|
|
||||
|
||||
![]()
Με το θεμα της εξατμισης αυτο που προσεχουμε βασικα, ειναι να μη μεινει εκτος νερου το σημειο που ρουφαει νερο το φιλτρο.
Και μετα ειναι η αλλαγη παραμετρων με την εξατμιση και η ομαλη επαναφορα τους στην αρχικη τιμη. (ανεβαινουν GH KH pH) Το αν θα φτανει το νερο να κολυμπανε τα ψαρια ειναι το τελευταιο, αφου πρωτα θα εχουν συμβει ολα τα αλλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η εισαγωγή νερού του φίλτρου είναι χαμηλά, οπότε δεν νομίζω να υπάρξει εκεί θέμα. Αυτή την περίοδο κάνω δοκιμές με την εξάτμιση για να δω τι παίζει. Όπως θα διάβασες αυτό τον καιρό σε 7 μέρες έχω 1,5 χιλιοστό νερού με θερμοκρασία νερού στους 26 (με θερμοστάτη). Θα το παρακολουθήσω και όταν ζεστάνει καλά ο καιρός (Ιούνιο, Ιούλιο)... |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ξεχασα να πω οτι στα εσωτερικα παιζει ρολο και το που βρισεκται η φτερωτη.
![]() ------------------------- Δεν εχει καμια σχεση η εξατμιση τωρα με το καλοκαιρι και ιδιως αν υπαρχει ψυξη. Πχ εμενα τωρα χανει νερο σε μια εβδομαδα, οσο χανει σε 6 ωρες το καλοκαιρι. Υπολογισε 4χ7=28 φορες περισοτερο χοντρικα Καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο ωστοσο
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-04-16 στις 13:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόσεχέ το αυτό το φίλτρο, η φτερωτή είναι στη μπάλα, αν η στάθμη κατέβει κάτω από τη μπάλα θα τραβάει και αέρα ή θα τραβάει μόνο αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται
|
||||
|
||||
![]()
Η κεφαλή με τη φτερωτή πρέπει να είναι πάντα βυθισμένη στο νερό;
|
|
||||
|
||||
![]()
το έχω δει αυτό το φίλτρο να λειτουργεί, αν δεν είναι η μπάλα μέσα στο νερό τραβάει αέρα. Δοκίμασε το και μόνος σου, βγάζε το σιγά σιγά έξω να δεις μέχρι που τραβάει νερό χωρίς αέρα, και κάνε την ίδια δοκιμή να το βγάζεις από το ρεύμα και να το ξαναβάζεις, να δεις αν λειτουργεί ή όχι
|
||||
|
||||
![]()
https://www.eheim.com/resources/prod...240_manual.pdf
Σύμφωνα με το επίσημο manual της Eheim για το φίλτρο αυτό, ναι πρέπει να είναι μέσα στο νερό. Κοιτά για τις σελίδες 29-30 (είναι στα ελληνικά γραμμένο) και τις σελίδες 8-9 (είναι στα αγγλικά γραμμένο) Τουλάχιστον ένα εκατοστό πιο κάτω από την επιφάνεια του νερού. Λογικό είναι έτσι κι αλλιώς, σχεδόν όλα τα εσωτερικά φίλτρα λειτουργούν μόνο μέσα στο νερό. Εκτός νερού βγαίνει μόνο το σωληνάκι venturi και αναλόγως το spraybar. |
|
||||
|
||||
![]()
εαν καταφερεις να γυρισεις το φιλτρο πλαγια και να το τοποθετησεις κατω κατω φευγεις και μηνα! σε συνδυασμο με μια αεραντλια. ποσο νερο να χασει ..
εχω φυγει 2 μηνες , εχωντας αφησει fluval u3 πλαγια κοντα στον πατο σε 100 λιτρα,χωρις να εχω κοντρολερ θερμοκρασιας ,εχωντας αεραντλια 24 ωρες το 24ωρο , ανοιχτο καπακι και ανεμιστηρα να βαραει την επιφανεια του νερου ολη μερα. δεν υπαρχει περιπτωση ετσι να ξενερισει το φιλτρο., οξυγωνωση θα εχεις απο την αεραντλια, και γενικα δεν υπαρχει περιπτωση να υπαξει τοσο μεγαλη εξατμηση σε αυτο το διαστημα, ειδικα εαν εχεις κοντρολερ στα ανεμιστηρακια ,πραγμα που συμαινει οτι τα αναβει οποτε χρειαζεται ,αρα εχεις λιγοτερη εξατμηση απο το να δουλευουν με χρονοδιακοπτη! επησις μια καλη λυση , ειναι να δουλευει το aircondition λιγες ωρες τα μεσημερια , ελενχοντας ειτε απο το τηλεκοντρολ για να το κανει αυτο , ειτε με εναν χρονοδιακοπτη. οπου με αυτον τον τροπο θα καταφερεις να εχεις ακομα λιγοτερη εξατμηση, επειδη η θερμοκρασια του χωρου θα ειναι πιο κοντα στο ενυδρειο. Φυσικα η αυτοματη αναπληρωση ειναι η καλυτερη λυση, αν και δεν ειναι απαραιτητη , οπως ειναι σε ενυδρεια απο 30 λιτρα και κατω πχ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτημα για αυτόματη αναπλήρωση νερού σε ενυδρείο | kostas66 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 12-04-16 13:42 |
Ερώτημα για κόψιμο σε καπάκι για προσαρμογή ταΐστρας | kostas66 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 02-04-16 18:03 |
Εξάτμιση αναπλήρωση νερού αποριές.. | ScorpionGr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 06-07-14 22:55 |
σχετικά με εξάτμιση νερού | Ritsa | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 22-09-07 10:04 |
Μετά την εξάτμιση ποσότητας νερού | GC | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 29-05-04 14:36 |