|
|
||||
|
||||
![]()
σε εμένα πάλι το ένα καλάθι και βρωμιά κρατούσε και έκοβε την ροή αρκετά.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα κι ετσι να ειναι, παλι καλα ειναι, αφου η ελαφροπετρα δουλευει και ως μηχανικη. Αρκει μονο να εχεις κι αλλο καλαθι με ελαφροπετρα πιο μετα, για να μενει πιο καθαρο και να δουλευει η βιολογικη. Οπως και να εχει το θεμα, για να κρατηθει το σκουπιδι, θελει πυκνο υλικο. Ειτε ειναι ελαφροπετρα, ειτε σφουγγαρι, ειτε βαμβακι, ειτε οποιοδηποτε υλικο ειναι στην αρχη της ροης, θα βουλωσει και θα μειωθει η ροη. Αν δεν κραταει σκουπιδι δεν βουλωνει, αλλα δεν καθαριζει καλα κιολας. Ενα καλο υλικο για μηχανικη φιλτρανση χωρις να βουλωνει, ειναι το μακαρονι της eheim το ehfimech που ειναι μηχανικο μη πορωδες μακαρονι, και μεν κραταει αρκετο σκουπιδι το οποιο αποσυντιθεται εκει, αλλα και δεν βουλωνει αφου δεν ειναι πορωδες και καθαριζεται και ευκολα. Συνδυασμος ehfimech και μετα σφουγγαρι ειναι ιδανικος συνδυασμος για μηχανικη φιλτρανση πριν το πορωδες βιολογικο υλικο
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα παιδια
![]() Εχω την εξης απορια και θα θελα την γνωμη των πιο εμπειρων στο θεμα του φιλτρου μου.. Το φιλτρο (θυμιζω sunsun hw302) τρεχει κανονικα στο 150 λιτρο κι επειδη ειναι συνδεδεμενο με εξ.ριακτορα η πραγματικη του ροη μετρημενη ειναι 300λτ/ωρα..Δηλαδη μολις κ μετα βιας γυρναει 2 φορες τα λιτρα του ενυδρειου.Χωρις τον ριακτορα,εφτανε τα 400λτ/ωρα κι ειχε καλη πιεση στην εξοδο.. Το θεμα ειναι οτι μεχρι στιγμης οσες φορες εχω κανει μητρησεις για αμμωνια-νιτρωδη ειναι μηδεν..κι εχω μετρησει πολλες φορες ειδικα στην αρχη -με υγρα της sera.. Παρ αυτα θεωρειτε πως η φιλτρανση μπορει να ειναι ανεπαρκης; Υπαρχει περιπτωση απ την χαμηλη ροη,να επηρεαζονται οι τιμες των νιτρικων; Το νερο ειναι κρυσταλλο στο ενυδρειο και το θεμα της κυκλοφοριας δεν με απασχολει γιατι εχω εξτρα κυκλοφορητη γι αυτη τη δουλεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα νιτρικά τα μειώνεις με τις αλλαγές νερού (και ένα μέρος καταναλώνεται από τα φυτά και τα φύκη/άλγες) ενώ τα εξωτερικά φίλτρα δεν παίζουν κανένα (ουσιαστικό τουλ.) ρόλο στη μείωση τους ανεξάρτητα από την ροή τους ![]() Αν έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτωση και ταΐζεις πολύ τα νιτρικά θα ανεβαίνουν πιο σύντομα και πρέπει να προσαρμόσεις τις ρουτίνες σου ανάλογα (πιο συχνή αλλαγή νερού, συχνότερο καθάρισμα φίλτρου). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 18-05-17 στις 20:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Θέμη, θεωρητικά , η πολύ χαμηλή ροή μπορεί να μειώσει τα νιτρικά,
θεωρητικά πάντα, αναπτύσσεται αναερόβια βιολογία που μετατρέπει τα νιτρικά σε αέριο άζωτο που φεύγει στην ατμόσφαιρα, για αμμωνία και νιτρώδη , και 1 φορά να γυρίζει τα λίτρα του ενυδρείου σε 1 ώρα μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() 1 φορα (πραγματικη ροη). Και μιση φτανει. 2 ειναι τελεια. Βεβαια μιλαμε για νορμαλ συνθηκες. Δεν μιλαμε για 100 λιτρα με πιρανχας που τα ταιζουμε μοσχαρισιες.
|
||||
|
||||
![]()
Ουφ ησυχασα
![]() ![]() Λεμε συνεχεια πως το φιλτρο πρεπει τουλαχιστον να γυρνα τρεις φορες τα λιτρα του ενυδρειου κι εκει ειχα σκαλωσει κι αγχωθηκα.. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας να στε καλα!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή ροής φίλτρου | globalzero | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 29-07-15 20:11 |
καθαρισμός εξωτερικού φίλτρου sun sun | vickoboy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 24-07-14 20:01 |
Στρώσιμο εξωτερικού φίλτρου! | gregoryn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 10-12-08 18:43 |
Πατέντα μείωσης ροής του φίλτρου! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Bettas | 5 | 26-04-08 04:26 |
Μείωση ροής εσωτερικού φίλτρου - Προτάσεις | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-04-08 17:59 |