|
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Είσαι αιμοδότης? | |||
Ναι είμαι εθελοντής αιμοδότης |
![]() ![]() ![]() ![]() |
83 | 43,68% |
Έχω δώσει αίμα περιστασιακά |
61 | 32,11% |
Όχι |
34 | 17,89% |
Ναι. Επίσης είμαι δότης μυελού των οστών και/ή δωρητής οργάνων και/ή δωρητής ομφάλιου αίματος |
12 | 6,32% |
Ψήφισαν: 190. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έδιναν πάντα οι γονείς μου και εγώ προσπαθώ να δίνω τρείς φορές το χρόνο (περίοδο Χριστούγεννα - Πάσχα - 15 Αυγούστου)
Είναι ημέρες που δεν έχει τόσο κόσμο στα νοσοκομεία και ειναι ποιο χαλαρά η δουλειά... Το λέω σε όλους τους γνωστούς αλλά δυστυχώς δεν ειναι διαδεδομένο και οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό ειναι μόνο όταν τύχει κάτι... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ως εθελοντής αιμοδότης χρόνια τώρα, δίνω 1 με 2 φορές το χρόνο, δεν είμαι 20αρης για να μπορώ συχνότερα καθώς στην ουσία και ο οργανισμός του αιμοδότη (δεν είμαι γιατρός έτσι μου έχει αναφερθεί) ταλαιπωρείται στην προσπάθεια του να αναπληρώσει το αίμα που έχει αφαιρεθεί.
Γενικά όμως, όλοι μπορούν και όλοι θα έπρεπε να δίνουν έστω και 1 φορά το χρόνο.
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ αισιόδοξο ότι, απ' όσο φαίνεται μέχρι τώρα απ' τη δημοσκόπηση, ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό των μελών μας (που κυρίως είναι νέα παιδιά) είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί αιμοδότες.
Αν συμβάλλουμε έστω και λίγο να ανέβει ακόμα περισσότερο αυτό το ποσοστό θα νοιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι ![]() Παράθεση:
κι εδώ http://bloode.org/4-1-%CE%BB%CF%8C%C...3%CE%B5%CE%AF/ |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστός!!!
@netblues βάλε ένα like μπρε!!!
|
|||
|
|||
![]()
Εχω δει και γνωριζω οτι υπαρχουν ανθρωποι που παιρνουν αιμα για να ζησουν σαν θεραπεια μια φορα το μηνα. Δεν ειναι μονο για ωρα αναγκης, σε ενα ατυχημα, μια εγχειρηση. Υπαρχουν παθησεις που θελουν φρεσκο αιμα γιατι δεν εισαι σε θεση να φτιαχνεις αιμα. Ευχαριστουμε οσους βοηθουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
επίσης από την άλλη θα ήθελα να προσθέσω οτι είναι ευεργετικό για τον ίδιο τον οργανισμό που δίνει. Επίσης δεν είμαι ειδικός γιατρός για να σας πω τώρα τα οφέλη, όμως μια αναζήτηση στο google στην πρώτη σελίδα σχετικών site που θα σας βγάλει, κάποιο θα λύσει κάποιες απορίες.
Να προσθέσω επίσης οτι κάποτε άνηκα σε μια λέσχη, που είχαμ φτιάξει την δικιά μας τράπεζα αίματος και ερχόταν ειδικοί στο χώρο που νοικιάζαμε, είχαμε συμετοχή και χρειάστηκε το αίμα. Ηταν μοτοσυκλετιστική λέσχη που λίγες φορές για τα μέλη χρει΄στηκε, υπήρξαν όμως γνωστοί που χρειάστηκε να τους δώσουμε. Τώρα με τα φόρουμ, είναι λίγο γνωστό διότι κάποιος που έχει έναν γνωστό πληροφορεί την "λέσχη" που κρίνουν οι υπευθηνοι την αναγκαιότητα, σπουδαιότητα, δυνατότητα. Προσωπικά σε εσάς δεν ξέρω καλά, καθώς όμως πέρυσι στην κοπή της πίτας είδα οτι υπάρχουν άνθρωποι που συναντούντε σαν ομάδα, το θίγω αν ευαισθητοποιηθεί κάποιος ώστε να δημιουργηθεί η τράπεζα, ώστε άτομα που θέλουν δεύτερη φιάλη όπως αναφέρθηκε παραπάνω να μπορεί η ζήτηση να αντιμετωπιστεί. Εχω υπάρξει δότης τακτικά, τα τελευταία χρόνια δεν δίνω συχνά για προσωπικούς λόγους. Θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τον δωρητή μυελού των οστών. Οπως ας πούμε στα παίρνουν κατόπιν ... εορτής ή... χάρηκα για το εν λόγο ποστ και μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε τις πληροφορίες σας |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας σ' αυτή τη δημοσκόπηση
που παραμένει ανοιχτή κυρίως για λόγους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μελών του GAB. Αυτές τις μέρες έγινε και έκκληση στους εθελοντές λόγω της έλλειψης αίματος http://www.dikaiologitika.gr/eidhsei...meia-tis-xoras |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|