Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-06-16, 23:27
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Να διευκρινίσω ότι το κείμενο ΔΕΝ είναι καινούργιο... απλά το μετέφερα κι εδώ (από το Greek Discus) για να γίνεται πιο εύκολα η επισύναψη του.-

ΥΓ. Από γέννες... ΔΕΝ θυμάμαι ΑΝ έχω βάλει κάτι... πρέπει να το ψάξω.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 06:51
Undertaker Ο χρήστης Undertaker δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: -
Προεπιλογή

Κατά καιρούς έχω διαβάσει "κόντρες" μεταξύ μελών για το θέμα που θίγεις. Ίσως επειδή δε με ενδιαφεραν οι δισκοι δεν έδωσα πολλή σημασία και μου έμεναν κενά. Με αυτό το ποστ, τουλάχιστον σε εμένα ξεκαθάρισες πολλά σημεία. Αν μπορείς, πρόσθεσε την άποψή σου για τα λίτρα και τις διαστάσεις που πρέπει να έχει στο ενυδρείο του ένας επίδοξος δισκάς για να ξεκινήσει αν όχι "τέλεια" τουλάχιστον πιο σωστά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 10:24
Το avatar του χρήστη odin79
odin79 Ο χρήστης odin79 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λιβαδεια
Προεπιλογή

Αν κατάλαβα καλά δεν τίθεται θεμα λίτρων.το 1,5 μετρο μήκος ειναι minimum και τα 10 ψαρια τα λιγότερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 11:17
Undertaker Ο χρήστης Undertaker δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: -
Προεπιλογή

Φαντάζομαι κι ένα ύψος θα το θέλουν. Έχουν μεγάλο μέγεθος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 11:29
Το avatar του χρήστη odin79
odin79 Ο χρήστης odin79 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λιβαδεια
Προεπιλογή

αν δεν κανω λαθος ειναι 60αρια σε υψος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 11:32
Το avatar του χρήστη apostolis.pan
apostolis.pan Ο χρήστης apostolis.pan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

δεν σκοπευα ποτε να βαλω δισκους αλλα διαβαζω και για αυτους γενικα.. και καπου ειχα πετυχει αυτο το αρθρο και παλαιοτερα, μπραβο ειναι πολυ καλο..
ειναι απλες λυτες παρατηρισεις μεσα σε διαστημα πολλων χρονων , και αυτο ειναι που μετραει !!
η φωνη της εμπιριας και οχι της θεωριας!
Παλιά 16-06-16, 12:14
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Νικο μπραβο σου,ειναι πολυ καλο το αρθρο και νομιζω σε αυτο το υφος(το δικο σου) ελειπε κατι τετοιο απο εδω μεσα.
ξεκαθαριζει αρκετα πραγματα για του επιδοξους δισκαδες.(και οχι μονο...)ελπιζω να γινει υπομνημα αν δεν εχει γινει ηδη.(δεν κοιταξα)

προσωπικα,πιστευω πως οτι γραφεις ισχυει και για ολα τα υπολοιπα ειδη ψαριων.δυστυχως,εχουμε φτασει να τα διαχωριζουμε σε "απαιτητικα" και "ευκολα" απο αποψη χωρου και μονο και αυτο δειχνει- οπως ελεγα παντα- πως το μονο "σοβαρο" κριτηριο για οποιονδηποτε επιδοξο χομπιστα ειναι η τσεπη του και το "βολεμα" του.
και βαζω και τον εαυτο μου μεσα γιατι εχω κανει κιεγω τα ιδια λαθη.

αρα αυτο που χρειαζεται ειναι -σε καθε περιπτωση-καλη μελετη των ειδων που θελουμε να φιλοξενησουμε και οχι να κανουμε "εκπτωσεις" στις αναγκες τους προς δικο μας οφελος.
αν εμαθα ενα πραγμα τα λιγα χρονια που ασχολουμαι με τα ενυδρεια,ειναι πως τιποτα δεν ειναι υπερβολικο οσον αφορα το μεγεθος του ενυδρειου.ειτε μιλαμε για δισκο,ειτε για μονομαχο,ειτε για τετρα,ειτε για παγκασιους.αν το χωνεψουν ολοι αυτο,θαρχισουμε να βλεπουμε "απροβληματιστα" ενυδρεια με υγιη ομορφα ψαρια.εγωισμος και προσωπικο οφελος(ευκολια,κοστος,κλπ)δεν χωραει σε αυτα.αλλιως κοροιδευουμε τον εαυτο μας,λεμε πως ειμαστε χομπιστες και πως τα ψαρια μας περνανε καλα.

η λυση ειναι απλη.αν δεν μπορουμε να προσφερουμε-ΑΦΟΥ μελετησουμε- δεν αναλαμβανουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-16, 12:30
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... για τα καλά σας λόγια.
Τα έτοιμα ενυδρεία δυστυχώς υστερούν (για λόγους που φαντάζομαι γίνονται εύκολα κατανοητοί). Το 1,5 μέτρο είναι πολύ οριακό για 8-10 ενήλικους δίσκους (18-20 εκ.)... αλλά ανάλογα φυσικά με τον χαρακτήρα (και το φύλο) των ψαριών... μπορεί όμως να γίνει ανεκτό.
Το ύψος είναι σημαντικό... αλλά και σ' αυτό μπορεί να γίνει υποχώρηση (άλλα είναι ουσιωδέστερα προβλήματα ενδεχομένως).
Η καλύτερη περίπτωση είναι ένα ενυδρείο ιδιοκατασκευή... εκεί φτιάχνεις ότι καλύτερο μπορείς και σε διαστάσεις.
Τα ψάρια αυτά όταν είναι μικρά... πρέπει να είναι πολλά 20-30 είναι ένας καλός αριθμός... μετά αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ΑΝ ΔΕΝ τα έχεις κοινωνικοποιήσει (ώστε να σε εμπιστεύονται)... άντε να μπορέσεις, να τα βγάλεις.
Τα έχω γράψει... και στο κείμενο.-

ΥΓ. Όπως τα λες... Γιώργο.-
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές