|
|
||||
|
||||
![]()
αν πιάνουν τα χέρια σου έστω και λίγο , θα τα καταφέρεις , και σίγουρα όλο κάποιος-κάποιοι θα βρεθεί-ουν να βοηθήσει , πλέον έχουμε κάνει τόσα φωτιστικά που υπάρχει αρκετή εμπειρία και διάθεση , δες μία στην κατηγορία του θαλασσινού στις κατασκευές να πάρεις μια ιδέα, αν το αποφασίσεις θα πρότεινα τρία πενηντάβατα λεντ multichip που θα σε υπέρκαλύπτουν για όλα τα κοράλλια. Ενδεικτικά κόστος για μια τέτοια κατασκευη περίπου 250-300 ευρώ.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα στην παρέα .Πλησιάζει η στιγμή που σιγά σιγά θα ξεκινήσω κάτι που μέχρι πριν κάποιο διάστημα φάνταζε όνειρο απατηλό .Ο εξοπλισμός σιγά σιγά μαζεύεται και το μεγάλο κενό είναι στο φωτιστικό.
Απορία...Σε ένα φωτιστικό τι κοιτάμε τα watt η τα lumens?Γιατί βλέπω ότι κάποια φωτιστικά έτοιμα από ebay είναι στα 165W και κάποια άλλα χαμηλότερα ή ψηλότερα .Τα lumens όμως αν δεν είναι ίδια έχουν πολύ μικρή διάφορα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Από τα ελάχιστα που ξέρω είναι ότι τα watt αφορούν την κατανάλωση και τα lumens την φωτεινότητα... Watt ή lumens λοιπόν? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο το ψαξιμο που εχω κανει για φυτεμενο ολοι λενε οτι καλυτερα ειναι να κοιτας τα λουμενς . |
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε μπορώ να επιλέξω το πιο οικονομικό σε κατανάλωση,δεν ισχύει το 0,5 watt ανά λίτρο...
|
|
|||
|
|||
![]()
https://www.aliexpress.com/item/5pc-...999.409.1JOvyJ
δεν με παιρνει για 5εκ. αυτο με τα 108W,το μηκος ενυδρειου ειναι 1,10 και του φωτιστικου 1,15 Ότι αλλο κοιταζω έχει μικρό μήκος στα 40εκ. |
|
|||
|
|||
![]()
εχω διλημμα μεταξυ αυτου και αυτου το πρωτο με καλυπτει στο μηκος αλλα δεν εχει ανεμιστηρα για την θερμοκρασια και το δευτερο εχει μικρο μηκος αλλα φαινεται καπως πιο σοβαρο.
Οι διαστασεις μου ειναι 100εκ (Μ) - 43εκ (Π) - 55εκ (Υ). Η αποφαση πρεπει να παρθει σημερα αφου οι τιμες αυτες ισχυουν μονο για σημερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αμα πρεπει να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτα τα δυο και μάλιστα σημερα παρε το πρώτο για να σε καλύπτει στο μήκος τουλαχιστον!
Καλη συνεχεια Σταύρο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκέψεις για F.O | st@vros | Fish Only | 123 | 24-01-18 10:57 |
Σκέψεις; | Hlio | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 20-05-15 20:45 |
Σκέψεις για καπάκι-φωτισμό! | nkmyrtos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 08-03-12 14:11 |
σκέψεις | pipis | Δίσκοι | 8 | 18-06-07 07:52 |
σκέψεις | drakoulis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 2 | 22-11-05 14:07 |