|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επιστροφή δεν έχει(ακόμα). Ούτε σωλήνες υπερχείλισης. Η επιστροφή θα γίνεται κατα βάση από την δεξιά μεριά του ενυδρείου, από πάνω μια και δεν μπορώ να κρύψω σωληνώσεις σε εκείνο το σημείο γιατί το ενυδρείο φαίνεται από το πλάι από την τραπεζαρία.
Πραγματικά, αυτό έβλεπα και εγώ σήμερα που το γέμιζα. Έπρεπε να ήταν σαν το δωμάτιο για να λέει κάτι. Τώρα θα πρέπει να βολευτούν μέχρι το επόμενο... Ούτε εγώ βγάζω άκρη από τις περιγραφές Γιώργο. Θα πάω μάλλον αύριο να δω από κοντά για να φέρω αν είναι. Ελπίζω να έχει κάτι λείο και λεπτόκοκκο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Γιώργο
![]() ![]() Δεν θέλω να κόψω θέα από το πλάι. Ίσως κατεβάσω σωλήνα κάτω στην πίσω γωνία αν χρειαστεί και στην μέση του ενυδρείου πάλι αν χρειαστεί, αλλά λέω να κρατήσω όλες τις επιστροφές(4-5 σκέφτομαι, 4-5εκ. διάμετρο η κάθε μια, με συνολική ροή 30.000l/h) στην επιφάνεια με ~45μοίρες κλίση προς τα κάτω, εναλλασσώμενες(σκέφτομαι για flow diverter) μεταξύ 2-3 διαφορετικών εξαγωγών στα ίδια μέρη που να κοιτάνε αλλού όμως, και να βάλω 3-4 μεγάλες stream για επιπλέον ροή στα σημεία που θέλω χαμηλά
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα εγώ πήρα μπεζ άμμο από την χωματοτεχνική (περίπου 6 ευρώ τα 10 κιλά), αλλά είναι πάρα πολύ ψιλή (όχι εντελώς σαν πούδρα αλλά κοντά σε αυτό).
Είχε άλλο ένα μέγεθος αλλά ήταν αρκετά πιο χοντρόκοκκη. |
|
||||
|
||||
![]()
Το κουτί/κολώνα θα έχει πλάτος όσο και οι σωλήνες βρε, δεν θα κλείσεις όλη τη πλευρά,
αλλιώς θα πρέπει να δώσεις κλίση στις σωλήνες , να πάνε προς τον τοίχο , να κατεβαίνουν , και να μπαίνουν στο σαμπ ----------------------------------- Κώστα θα έχεις αυτόματες αλλαγές ; Γιατί δεν είδα τρύπες στο σαμπ, και δεν θυμάμαι να είδα τρύπες στο ενυδρείο για είσοδο νερού
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν την τσεκαρα ομως αν ειναι ουδετερη. Ετσι μου φανηκε με το ματι ομως. 99% πιστευω οτι ειναι ουδετερη. Μοιαζει παρα πολυ με μια που ειχα παρει απο Αντεμισαρη (δεν την εχει ξαναφερει ομως), ο οποιος προμηθευεται απο Ερμη και την οποια ειχα τσεκαρει και ηταν ΟΚ. Ειχε μπολικα ειδη. Και μπεζ και ασπρη και μαυρη, λεπτη πιο χοντρη κλπ Θα ελεγα οτι αξιζει ο κοπος να πας να κοιταξεις μονος σου.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Λάμπρο και Σπύρο, θα πάω από Ερμή να δω, ίσως αύριο ή το Σάββατο.
Τάκη, λέμε για άλλο πλάι και άλλες σωλήνες μάλλον ![]() Στα δεξιά όμως η θέα είναι ανεμπόδιστη και όμορφη. Οπότε εκεί δεν θέλω να περάσω κάτι πέρα από 1 σωλήνα ίσως στην πίσω γωνία. Τώρα, είτε φαίνεται σωλήνα σκέτη, είτε κουτί, το ίδιο είναι για μένα, οπότε θα άφηνα να φαίνεται σωλήνα και θα την έντυνα με reef cement και κομματάκια πέτρα σαν τις υπόλοιπες που έχω, και θα το φύτευα με Java fern, Bolbitis και ότι άλλο μπορώ. Αλλιώς βολεύομαι με εξαγωγές στην επιφάνεια και αντλείες stream. Ναι, θα έχω αυτόματες αλλαγές με πότισμα στον κήπο και ταυτόχρονη αναπλήρωση από δεξαμενή προετοιμασίας νερού. Τρύπες δεν χρειάζονται, όλα θα γίνονται με αντλείες, προγραμματιστές και συνεχή έλεγχο από πολλαπλούς controller στάθμης/αναπλήρωσης
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεις πες για τη δεξαμενη τιποτα. Ειδος, τοποθετηση, θερμανση, μεταφορα νερου κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα άδειασε το ενυδρείο και ντύθηκε το γυαλί του πάτου με φύλλο 4mm HDPE. Από πάνω, στρώθηκε με slate, ως βάση για τις πέτρες.
![]() ![]() Και λίγο Pilates επί το έργο... ![]() ![]() Επειδή το ενυδρείο κρατάει ακόμα αρκετά νερά, αλλά και δεν πρόλαβα να πάρω σωλήνα PP 4εκ διάμετρο για μια επιστροφή που σκέφτομαι να εντάξω στον σχηματισμό από πέτρες, τίποτα δεν κολλήθηκε. Αύριο θα πάρω σωλήνες και ελπίζω να προχωρήσω με τις πέτρες. Έχω μια κόλλα της Aquarium Munster που κολλάει και κάτω από το νερό και είναι φυσικά μη τοξική για τα ψάρια, οπότε λέω για ευκολία να κολλήσω τις πέτρες με αυτήν. Και για όπου χρειάζομαι filler, λέω να χρησιμοποιήσω το Nyos Reef Cement. Σήμερα έφτιαξα λίγο και το τέσταρα με οξύ, και φαίνεται ουδέτερο, οπότε μάλλον εντάξη θα είναι. Η δεξαμενή θα είναι πλαστική για πόσιμο νερό, 700-750λ, και την φτιάχνει αυτή τη βδομάδα ένα εργοστάσιο πλαστικών για μένα. Θα μπει στην βάση του ενυδρείου και θα γεμίζει αυτόματα από όσμωση και φίλτρο άνθρακα. Δεν θα την θερμαίνω, θα ζεσταίνεται από τον περιβάλλοντα χώρο. Με εντολή αυτόματης αναπλήρωσης ή του προγραμματιστή του ενυδρείου, μια μεγάλη αντλεία θα στέλνει το νερό στο ενυδρείο. Easy ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχαχχα σα μονομαχος είσαι εκεί μέσα!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο επομενος καφες μεσα στο ενυδρειο του Κωστα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αχαχαχαχα!
![]() ![]() ![]() ντοκιμαντερ για τον αμαζονιο γυριζεις στο ενυδρειο σου και δε θα το παρει κανεις χαμπαρι ![]() κανα μαθημα scuba εχεις κανει? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Xαχαχαχαχα βρε Κώστα να το χαρείς
![]() ![]() ![]() ![]() Φανταστικό είναι πόσο σε χαίρομαι !!!
|
||||
|
||||
![]()
Πλάκα έχετε
![]() Έχω χώρο για καφεδάκι αν έχετε διάθεση ![]() 10χρόνια δύτης και από μωρό απνεϊστής. Πολύ ρηχά για scuba αλλά για μάσκα καλά θα είναι ![]() Ένα κατανοητικό ταίρι καλό θα ήταν Αρτεμησία ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Watch "Central and South American cichlid fish tank. enudreio ενυδρείο" on YouTube | Dahtilas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 18 | 22-02-15 14:33 |
Panaque και ροή | alexinio | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 13-05-09 15:13 |
Panaque cochliodon... | Kostas G. | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 14 | 28-02-09 21:07 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |