|
|
||||
|
||||
![]()
Τι ρόλο θα παίξει ο κυκλοφορητής? αν μπουκώνει γρήγορα το ενυδρειακό βαμβάκι σημαίνει ότι η κυκλοφορία είναι επαρκής και όλη η βρωμιά καταλήγει στα φίλτρα
![]() Παράθεση:
Αυτός στο τέλος δεν αρκεί. Διατηρεί την διαύγεια του νερού του ενυδρείου αλλά αν δεν υπάρχει (και) στην αρχή τα σκουπιδάκια φράζουν τα υλικά του φίλτρου. *αυτά εσύ μπορεί να τα ξέρεις...τα γράφω για όσους διαβάζουν ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Κλεόβουλε πιστεύεις ότι πρέπει να ενισχύσω τα φίλτρα ή θεωρείς φυσιολογικό σε αυτό το χρονικό διάστημα το μπούκωμα του υαλοβάμβακα? Εννοείται ότι σε αυτό το διάστημα αρχίζω να έχω και μείωση ροής λόγω του μπουκώματος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη βάλε ανάμεσα στα σφουγγάρια και μια ποσότητα ελαφρόπετρα
![]() Παράθεση:
¶λλαζε το βαμβάκι και πιο συχνά (τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα). |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ευχαριστώ πολύ Κλεόβουλε.
|
|
||||
|
||||
![]()
....
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω πιστεύω πως πρέπει να ανοίγεις τα φίλτρα πιο τακτικά, δεν θες κάτι άλλο,
εκτός αν έχεις παρατηρήσει πρόβλημα στη βιολογία, δηλαδή αν έχεις αμμωνία ή νιτρώδη. Και εγώ προτείνω να μπαίνει το ενυδρειακό βαμβάκι μετά τα σφουγγάρια, έτσι μένει καθαρό το βιολογικό υλικό
|
||||
|
||||
![]()
Και για να μη ξεχνιόμαστε
Χρήστο Καλώς ήρθες στη παρέα μας ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη η σειρά από κάτω προς τα πάνω είναι :Βιολογικό υλικό, σφουγγάρια, υαλοβάμβακας. όσον αφορά τις αλλαγές υαλοβάμβακα, η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί να γίνονται συχνότερα. όσον αφορά τα τέστ, χρησιμοποιώ salifert, καθώς τα jbl που είχα δεν μου έδιναν ακριβείς ενδείξεις. Συνήθως έχω μηδενική αμμωνία και νιτρώδη, ενώ νιτρικά έχω 15-20 ppm, άντε τριάντα το μέγιστο καμιά φορά που τυχαίνει να παραστρατίσω. Αλλαγές νερού μια φορά την εβδομάδα το 30% περίπου.
------------------------- Ευχαριστώ πολύ Τάκη καλώς σας βρήκα. Ξέρεις ο σκοπός μου είναι να έχω μεγαλύτερα χρυσόψαρα από εσένα οχαχαχα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη christoschor : 29-07-16 στις 10:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Χρήστο, πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να ανοίγεις τα φίλτρα πιο τακτικά,
οι ρύποι που μαζεύονται είναι πηγή νιτρικών , και αν είναι υπερβολικοί μπορεί να εμφανιστεί και αμμωνία ή νιτρώδη, ίσως και για αυτό να βλέπεις και αυξημένα νιτρικά. Αύξησε και τις αλλαγές στο 40% , καλό θα κάνει. Όσο για τα ψάρια , στο εύχομαι να σου μεγαλώσουν πιο πολύ και από τα δικά μου ![]() καλό φαγάκι θέλουν και καθαρό νεράκι, και φυσικά αγάπη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στη χειρότερη αυτό θα κάνω. Σιγά το ποσό του υαλοβάμβακα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απώλεια δίσκου | BOUT | Δίσκοι | 6 | 19-12-12 10:31 |
Απώλεια | Aris50 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 12 | 30-11-08 22:03 |
Απώλεια | Elanir | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 04-10-07 18:54 |