|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα, βασικά δεν είχα ιδέα για τις τοξικότητες καθόσον εγώ πίστευα ότι οι υπερδοσολογίες προκαλούν μόνο άλγες. Βέβαια εγώ δεν χρησιμοποιώ το CSM+B παρά μόνο το flourish το γενικό για ιχνοστοιχεία, ούτε καν το trace. Εδώ θα θελα να σταθώ και να ρωτήσω εσάς και το Νίκο βέβαια, πως εγώ μπορώ να υπολογίσω πόσα ιχνοστοιχεία μπορώ να βάλω στο ενυδρείο αφού δεν ξέρω τις αντίστοιχες τιμές που περιέχει το νερό της βρύσης μου; Διαβάζοντας στο ξένο θέμα ανέφερε για τον ψευγάργυρο, το χαλκό και άλλα ιχνοστοιχεία τα οποία σε συγκεκριμένες ποσότητες είναι τοξικά για τα φυτά, φαντάζομαι στην πορεία και με πειραματισμούς θα το δείξουν τα φυτά; Εγώ πως καταλαβαίνω αν αυτό που βλέπω είναι τοξικότητα ή άλγη; Για παράδειγμα εγώ όταν ξεκίνησα Ε.Ι. λίπανση flourish έβαζα 3ml εβδομαδιαίως κι έριχνα και σίδηρο 0,3ppm μιας και το νερό της βρύσης που ρίχνω περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία, μετά από 2 μήνες όμως παρατήρησα άλγη πράσινη πάνω στο ξύλο το διακοσμητικό και με τον καιρό προσάρμοσα τη δόση στο 1ml την εβδομάδα στο flourish και τον σίδηρο τον άφησα όπως ήταν κι αυτή η άλγη πλέον έχει υποχωρήσει άρα δεν έφταιγε ο σίδηρος, είδα σήμερα όμως στο θέμα που έβαλε ο odin79 μια φωτό με την πέτρα και το γρασίδι να έχουν πιάσει κάτι παρόμοιο, υπάρχει περίπτωση λοιπόν και σε μένα να μην ήταν πράσινη άλγη αλλά τοξικότητα;
|
||||
|
||||
![]()
στο πρωτο σκελος της ερωτησης σου δεν εχει σημασια τι μαρκα ιχνοστοιχεια βαζεις και μρ το φλουρις μπορει να το παθεις...και εγω σαν εσενα βαζω ολη την σειρα τις φλουρις σιδηρο δεν βαζω πλεον η αν βαλω θα ειναι μια φορα στις 15 μερες.ηταν η αιτια για αλγες.το οτι εριξες την ποσοτητα του φλουρις και υποχωρισε η αλγη δεν σημαινει οτι δεν εφταιγε ο σιδηρος μιας και το φλουρις εχει αρκετο σιδηρο.με τις ποσοτητες που αναφερεις και την φυτομαζα που εχεις δεν νομιζω οτι ηταν τοξικοτητα αλλωστε και η φωτογραφια που αναφερεις,αν ειναι αυτη,δεν αναφαιρεται στο βραχακι αλλα στo κουμπα (hc) που οπως λεει το αρθρο αρχισε να αδυνατιζει και να χανει φυλλα μεχρι στο τελος να λιωσει απο την τοξικοτητα
------------------------- τελος να προσθεσω οτι ειμαι νεος στο φυτεμενο αν κανω καπου λαθος ας με διορθωσουν οι εμπειροτεροι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη odin79 : 16-08-16 στις 08:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ανέφερα τη μάρκα πιο πολύ για να δώσω πληροφορίες και για μένα παίζει ρόλο ποια βάζεις γιατί έχουν διαφορετικές ποσότητες στα ιχνοστοιχεία τους, για παράδειγμα το flourish απ΄όσα έχω δει έχει τον περισσότερο σίδηρο σε σχέση με άλλα γενικά λιπάσματα. Πάντως στη φωτό που λες άμα παρατηρήσεις ακόμα κι η πέτρα είναι διαφορετική, είτε απ την άλγη είτε απ την τοξικότητα αυτό δεν το ξέρω. Εγώ πάντως από τότε που μείωσα το flourish οι άλγη έφυγε χωρίς να μειώσω τον σίδηρο ξεχωριστά που βάζω απ το seachem iron και το κρατάω βάσει τι ρίχνω κοντά στα 0,4ppm.
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχει διαφορα για την τοξικοτητα δεν ειπα οτι δεν εχουν διαφορες.τοξικοτητα μπορει να εχεις και με το φλουρις οπως και με τα αλλα.ριχνοντας την ποσοτητα του φλουρις εριξες και τον σιδηρο και η αλγη εφυγε.προσπαθω να σου πω οτι κατα την γνωμη μου αυτο δεν απενοχοποιει τον σιδηρο
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω κάνει διάφορα πειράματα και κατέληξα ότι το flourish έφταιγε, έχω σταματήσει εντελώς για παράδειγμα τον ξεχωριστό σίδηρο κι έριχνα μόνο flourish και σε 3 εβδομάδες ξεκίνησε green beard, η δοσολογία σιδήρου που έπεφτε απ το γενικό ήταν οριακά στο 0.1ppm, σταμάτησα εντελώς για ένα μήνα το flourish ξεκινώντας παράλληλα iron με δοσολογία στο 0.3ppm, κι όμως ένα μήνα μετά η green beard είχε μειωθεί κατά 90% πάνω στο ξύλο που το έχω ως αναφορά ρίχνοντας 3πλάσιο σίδηρο οπότε για μένα απενεχοποιήθηκε, πιστεύω ότι το flourish λόγω μεγάλης συμπύκνωσης και σε συνδυασμό με το νερό βρύσης φέρνει άλγες σε μεγάλες ποσότητες, η seachem προτείνει 4ml για τα λίτρα μου κι εγώ με 3 έβγαζα άλγες κι η seachem δεν λέει με τι προϋποθέσεις θα ρίχνεις 4ml, πόση φυτομάζα, πόσο διοξείδιο, πόση αναλογία νερού βρύσης με όσμωσης, πόση κυκλοφορία έχεις στο ενυδρείο, τι άλλα ρίχνεις, εγώ πιστεύω ότι απλά θέλει να πουλάει ποσότητες, η δοσολογία της είναι πολύ γενική, δες τι προτείνει για το iron, 2,5ml καθημερινά! Δηλαδή θα τρέχουμε με τα ματσούκια να μαζεύουμε την τριχοειδή άλγη, πραγματικά δεν ξέρω με τι λογική προτείνει λίπανση, φαντάζομαι αυτό που σου είπα, να φεύγουν τα προιόντα της απ τα ράφια.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Από τα 60 στα 180 λίτρα | tasos12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 24-02-13 01:14 |
7 λίτρα | prospathw | Γλυκό νερό - Γενικά | 36 | 01-03-10 16:40 |
DIY 300 λίτρα! | gmanes | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 27-10-09 13:40 |
DIY Co2 σε 400 λίτρα | Carebean pirate | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 18-06-07 10:09 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |