|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
και λιγότερο, αλλά το πιο σίγουρο είναι μηχανικός και αφού δει τα σχέδια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ισχύει το "600κιλά / τμ" ή κάτι κάνουμε πολύ λάθος ή ισχύει στο σύνολο της πλάκας, δηλαδή αν έχεις σε όλο το σπίτι τέτοιο βάρος / τμ
|
|||
|
|||
![]()
Το θέμα αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις. Δεν το υπολόγισα καθόλου όταν έστησα το δικό μου, και τώρα αναρωτιέμαι.... λες?
Εμένα ειναι 300 λίτρα (1.20 μήκος) δηλαδή κοντά στο τετραγωνικό που λέγαμε. Έχω 40 κιλά άμμο και καμιά 50αριά ίσως παραπάνω πέτρες. Αν υπολογίσεις βάρος νερού, γυαλιού, τα 3 φίλτρα κτλ... άνετα φτάνω τα 500 κιλά βάρος (ίσως και παραπάνω). Λέτε να έχω θέμα ή αν ήταν θα είχε ήδη γίνει η πατάτα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά αν ήταν έτσι, αν ένας άνθρωπος 100 κιλών χοροπηδούσε,θα βρισκόταν να μετράει ορόφους. Ούτε εγώ είχα μπει στη διαδικασία να κανω τέτοιους υπολογισμούς. Λάμπρο, ο Τάκης μάλλον πήγε να αδειάσει τα ενυδρεία του , για να μην μιλάει τόση ώρα!... ή κυνηγάει τον μηχανικό του με κανένα κομμάτι πλέξι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ, χωρίς πλάκα, δεν πίστευα ότι τίθενται τέτοιο ζήτημα. Απλά επειδή περνούσαν σκέψεις από το μυαλό μου ότι μπορεί να έβλεπε το ενυδρείο ο σπιτονοικοκύρης και να έλεγε μα και μου, είχα σκεφτεί μία δικαιολογία και γι'αυτόν αλλά και για μένα. Θα του έλεγα ότι ζυγίζει όσο 4 άντρες. Δηλαδή αν αγκαλιαστούμε 4 φίλοι και χοροπηδήσουμε λίγο επειδή πήραμε το κύπελλο πχ, θα πέσει το πάτωμα; Κάπως έτσι το είχα πλάσει στο μυαλό μου, δηλαδή μόνο με τη λογική και το ένστικτο, χωρίς να ψάξω κάπου. Μετά σκεφτόμουν και άλλα αντικείμενα που έχουμε σε σπίτια. Πχ μερικοί έχουν κάτι σύνθετα ξύλινα, παλιά, θεόβαρια, γεμάτα με γυαλικά, που πας να τα σπρώξεις και δεν κουνιούνται χιλιοστό. ¶λλοι γεμίζουν την μπανιέρα και μπαίνουν μέσα. ¶λλοι χτίζουν τοίχους χωρίς να πατάνε σε δοκάρια...
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή είναι χειρώτερα, αφού ασκείται περισσότερη πίεση (βάρος) σε μικρότερη επιφάνεια.
|
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
εχει κανεις ιδεα ποσο ζυγιζει ενα τζακι ανα τετραγωνικο?φανταζομαι παραπανω απο ενα ενυδρειο.
επισης επειδη εχω μιλησει με μηχανικο οι μετρησεις πανε αλλιως..δηλαδη,ενα ενυδρειο 1.50 μηκος επι 0.50 πλατος δεν ειναι 0.75 τετραγωνικα αλλα 1.5 τετραγωνικο.κι αυτο γιατι παταει σε 1.5 τετραγωνικο και ας μην το πιανει ολο λογο μικροτερου πλατους. αρα το βαρος πηγαινει ανα τετραγωνικο μετρο και ας μην ειναι 1 επι 1. εμενα το ενυδρειο θα ειναι τελικο μηκος 3.05 και πλατος 50.5 αλλα θα παταει σε 3 τετραγωνικα μετρα πλακας και ας εχει μισο πλατος.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντοχη Ενυδρειου!! | andy1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 03-12-12 21:36 |
Αντοχή DIY ενυδρειων | alex_s | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 01-08-10 10:30 |
ερωτηση για αντοχη | dr.geo | Bettas | 3 | 28-05-08 21:34 |
αντοχή ψαριών | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-05-08 16:03 |
αντοχη σιλικονης?? | dinos99 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 17-11-07 14:09 |