|
|
||||
|
||||
![]()
Το fungus είναι πιθανώς δευτερογενής μόλυνση πάνω στην πληγή από το fin rot. Θα σου πρότεινα να πας σε κάποια αντιβίωση γιατί φαίνεται να είναι αρκετά πεσμένο το ανοσοποιητικό του ψαριού και μάλλον το μελαφιξ δεν είναι αρκετό... Περίμενε και τη γνώμη του KostasG που είναι πιο ειδικός επί των φαρμάκων.
|
|
||||
|
||||
![]()
πραγματι ειναι αρκετο το χνουδι τωρα που το βλεπω,το μελαφιξ δε θα κανει και πολλα.
οπως λεει ο γιαννης,μαλον σε αντιβιωση θα πας, γιατι και το αλατι δεν νομιζω να κανει δουλεια παρα μονο βοηθητικα αφου εχει προχωρησει ετσι. προσωπικα θα χρησιμοποιουσα τετρακυκλινη,αλλα αν μπει ο γιατρος(κωστας) και το δει,ας μας πει τη γνωμη του ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η φωτογραφία δεν ειναι του δικού μου την βρήκα στο Ίντερνετ για να σας δείξω στο περίπου πως μοιάζει. Ο δικός μου δεν έχει καν το μισό ειναι ελάχιστο αλλα έχει. Μια που κατάφερα να τον βγάλω δεν με αφήνει να την ανεβάσω να σας την δείξω δεν ξερω γιατί. Τωρα που άρχισα να κυκλοφορώ έκανα και μια έρευνα αγοράς για βιταμίνες. Τι να πω ρε παιδιά πια. Πάντα έτσι την παθαίνω με τους μονομάχους. Πάω και διαλέγω τους πιο ταλαιπωρημένους επίτηδες γιατί ξερω οτι δεν θα τους πάρει κανεις και δεν εχω καταφέρει να τους σώσω. Αν και ο Χάρης νομίζω έχει λιγο πιο γερή κραση απο τους προηγούμενους...
|
|
||||
|
||||
![]()
ανεβασε τη φωτογραφια στο photobucket και βαλε το λινκ εδω αν δε σαφηνει να ανεβασεις κατευθειαν εδω.
αντε μπας και βγαλουμε ακρη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λόγω χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλο το θέμα αλλά τα βασικά αυτή τη στιγμή είναι με αυτή την προταιρεότητά:
Σωστές συνθήκες νερού!!! Αν έχεις οτιδήποτε τοξικό(αμμωνία, ΝΟ2, κτλ), 50-80% αλλαγή νερού μέχρι να φύγει, επιτόπου. Αφού δεν έχεις στρωμένο φίλτρο, μην ξαναταίσεις προς το παρόν. Σωστή θερμοκρασία! Οι μύκητες βγαίνουν μόνο σε εξασθενημένους οργανισμούς. Αν η θερμοκρασία είμαι στο κατώτερο εύρος του είδους, αύξησέ την. Οι 26-27C βοηθούν την ίαση από μύκητες και το ανοςωποιητικό ΑΛΛΑ επιταχύνουν την λοίμωξη από επιθετικά παθογόνα βακτήρια. Οπότε πρώτα απόλα, δες αν έχεις Columnaris. Αν δεν έχει τέτοιο, πήγαινε και την θερμοκρασία στους 26,5. Βεβαιώσου τι έχει. Το fin rot μπορεί να είναι βακτηριακό, μυκητικό, πρωτοζωικό ή από τρηματώδη. Ξύνεται το ψάρι; Τινάζει τα πτερύγια; Στα σκισίματα, φεύγουν κομμάτια ή είναι πιο ομοιόμορφο και οι σκληρές ακτίνες των πτερυγίων μένουν; Έχει αλλού δερματικές αλλοιώσεις; Αντιμετώπισε το πρόβλημα με αυτή τη σειρά. Αν το fin rot προχωράει γρήγορα, τότε με το που φτιάξεις τις συνθήκες, βάλε Tetra General Cure και καποιο αντιβιοτικό για Fin rot. Ένα απλό είναι η Neomycin που κυκλοφορεί ως Neoplex. Αν βλέπεις σημάδια columnaris, τότε βάλε Amoxil, 250mg/ 40λίτρα αντί για Neomycin
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για το Amoxil διάβασα εδώ τη δοσολογία https://www.vetdepot.com/fish-mox.html
Directions for Fish:
Εννοείτε πως θα χρησιμοποιήσεις amoxil αν είναι απαραίτητο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν παμε με προτεραιότητες.
Αμμωνία 0 Νιτρώδη 0 Νιτρικά 5 Το φίλτρο δεν ηταν στρωμένο αλλα τωρα πήρα μπόλι ειναι καμία βδομάδα τωρα. Θερμοκρασία σταθερά στους 25-27, όπως και το νερό της αλλαγής Απ όσα διάβασα και είδα columnaris δεν έχει. Έχει σίγουρα φιν ροτ και μάλλον fungus. Όσες περιοχές μαύρισαν και είχαν λιγο χνούδι έφυγαν κομμάτια. Σαν να σάπισαν και να έπεσαν. Γενικότερη παρατήρηση περί πτερυγίων ειναι οτι διαφάνιζουν σε περιοχές οριακά στο να κάνουν τρύπες αλλα δεν έχων τρύπες. Το ραχιαιο μάδησε απο την ρίζα μπροστά μπροστά εκανε μια πληγουλα η οποία πια επουλωθηκε. Οι σκληρές ακτίνες ειναι καλα δεν φεύγουν και άλλες δερματικές αλλοιώσεις δεν έχει. Προς το παρόν βάζω μόνο μελαφιξ. Ταΐζω κανονικα εκτός απο μια μέρα νηστείας γιατί αντιμετώπισα και προβλημα δυσκοιλιότητας κάποια στιγμή. Αυτα γενικά. ------------------------- Δεν ξινεται ούτε τινάζει πτερύγια επίσης. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Athinatr : 13-05-16 στις 11:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε πας σε general cure(tetra) και neomycin(neoplex) οπως λεει ο κωστας.
προσωπικα εχω ενα ενδοιασμο για τη νεομυκινη γιατι εχω διαβασει αρκετες περιπτωσεις που δεν επιασε το finrot.γιαυτο ειπα για τετρακυκλινη πιο πανω,αλλα ο κωστας ξερει σιγουρα καλυτερα απο μενα,κανε αυτο που λεει και αν δεν δεις βελτιωση τοτε βλεπουμε. η μπορει ο κωστας ναχει καμια ιδεα για το επομενο βημα.(αν χρειαστει) edit ισως κανω λαθος για την τετρακυκλινη αλλα αποτι εχω διαβασει ειναι πιο καταλληλη για gram negative βακτηρια οπως ειναι τα περισσοτερα που υπαρχουν στο ενυδρειο.(και αυτα που ευθυνονται για φινροτ). αυτος ειναι ο λογος που την προτεινα,ισως ομως κανω λαθος οποτε ακολουθα αυτο που λεει ο κωστας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστος μονομάχος | dimitrisrod | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 05-05-11 12:59 |
Άρρωστος μονομάχος | spiros06 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 16-12-10 17:11 |
Άρρωστος μονομάχος?? | george1995 | Bettas | 33 | 09-09-10 12:19 |
Άρρωστος μονομάχος | Antonisjk | Bettas | 11 | 15-05-09 18:18 |
Άρρωστος μονομάχος | nashty11 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 27 | 23-06-08 13:32 |