|
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Είχα αρκετό καιρό να μπω ![]() Artemisia όπως ήδη ειπώθηκε πρόκειται για Νερόφιδο, Natrix natrix. Για εσένα και τα παιδιά σου είναι εντελώς ακίνδυνο ζώο, ακόμα και αν δαγκώσει, κάτι που όμως δεν κάνει ποτέ. Οι απόπειρες που περιγράφεις είναι απλά μπλόφα και γίνονται με κλειστό στόμα. Δες πως μπορεί κανείς να χειριστεί αυτό το ζώο: https://www.youtube.com/watch?v=D_724zgU7tM Προσωπικά πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο να έχεις τέτοιους επισκέπτες από τη στιγμή που έχεις λίμνη (μέσα ή κοντά) σε βιότοπο βατράχων και νερόφιδων. Μάθε καλά να τα ξεχωρίζεις από τις Οχιές (http://www.herpetofauna.gr/index.php...id=179&sid=144) αν θελήσεις ποτέ να τα πιάσεις με τα χέρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα καταλάβατε τι εννοώ ?? οι γελάτε όλοι μαζι ??? Αυτα που πιάνουν τα φίδια .
|
||||
|
||||
![]()
ολα τα φιδια ειναι πολυ καλοι κολυμβητες.και οι οχιες το ιδιο.
η δαγκανα που λες ειναι καλη ιδεα,δυστυχως δεν γνωριζω που μπορεις να βρεις.σιγουρα ebay,για ελλαδα δεν γνωριζω. δεν βλεπω να μπορεις να κανεις και πολλα για να αλλαξεις το μερος.σιγουρα οι πετρες που εχεις περιμετρικα θα βοηθαγε να τις απομακρυνεις. καλη ιδεα θα ηταν επισης να εφτιαχνες κανα κουκουβαγοσπιτο.υπαρχει σχετικο θεμα και εδω μεσα.το κακο με τις κουκουβαγιες ειναι πως δεν περιοριζονται μονο σε φιδια. μπορει να πιασουν και ψαρια.(το λεω εκ πειρας,εχω χασει μονομαχο ετσι). αλλα σε φυσικο περιβαλον οπως ειναι η λιμνη,δεν μπορεις να τα εχεις ολα. κατι κερδιζεις κατι χανεις.οι φυσικοι κινδυνοι παντα θα υπαρχουν.φυση ειναι αυτη. για το φιδοσχοινο οι αποψεις διιστανται. καποιοι λενε πως ειναι μπουρδα καποιοι πως κανει δουλεια. δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις περιμετρικα.αν δεν κανει τιποτα δεν εκανε.5-6 ευρω κοστιζει. προσωπικα σε πολλες κατασκηνωσεις στο βουνο στο παρελθον εχω χρησιμοποιησει και δεν ειχαμε ποτε προβλημα με φιδι,ενω ειμασταν σε μερη με νερο που τα τραβαει και ειχα δει παρα πολλες φορες φιδια κοντα στην κατασκηνωση. απτην αλλη,ειναι πολυ πιθανο πως απλα η παρουσια μας εκει τα εδιωχνε. σε καθε περιπτωση δεν νομιζω πως ειναι κακο να βαλεις.ειναι ενα μετρο παραπανω και αν δεν κανει δουλεια δεν εχασες τιποτα. το καλυτερο μετρο αρτεμισια ειναι η προληψη.μαθε καλα να τα αναγνωριζεις και μαθε και στα παιδια σου να τα αναγνωριζουν οπως και το τι να κανουν αν δουν καποιο. επισης επειδη ειπες πως εχεις γατες,περιορισε τους το που τρωνε και μην τους δινεις φαγητο οπου ναναι στην αυλη. προσεξε με γαλατα κλπ και μην αφηνεις γαλατα η συσκευασιες γαλατος εξω.(σε σακουλες με σκουπιδια κλπ). η μυρωδια τα τραβαει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ουφ κατάλαβα Γιώργο , τα κονόμησα (που λέμε ) . Το καταλαβαίνω αυτο που λές απόλυτα σεβαστό εξάλλου εγω ήρθα να μείνω μέσα στην φύση , αυτα την δουλεια τους κάνουν ..... Κουκουβάγιες έχω και μπούφους . Για αυτο έχω και το πλέγμα στην μικρή Λίμνη .
Πώς να το ψάξω αυτό στο ebay ??? Είμαι λίγο πιο ήσυχη γιατί έφαγε , οπότε δεν θα την πέσει στα χρυσόψαρα .... Αν δεν αντέχετε μην δείτε το βίντεο . https://www.youtube.com/watch?v=lGAe...ature=youtu.be
|
||||
|
||||
![]()
Και τέλος καλό όλα καλά μόλις χώρτασε έφυγε
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το καλο ειναι πως εχεις ενα ζωντανο οικοσυστημα-υδροβιοτοπο στην αυλη σου,αρα εχεις κανει καλη δουλεια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν αποφάσισα να χτίσω το σπίτι μου εδω Γιώργο , το έκανα με πολύ μεγάλο σεβασμό στην φύση και στα ζώα
![]() ![]() ![]() ![]() Αλλά και τους αετούς, τις κουκουβάγιες, τους μπούφους , τις χελώνες , τους σκατζόχοιρους , τους σκίουρους και τις άγριες νεροχελώνες που ζούν πίσω απο το σπίτι μου στο ποτάμι ![]() Υ.Γ. Δεν έχω παιδιά , έχω ανήψια . Μόνη μου μένω και πολλοι μου λένε καλά δεν φοβάσαι ?? Όσο τα φοβάμαι εγω αλλο τόσο με φοβούντε αυτά , αυτο τους λέω πάντα ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 20-06-16 στις 15:34 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 (0 μέλη και 3 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με την ΑΟ | tsoum | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 14-12-11 13:50 |
εχω πρόβλημα | smartcdi | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 26-09-07 13:18 |
Φίδια! | iki28 | ¶λλα ζώα | 20 | 17-08-07 11:09 |
πρόβλημα; | violinist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 04-04-07 13:34 |