|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Επειδή εγώ ασχολούμαι μερικές "ημέρες" μόνο με τα ενυδρεία μου έως τώρα, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Φυσικά και μπορείς να βάλεις τα φυτά αφού έχεις βάλει το νερό. Το ερώτημα είναι τι είναι πιο εύκολο και βολικό. Πριν ή μετά ??? Αν βάλεις το νερό πρώτα και μετά ψιλή άμμο (σαν πούδρα), η θολούρα που θα δημιουργηθεί στο ενυδρείο θα είναι ανευ προηγουμένου. Σαφέστατα μπορείς να περιμένεις και 2 βδομάδες να κάτσει όλο αυτό και μετά να βάλεις τα φίλτρα να δουλέψουν, αλλά το λογικό και το σύνηθες είναι να βάλεις στα φίλτρα μόνο βαμβάκι για να τραβήξουν αυτή τη θολούρα και να την καθαρίσουν (Γιάννη ήσουν μπροστά στο δικό μου στο πως ήταν όταν βάλαμε απλά το νερό με προσοχή και ενώ είχαμε βάλει από την αρχή την άμμο, και πως άρχισε να καθαρίζει αργά αλλά σταθερά με τα 3 φίλτρα επάνω). Συνεπώς και εδώ το ερώτημα είναι όχι αν είναι κάτι σωστό ή λάθος, αλλά ποιό είναι πιο βολικό. Πριν ή μετά ??? Σε ότι αφορά τις "αναερόβιες περιοχές", μπορείς πολύ εύκολα με κάποιο ξύλινο καλαμάκι ή με ένα πλαστικό (παιδικό) τσουγκρανάκι να οργώσεις όλο το βυθό και να μην έχεις "αναερόβιες". και μια φιλική συμβουλή...... Όσοι είναι "προχωρημένης ηλικίας", δεν ξενυχτάνε και πέφτουν νωρίς για ύπνο, για να έχουν δυνάμεις, να "ηρεμούν" τα νεύρα τους, και να έχουν καθαρό μυαλό !!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ μέχρι τώρα έβαζα πέτρες- άμμο - νερό. Έχει τύχει να προσθέσω με προσοχή άμμο εκ των υστέρων.
Την επόμενη φορά μάλλον θα βάλω πέτρες - νερό - άμμο - υπόλοιπο νερό. Ο λόγος είναι αυτό που είπε και ο fan, δηλαδή να αποφύγω τον εγκλωβισμό αέρα. Όχι ότι έχω ακούσει να επηρεάζει αλλά έτσι μου ήρθε. Πάντως σίγουρα οι πέτρες μπαίνουν πριν την άμμο στα αφρικάνικα. ------------------------- Παράθεση:
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 28-09-16 στις 15:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ο ηλικιωμένος κύριος
![]() Τα δικά μου ψάρια δεν αφήνουν την άμμο σε ησυχία οπότε δεν ανησυχώ αλλά ας εξηγηθεί γιατί είναι κακό να εγκλωβισθεί αέρας στο υπόστρωμα ? Αυτό που κατά τη γνώμη μου ίσως πρέπει να ανησυχεί, κάποιους, είναι ο εγκλωβισμός στο υπόστρωμα του προϊόντος της δράσης αναερόβιων βακτηρίων που εγκαθίστανται και αναπτύσσονται εκεί σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης έλλειψης οξυγόνου που είναι το τοξικό υδροθείο. Σε συνθήκες που υπάρχει έστω και ελάχιστο οξυγόνο στο υπόστρωμα αναπτύσσονται (άλλου είδους) αναερόβια βακτήρια (και δεν επιτρέπουν στα προηγούμενα να αναπτυχθούν) που καταναλώνουν τα νιτρικά και παράγουν αέριο άζωτο και οξείδιο του αζώτου. Τα αέρια αυτά υπό κανονικές συνθήκες διαφεύγουν στην επιφάνεια. Στα θαλασσινά ενυδρεία εφαρμόζουν και τα λεγόμενα "deep sand beds" για την μείωση των νιτρικών. Στα ενυδρεία μου δεν κάνω ποτέ σκούπα βυθού και δεν υπάρχει σημαντική συσσώρευση απορριμάτων (αυτά καταλήγουν στα φίλτρα). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα και δεν μύρισα ποτέ την χαρακτηριστική μυρωδιά του υδροθείου (σαν κλούβιο αυγό). Δεν χρησιμοποιώ βέβαια κάτι άμμους που βλέπω σε δισκάδικα με κοκκομετρία ζάχαρης άχνης αλλά απλή θαλασσινή ψιλή άμμο και δεν έχω υπόστρωμα πάνω από 9-10 εκ. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 28-09-16 στις 19:40 |
|
||||
|
||||
![]()
1. Προσπάθησα να είμαι ξεκάθαρος νομίζω... γι' αυτό ανέφερα και το είδος που φιλοξενώ.
Σε ένα ενυδρείο που φιλοξενεί ένα είδος όπως είναι πχ. οι γεωφάγοι... ο βυθός θα "οργώνεται" ολημερίς... οπότε τα πράγματα διαφέρουν. 2. Λάμπρο εξαρτάται από την άμμο... προφανώς αγοράζεις φτηνή (και χύμα). Η δική μου ΔΕΝ θολώνει (όπως έγραψε κι ο DEXFISH) και την βάζω στο ενυδρείο, χωρίς καν ξέπλυμα. 3. Όσο για το... "ΔΕΝ ξενυχτάνε" κλπ... άει πάνε ωρέ.- ![]() ΥΓ. Έτερε γέροντα... στον χώρο που θα εγκλωβιστεί ο αέρας... μακροπρόθεσμα θα δημιουργηθεί υδρόθειο; ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
*ματιά στο μέλλον : συζητήσεις στο GOAC (Greek Older Aquarists Club) - τι λες? το φτιάχνουμε? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αντέχεις και για άλλα... ΔΕΝ μας φτάνουν αυτά;
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νιτρικά στο νερό του δικτύου! Πως μπορώ να φτιάξω νερό για κιχλίδες από RO; | BabylonX | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-05-13 03:50 |
Άμμος...? | krispie | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 19-02-11 23:44 |
Άμμος | nsi | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 25-11-08 00:07 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |