Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-04-16, 18:59
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Βαρβάρα , άλλες οι λάμπες led , και άλλες οι φθορίου.
Τα led αν τα αγοράσεις έτοιμα είναι ακριβά, αν τα φτιάξεις μόνη σου είναι πολύ πιο φθηνά, αλλά θέλουν δουλίτσα, εξαρτάται όμως και τι ακριβώς θες να κάνεις

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-04-16, 21:33
Το avatar του χρήστη AntoniosR
AntoniosR Ο χρήστης AntoniosR δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Εμφάνιση μηνυμάτων
Βαρβάρα , άλλες οι λάμπες led , και άλλες οι φθορίου.
Τα led αν τα αγοράσεις έτοιμα είναι ακριβά, αν τα φτιάξεις μόνη σου είναι πολύ πιο φθηνά, αλλά θέλουν δουλίτσα, εξαρτάται όμως και τι ακριβώς θες να κάνεις
Καλα τα λεει η Βαρβαρα. Led τυπου φθοριου ειναι η λαμπα που εξωτερικα μοιαζει με φθοριου και μεσα εχει λεντακια. Μια χαρα ειναι Βαρβαρα ... http://www.skroutz.gr/c/786/lamptire...B9%CE%BF%CF%85
Παλιά 28-04-16, 21:43
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Δεν έχουν ένταση αυτές οι λάμπες , δεν νομίζω πως κάνουν για ενυδρείο, ειδικά αν υπάρχουν φυτά

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-04-16, 08:17
mobar78 Ο χρήστης mobar78 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ναυπλιο
Προεπιλογή

http://www.bestmarket.gr/plastiki-la...-fthoriou.html
Αυτή εδώ για παράδειγμα δεν θα έκανε σε ένα ενυδρείο? (Εξαρτάτε πάντα τι θα έχει βέβαια το ενυδρείο. Εν πάση περιπτώσει είτε μόνη της είτε συνοδευόμενη ) ε?
http://www.ergo-tel.gr/product_info....ducts_id=19163
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-04-16, 08:55
Το avatar του χρήστη AntoniosR
AntoniosR Ο χρήστης AntoniosR δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μια χαρα κανουν, ικανοποιητικα και τα lumen για μια λαμπα. Αλλα ενα μετρο δεν ειναι το ενυδρειο; Πως θα βαλεις 120cm; Κρεμαστο φωτιστικο;
Παλιά 29-04-16, 09:18
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παιδιά για να μη παρεξηγηθώ, είμαι υπέρμαχος των led , και για αυτό έχω μόνο led και στα 3 ενυδρεία, DIY βέβαια. Αλλά η διαφορά στη κατανάλωση led με φθορίου είναι από 10%-20% το πολύ, για αυτό λέω πως τα led Τ5 ή Τ8 σε σχέση με τις αντίστοιχες φθορίου έχουν μικρότερη απόδοση. Με τα led κερδίζουμε λίγο στη κατανάλωση, πολύ στη θερμότητα και στη διάρκεια ζωής αρκεί να είναι κατά κάποιο τρόπο ποιοτικά, δεν είναι πανάκεια δεν θα έχουμε μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-04-16, 14:53
mobar78 Ο χρήστης mobar78 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ναυπλιο
Προεπιλογή

Φιλε μου Αντώνη ενδεικτικά βρηκα αυτες τις λαμπες για να ρωτησω αν κανουν. φυσικα θα ψαξω να βρω τις καταλληλες λαμπες για το δικο μου ενυδρειο. απ οσο ξερω εχει υποδοχη για 2 λαμπες φθοριου. αυτο που δεν ξερω ειναι αν τα μπαλαστ θα ειναι συμβατα με τις λαμπες λεντ. αυτο θα το μαθω οταν παρω στα χερια μου το ενυδρειο. θα ρωτησω τον προηγουμενο κατοχο να μου δωσει οτι πληροφοριες εχει για το ηλεκτρικο εξοπλισμό του ενυδρειου και θα πραξω αναλογα.

Φιλε μου Τακη, ειμαι λιγο ασχετη με τα ηλεκτρικα γι αυτο ρωτουσα για τα λεντ. το μονο που ξερω ειναι οτι γενικοτερα τα λεντ ειναι οικονομικοτερα απο θεμα καταναλωσης. και επειδη απ οτι εχω καταλαβει αυτο το ενυδρειο που θα φτιαξω θα καιει πολυ ρευμα, προσπαθω όσο μπορω να το μαζεψω. τωρα οσων αφορα την θερμοτητα αν βαλω εναν θερμωστατη 200-300 βατ καλος δεν θα ειναι για την θερμανση?

το μονο που μου μενει για να αποφασισω ειναι το φιλτρο. εχω σπασει πολυ το κεφαλι μου για το τι φιλτρο πρεπει να διαλλεξω και ακομα δεν εχω κατασταλαξει. δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ να ειναι αθοριβο, δεν θα το εχω στην κρεβατοκαμαρα, με ενδιαφερει να κανει καλη δουλεια και να μην καιει τα αντερα του γιατι αυτο θα δουλευει ακαταπαυστα. πιθανες προτασεις απο πλευρας σας θα ειναι ολες καλοδεχουμενες..

μετα μενει η ψυξη (που δεν εχω ιδεα τι και πως παιζει αυτο το κομματι) και αυτο το σκιμερ που διαβαζω συνεχεια και δεν ξερω τι ειναι και αν θα βαλω καποιον κοντρολερ (που αν εχω καταλαβει σωστα αυτο ειναι για τον ελεγχο της θερμοκρασιας) Τελευταιο βημα ειναι αφου παραλαβω το ενυδρειο μου να τα αγορασω και να το στησω. και εκει θα σας κανω ολοκληρη την παρουσιαση και κατα τη διαρκεια του στησιματος για την αποφυγή οσο το δυνατων λαθών αλλα και την ολοκληρωση. και αυτο θα ειναι μια ομαδικη κατασκευή γιατι θα το εχω ολοκληρωσει με την βοήθεια σας (συμβουλες)!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές