|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Σπύρο και Γιάννη, κατατοπιστικότατοι και οι 2. Αρχικά να πω ότι σήμερα το πρωί δεν είδα κάτι διαφορετικό στο ψάρι, το σημάδι εκείνο ήταν το ίδιο, ίσως και να καλυτέρεψε λίγο. Θα το δω πάλι το απόγευμα, μετά τη δουλειά. Αν όντως έχει αρχίσει να φεύγει, να προχωρήσω με το αλάτι ή όχι?
Στην περίπτωση που γίνει η θεραπεία, ξεκινάω με αυτό που έγραψε ο Σπύρος: Ναι λίγο αλάτι στο ενυδρείο προληπτικά πχ 0.1-0.2% και πιο πολύ (1-2%) για 15-20λεπτα μπάνια σε δοχείο με νερό από το ενυδρείο Κάνω το μπάνιο στο ψάρι σε ένα 15λιτρο του Jumbo που έχω και το επιστρέφω στο κυρίως. Δυστυχώς δεν έχω αεραντλία, έχω όμως ένα μικρό κυκλοφορητή, θα τον βάλω να ρίχνει νερό από ψηλά να κάνει ανατάραξη της επιφάνειας. Αφού αφήσω το ψάρι στο δοχείο για 15-20 λεπτά, θα αρχίσω σταδιακά να αντικαθιστώ νερό του μπάνιου με νερό από το ενυδρείο, σύμφωνα με το παρακάτω: Ενώ τα ψάρια δέχονται καλά την απότομη αύξηση της αλατότητας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αντίθετο. ΓιΆ αυτό μετά από κάθε θεραπεία με αλάτι, καλό είναι να γίνονται μικρές συχνές αλλαγές νερού ώστε η αλατότητα να επανέλθει με ομαλό και αργό τρόπο. Πόση ώρα περίπου να διαρκέσει η σταδιακή αντικατάσταση του νερού? |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο καλημέρα,
Ένα παρόμοιο στίγμα είχε εμφανιστεί στο comet που έχω στο ενυδρείο, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μετά από πέντε ημέρες χωρίς να κάνω κάτι. |
|
|||
|
|||
![]()
Γύρισα 3 super market (δεν έχουμε ΑΒ στην περιοχή μου), πουθενά αλάτι Χίων. Βρήκα ένα που λέει οτι είναι χωρίς χημικά, θα πάω με αυτό...
Παρατηρούσα νωρίτερα το ψάρι και μου φαίνεται όπως χθες, ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Σκέφτομαι να μην το πάω σε μπάνιο ακόμα αλλά να βάλω προληπτικά 0,2% αλάτι και να το ξαναδώ αύριο. Με βάση το 1ο link που έδωσε ο Γιάννης στα 180 λίτρα που είναι το ενυδρείο μου θέλω 360 γραμ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δες μονο μην εχει ιωδιο το αλατι , διαβασε καλα τι αναφερει.
Οκ , κανε στο ενυδρειο 0.2% , μπορει να φυγει ευκολα και να μην χρειαζεται να στρεσσαριστει στο μπανιο. Αλατι θα βαλεις οσα τα καθαρα λιτρα νερου. Αν ειναι 180 λιτρα οι διαστασεις του ενυδρειου , ειναι λιγοτερα τα λιτρα. Αν ομως τα εχεις μετρημενα 180 , τοτε βαλε 360γρ. Παρε ενα μετρο και μετρησε το υψος νερου απο το χαλικι και πανω , εως την σταθμη και πολλαπλασιασε το με τις υπολλοιπες εσωτερικες διαστασεις του ενυδρειου |
|
|||
|
|||
![]()
Γράφει οτι είναι χωρίς χημικά, για ιώδιο δεν αναφέρει τίποτα.
Το ενυδρείο είναι το rio 180 με διαστάσεις 100x40x50, πραγματικό ύψος νερού 40cm, χωρητικότητα λίγο μικρότερη από 160 λίτρα. Έβαλα 350 γραμ, οπότε γύρω στο 2,2%. |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω την εντύπωση οτι το εξόγκωμα έχει αρχίσει να υποχωρεί και γιˊ αυτό δεν έκανα ούτε σήμερα μπάνιο στο ψάρι. Έκανα όμως αλλαγή νερού για να μειώσω την αλατότητα στο κυρίως.
Σημείωση: με βάση το αλάτι που πρόσθεσα χθες στο ενυδρείο το ποσοστό ήταν 0,22% και όχι 2,2% που έγραψα χθες... |
![]() |
Tags |
goldfish, juwel rio 180, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
110 λτ χρυσόψαρα | bouldoza | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 3 | 22-06-10 20:01 |
Χρυσόψαρα | garfield | Χρυσόψαρα | 42 | 18-02-10 21:18 |
Χρυσόψαρα! | nikkkolas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 31-08-08 21:19 |
Χρυσόψαρα | clean | Χρυσόψαρα | 6 | 20-09-07 16:08 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |