|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αυγά ramhorn είναι. Προσοχή με το μαγνήτη, περνάει άμμο από κάτω και γρατζουνάει το γυαλί. Σε αυτές τις περιοχές κοντά στο βυθό πιο σωστά με κάρτα που σου είπε και ο Τάκης.
Τα ramshorn θα τη φάνε. Αλλά πιθανό να ταϊζεις πολύ και για αυτό να σχηματίστηκε η άλγη και να την σνομπάρουν τα σαλιγκάρια μια και βρήσκουν καλύτερη μάσα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
οπότε την αφήνω όπως είναι κ ελέγχω καλύτερα το τάισμα ώστε να την καθαρίσουν τα σαλιγκαράκια
ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
έχουν κανα μισάωρο που κάνουν αυτό :
https://youtu.be/gBK2egvj-aE έκανα 25% αλλαγή πριν κανα δίωρο απλά για να κατεβάσω την στάθμη κ να φυτέψω μερικά καινούρια φυτά. τα νιτρικά ήταν στο 5 πριν την αλλαγή. πρόσθεσα νερό στην ίδια θερμοκρασία χωρίς αλάτι όμως. τάισα κανα μισάωρο μετά την αλλαγή κ μετά τα είδα να κάνουν αυτό που φαίνεται κ στο βίντεο. κάποια είναι στον βυθό κ κάποια άλλα κολυμπάνε στην άλλη πλευρά αλλά τα περισσότερα είναι μαζεμένα εκεί κολυμπώντας πάνω - κάτω. δε μου φαίνεται κ πολύ φυσιολογικό ... τι πρέπει να κάνω ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Το αλατι πρεπει να βγαινει σταδιακα..οχι με 25% αλλαγη.
Τι ποσοτητα αλατιου ειχε το ενυδρειο; Ταισες σ εκεινο το σημειο που πανε τα ψαρακια; |
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξέρω πως να μετρήσω την ποσότητα του αλατιού αλλά τα TDS μειώθηκαν από 470 σε 440.
σε εκείνο το σημείο νομίζω ότι χτυπάει η ροή κ στέλνει την τροφή αλλά έχει σχεδόν δύο ώρες από το τάισμα. να φταίει πάλι το αλάτι ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Γι αυτο κανουν ετσι λογικα..
Περιμενουν μηπως ερθει παλι τροφη..εχουν παρει χαμπαρι το σημειο.. Θα καταλαβουν οτι δεν εχει αλλο και θα σταματησουν. Επισης αρεσει στα ζωοτοκα να πηγαινουν κοντρα στην ροη..αν εχει εντονη ροη ,μπορει να το κανουν και γι αυτο η και σε συνδυασμο των δυο Για το αλατι , ποσο ειχες βαλει αρχικα; 1γρ./λιτρο, 2γρ. ,3γρ. ,ποσο; |
|
|||
|
|||
![]()
μόλις μέτρησα κ Gh κ είναι στα ίδια με πριν άρα δεν το επηρέασε η αλλαγή
|
|
||||
|
||||
![]()
Ασε την gh , ποσο αλατι εβαλες αρχικα πες..
|
|
|||
|
|||
![]()
αλάτι έβαζα ένα κοφτό κουταλάκι στα 15 λίτρα.
κατα διαστήματα φεύγουν από το σημείο κ κολυμπάνε στον υπόλοιπο χώρο αλλά δεν τα έχω συνηθίσει να κοπαδιάζουν έτσι γι'αυτό κ αναρωτήθηκα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |