|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλως ορισες!
οι μονομαχοι παρα την αποψη των μαγαζατορων ειναι τροπικα ψαρια.θελουν θερμοκρασια νερου 24-27,αρα οπωσδηποτε θερμοστατη το χειμωνα.αλλιως γινοτναι επιρρεπεις σε ασθενειες γιατι εξασθενει το ανοσοποιητικο τους συστημα.οπως ηδη ανεφερε πολυ σωστα ο PascM οι στρογγυλες γυαλες δεν ειναι ο,τι καλυτερο,γιατι αποσυντονιζουν την πλευρικη γραμμη των ψαριων(οργανο προσανατολισμου στο νερο). αντιχλωριο βαζεις στο νερο της βρυσης?τον ταιζεις flakes?φιλτρο δεν υπαρχει,ε?μια φορα τη βδομαδα ποσο νερο αλλαζεις?καλο θα ηταν ολικη αλλαγη νερου καθε περιπου 3 μερες.... ειναι βεβαια και μεγαλος σχετικα σε ηλικια.... δυστυχως οσοι μονομαχοι μου εμφανισαν αυτη τη συμπεριφορα,σα να μην μπορουν να κουνησουν το πισω μερος του σωματος,συνηθως δεν τα καταφερναν στο τελος.... ![]() αυτο που μπορεις να κανεις τωρα εσυ,ειναι να τον κρατησεις σε ζεστο περιβαλλον,χωρις πολυ φως,με σωστη διατροφη,ισως και λιγες βιταμινες και απλα να ελπιζεις για το καλυτερο....ειλικρινα ευχομαι να τα καταφερει.... ακομα κι αν δεν τη γλυτωσει,τουλαχιστον στον επομενο μονομαχο θα ξερεις τι να προσεξεις και πως να τα κανεις ολα σωστα απο την αρχη ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με καλή διατροφή και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τους 26 πιστεύω ότι έχει ακόμη χρόνο μπροστά του.
|
||||
|
||||
![]()
τον ταιζω με flakes. Η γυαλα ειναι δυστυχως στρογγυλη. Μαλλον πρεπει να παρω θερμοστατη ε; πως ομως θα τοποθετηθει σε τοσο μικρο χωρο το μηχανημα; εχει μερη για να κρυβεται, του εχω βαλει κατι κοχυλια (βρασμενα βεβαιως πριν τοποθετηθουν) και κρυβεται εκει. Τι αλλη τροφη να του δωσω; red worms κατεψυγμενα κανουν;
|
|
||||
|
||||
![]()
Bloodworms δεν εννοείς? Βεβαίως και κάνουνε! Είναι μάλιστα ιδιαίτερα θρεπτικά. Μόνο πρόσεχε να τα ξεπαγώνεις καλά και να τα ξεπλένεις με νερό του ενυδρείου πριν τον ταΐσεις. Και κόβε μικρά κομματάκια γιατί χαλάνε και βρωμίζουν γρήγορα αφού ξεπαγώσουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
αγόρασε ενα μικρο ενυδρειο
|
|
||||
|
||||
![]()
βάλε το ψάρι κάπου που έχει ζέστη.! τί θέρμανση έχεις στο σπίτι, αν έχεις καλοριφέρ βάλτο κοντά ώστε να κρατάει μια καλή θερμοκρασία. άλλαζε νερό κάθε 3 μέρες το λιγότερο σε θερμοκρασία ίδια με αυτή της γυάλας, ρίξε βιταμίνες, βιταμίνες έριχνα της sera απο μια σταγόνα στα 2 λίτρα. εγώ έκανα αυτά και ένας μονομάχος που ήταν σε αυτή την κατάσταση ανάκαμψε πλήρως και τώρα είναι καλύτερα απο ποτέ.!! εδώ και μια εβδομάδα έχω πάρει έναν απο κάποιον άλλο κάνοντάς του τα ίδια πράματα μπάς και σωθεί.
ένα ακόμη που μου είχαν προτείνει και το έκανα ήταν να βάλω μια θυληκιά απο δίπλα του να κοιτάει. μπορεί να τον βοήθησε καί αυτό. ήταν βλέπεις ένας επιπλέον λόγος να αποκτήσει ενδιαφέρον για την ζωή και να ζήσει.! θα ταΐζεις λίγο για να μην βρομίζεις το νερό. τα flakes που ταίζεις είναι για μονομάχους ή για όλα τα ψάρια.? να ξέρεις ότι οι μονομάχοι δεν είναι παμφάγοι αλλα σαρκοφάγοι. καλό θα ήταν να ταΐζεις σκουλικάκι, και ας είναι και αποξηραμένο. αυτά και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να σωθεί το ψαράκι. όπως είπαν και τα παιδιά παραπανω οι μονομάχοι δεν ζούνε και πάρα πολλά χρόνια, στα δύο τους χρόνια έχουν ήδη γεράσει. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορεις να αγορασεις ενα μικρο ενυδρειακι με θερμοστατη?ποσο μικρη ειναι η γυαλα?ουτε ενας μικρος θερμοστατης δε χωραει?
νομιζω οτι σ'αυτη τη φαση επειδη ειναι ηδη στρεσαρισμενος καλο ειναι να μην του βαλεις διπλα μια θηλυκια(βοηθαει οντως σε περιπτωσεις που οι μονομαχοι φαινονται βαριεστημενοι,οπως ειπε ο Δημητρης)αλλα στην προκειμενη περιπτωση ο μονομαχος σου ειναι ηδη ταλαιπωρημενος.... κι η ιδεα του καλοριφερ δεν ειναι η ιδανικη...ειναι σαφως καλυτερη βεβαια απο το να κρυωνει,αλλα αν το καλοριφερ δεν ειναι ολη μερα ανοιχτο,οι εναλλαγες θερμοκρασιας ειναι χειροτερες απο τη διαρκως χαμηλη..... επισης τα κοχυλια,αν ειναι σκληρα και με προεξοχες μπορει να του τραυματισουν την ουρα...καλυτερα ειναι αν οχι αληθινα,τα μεταξωτα φυτα.....
|
||||
|
||||
![]()
Αρχηγε μου καλωσηρθες το θεμα είναι απο το 2006 δεκα χρόνων και στο Βιετνάμ σε λιμνη να ζουσε ο μονομαχος θα ειχε φύγει προ πολλού
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ζητειται Μονομαχος μοντελο,για την Εκθεση Ζωοτεχνια. | mikenuke | Bettas | 13 | 17-06-08 11:55 |
ο μονομαχος μου τελειωσε το Σχολειο Ανορθοδοξου Πολεμου.... | iraklis | Bettas | 9 | 05-05-05 23:00 |
Ας κανουμε ολοι μαζι μια ευχη | targas21 | Δίσκοι | 21 | 24-03-05 15:03 |
Αρρωστος Μονομαχος... | Lary80 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-10-04 16:38 |
Αρρωστος μονομαχος | ANEMOS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 09-09-04 01:57 |