Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 12-01-06, 23:12
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Arrow

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ιορδάνης
Καλησπέρα θα συμφωνήσω με τον Lasal ότι κακώς έβγαλες το co2 τώρα που έχεις ΒΒΑ.Το co2 δεν θα στην εξαλείψει αλλά θα σταματήσει την ανάπτυξή της...
Η απορία μου είναι η εξής:
Αφού βάση της παρατήρησης του ενυδρείου (όπως γράφω παραπάνω), έχω την εκτίμηση ότι το DYI-Co2 φταίει για την εμφάνιση της ΒΒΑ, και ΑΝ τελικά αυτό είναι σωστό, πως θα σταματήσει την ανάπτυξη σε κάτι που έχει δημιουργήσει? Δηλαδή, πρώτα δημιουργεί ΒΒΑ και μετά της σταματάει την ανάπτυξη? Λίγο "κουφό" μου ακούγεται αυτό...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ιορδάνης
...εν συνεχεία θα αφαιρέσεις με το χέρι την ΒΒΑ ή μπορείς να πας στην λύση του 5ml/lt οξυζενέ για πιο δραστικά μέτρα.Υπάρχει και σχετικό ποστ στην κατηγορία με τα φυτά.Τελικά έκανες κάτι;Θα κάνεις;...
Μεταφέρω από το άλλο σχετικό ποστ, την απάντηση που μόλις έγραψα εκεί, για το ίδιο θέμα:
"(filoxenos) ...Τελικά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, είπα να αποφύγω προς το παρόν το οξυζενέ (εξάλλου έχω λίγη ΒΒΑ και στην αρχή της) και επέλεξα τη λύση της χλωρίνης, με ταυτόχρονο γενικό καθαρισμό του ενυδρείου (φοβήθηκα την ενδεχόμενη καταστροφή φυτών). Το ξήλωσα λοιπόν ΟΛΟ, το άδειασα τελείως, καθάρισα το χαλίκι (θεέ μου τι έβγαλε!!! ) και ξέπλυνα σχολαστικά όλα τα φυτά με 1:19 χλωρίνη, τα κλάδεψα (επί τη ευκαιρία), πέρασα από αλάτόνερο 3% όλα τα ψάρια, ΔΕΝ καθάρισα το φίλτρο και το ξανάστησα, ίσως και λίγο καλύτερα...
Αποτέλεσμα? ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ τα ίχνη της ΒΒΑ από παντού! (ελπίζω μόνιμα...).
Εβαλα και τα δύο SAE μέσα να φάνε τα τυχόν κατάλοιπα (τα άτιμα! Μόλις μπήκαν, ξαναβρήκαν αμέσως το χρώμα τους και πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά, γυαλίζοντας τους βράχους!). Ο κινέζος βέβαια (CAE) ξενίστηκε λίγο, κοίταξε περίεργα στην αρχή, έδειξε λίγο τα "δόντια" του, πέσανε μερικά σπρωξίματα, αλλά μέχρι το βράδυ όλα καλά!
Τελικά ήταν εύκολο! Γιατί ομολογώ, με όλα αυτά που διάβασα για την ΒΒΑ, είχα τρομάξει λίγο. Ελπίζω να μην με ξαναεπισκευθεί, αλλά ούτε κι εσάς... "

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 12-01-06 στις 23:16
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές