|
|
|||
|
|||
![]()
Bασικά ένας λόγος που κάνω χρήση και excel είναι επειδή έχω την αίσθηση πως ακόμα δεν έχω βρει τα απαραίτητα επίπεδα co2 στο νερό.
Ελπίζω οι αμάνο να μην πάθουν τίποτα.. Δεν κάνω χρήση χ2 και χ3 , ρίχνω την κανονική δόση. Και μπουσταρίστηκε και το υπόστρωμα ακόμα βράζει και κάνει αμμωνίες. Έπρεπε να το πάω 1 μήνα πιο ήρεμα, με 2 λάμπες και σύνεση μέχρι να μου επιτρέπει το σύστημα να πάω σε κάτι παραπάνω. 1 άλγη έχω. Αυτήν την διατομική, απλά είναι τριχοειδής. Μιάζει με Melosira, rhizonium, synadra. Και οι 3 μου μιάζουν σχεδόν ίδιες. Διατομικές τριχοειδής. Σίδηρο ούτε για πλάκα ξανά ρε συ μέχρι νεοτέρας..Στην τελευταία δόση σιδήρου είχα ξέσπασμα. Δεν ξέρω αν έφταιγε πραγματικά αυτό αλλά δεν ξαναρίχνω μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Λίγο γενικό λίπασμα ρίχνω. Το γενικό έχω παατηρήσει πως το δεχόταν ευχάριστα το σύστημα εξαρχής χωρίς θέματα. Τα φυτά είναι μεσαίας ανάπτυξης που έχω παραγγείλει. Να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να του τα ακυρώσω τώρα. Απλά αν μου τα περιλάβει αυτή η άλγη θα πρέπει να διατηρώ αυτή την υψηλή συντήρηση όπως κάνω και με αυτά τώρα για να μην μου τα χαλάσει. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι ένας παράγοντας που οδήγησε στο ξέσπασμα της άλγης. Είναι συνδιασμός.
Τα καινούργια φυτά (αν δεν είναι απαιτητικά) θα μπορούσες να τα κρατήσεις στα γλαστράκια τους σε ένα διάφανο δοχείο νερό δίπλα σε ένα παράθυρο. Αν τους αλλάζεις το νερό κάθε 3-4 μέρες, μπορούν να κρατήσουν άνετα και 2 και 3 βδομάδες. Αλλά με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε το καλοκαίρι, θα την ακούσουν.... ![]() Εναλλακτικά μπορείς τα φυτέψεις (ή να τα αφήσεις στο γλαστράκι τους) στο ενυδρείο πρόχειρα σε σημεία που βλέπεις ότι δεν έχει πιάσει ή άλγη ή πιάνει λιγότερο. Συνήθως σε πιο "σκιερές" περιοχές. Αρκεί βέβαια αν μην θέλουν πολύ φωτισμό. Για 2-3 βδομάδες προσπάθησε να μην ρίξεις ΟΥΤΕ γενικό λίπασμα! Αν δεις ότι υπάρχει πρόβλημα, σπάσε μια ταμπλέτα σε 2-3 κομμάτια και φύτεψέ τα κοντά στις ρίζες των πιο δύσκολων φυτών σου.... Θέλει υπομονή, μπορεί να σου πάρει αρκετές βδομάδες να φύγει γιατί το ενυδρείο σου είναι καινούργιο... |
|
||||
|
||||
![]()
συμπερασματικα , αφαιρεσε την μια λαμπα, εαν εχεις και αλλη παροχη co2 κοψε το excel, (ετσι καταλαβα, εαν καταλαβα λαθως ακυρο αυτο)
και κοψε μαχαιρι τα λιπασματα για καποιες βδομαδες.. Οταν στρωσει το συστημα και εξαφανηστει η αλγη, μετα βλεπεις τι κανεις..
|
|||
|
|||
![]()
Ok! Nαι καλά κατάλαβες ξεκίνησα excel ταυτόχρονα με το co2 μπας και λειτουργήσει λίγο θετικά.
Κάλιο να μη βάζω;Νομίζω το κάλιο δεν επηρεάζει σε κάτι την άλγη. Επίσης, έχετε δει που βάζουν κάτι Window screen κάτω από τα φώτα και ρίχνουν την ένταση; Ωραίο κόλπο και οικονομικό δείχνει και αυτό. Κάπου 5ευρώ έρχονται αυτά τα screen. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό που λέω είναι ότι κατά 99,9% το προσθέτει χωρίς να του προσφέρει τίποτα. Κάλιο μπορεί να ρίχνεις. Για ποιό λόγο δεν βγάζεις την λάμπα να τελειώνεις και ψάχνεις άλλα τρυκ; |
|
|||
|
|||
![]()
Όταν την έκλεισα τελείως παρατήρησα να σκοτεινιάζει η πλάτη. Το πίσω 1/3 δηλάδη του ενυδρείου . Δεν ξέρω γιατί , ίσως η κατασκευή του φωτιστικού στέλνει σε συγκεκριμένη δέσμη το φως.
Σκεφτόμουν μήπως ένα καθολικό window screen έριχνε την ένταση και από τις 3 λάμπες.. Τέλοσπάντων, δεν πειράζει εγώ θα την κλείσω και αν είναι τώρα κανένα φυτό να την ακούσει την άκουσε. Ας περάσει η καταιγίδα με αυτή την άλγη και μετά το βρίσκουμε. Το excel πράγματι 99% τίποτα δεν κάνει. Ίσως να έκανε μόνο σε υπεροδοσολογία αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω αυτή την τεχνική. Το είχα από παλιό setup και λέω δεν το ξεκινάω και αυτό μπας και πάρουν τα πάνω τους τα φυτά και την στείλουν σπίτι της :P :P |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά το φωτιστικό έχει τις τρείς τοποθετημένες λάμπες παράλληλα.1-2-3.
Δες ποιά πρέπει να βγάλεις για να έχεις για να έχεις καλύτερη διάχυση φωτός. Μπορεί να πρέπει να βγει η μπροστινή και να μείνει η μεσαία και η πίσω. Μπορεί να πρέπει να βγει η μεσαία και να μείνει η μπροστά και η πίσω.... Σε κάθε περίπτωση οι δύο που θα μείνουν να είναι μια daylight και μια για φυτά. Το φυτό που θέλει πολύ φως αν είναι να την ακούσει θα την ακούσει είτε σβύσεις την μια λάμπα είτε σκιάσεις και τις τρείς. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υγ. αφου εχεις οντος αλλη παροχη co2 ,το excel δεν θα σε βοηθισει και πολυ, γενικα πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να το κινιγας τοσο πολυ...οταν μεινεις για καιρο με τις 2 λαμπες θα καταλαβεις και μονος σου πως τα φυτα σου θα πηγενουν καλυτερα.. το σημαντικο εξαλου ειναι ο φωτισμος να ειναι ομοιομορφος ασχετα αν παιζεις συστημα με πολυ η λιγο φωτισμο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τριχοειδής άλγη.. | KenJiNx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 19-03-12 22:55 |
Η τριχοειδής άλγη | aquatropic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-07-11 19:51 |
Τριχοειδής άλγη | magman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 25 | 29-12-10 07:46 |
Τριχοειδής άλγη | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 20-03-08 14:48 |
Τριχοειδής άλγη | Gandalf72 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 16-03-05 12:44 |