|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χθες έβαλα τη τελευταία δόση Flagyl και από σήμερα μόνο Καναμυκίνη, και επειδή δεν τρώει το ψάρι ή αργεί να φάει τη τροφή βάζω 12ml στο νερό. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω καμία βελτίωση, προσπαθεί κάποιες φορές να κατέβει στο βυθό να ψάξει για φαΐ αλλά δείχνει πως κουράζεται και αφήνεται και ανεβαίνει πάλι ανάποδα στην επιφάνεια.
Αύριο θα πάω να πάρω Nematol
|
||||
|
||||
![]()
Η Μετρονιδαζόλη θέλει τάισμα 2-3 βδομάδες κάθε μέρα για να πεις πως κάνει ιδιαίτερη δουλειά, παράλληλα με τα υπόλοιπα. Minimum 10μέρες.
Χυμό σκόρδου βάζεις στο μείγμα τροφής; Η γεύση πάσχει διαφορετικα
|
||||
|
||||
![]()
Αρα συνεχίζω με Flagyl Κώστα.
Δυστυχώς τη τροφή αργεί να τη φάει , και μόνο του που το έβαλα σε μια 30λιτρη λεκάνη δεν έφαγε, στο ενυδρείο μέχρι να κατέβει στο βυθό να ψάξει για να φάει έχει περάσει ώρα, μάλλον μόνο με Focus αν γινότανε κάτι. Κώστα το Paraguard θα βοηθούσε καθόλου ; επειδή έχω , ή έιναι μόνο για εξωπαράστικα ;
|
||||
|
||||
![]()
Το Focus βοηθάει να κρατηθεί το φάρμακο καλύτερα αλλά γιατί δεν το ταίζεις στη επιφάνεια με τροφή που επιπλέει;
Το Nematol(Emamectin) νομίζω επιβάλλεται πάραλληλα όπως και praziquantel(5mg/l και αφού τελειώσεις με τη θεραπεία Emamectin, τότε συγκέντρωση 7,5mg/l για 3μέρες). Για να μην τρώει καλά παρά τη Μετρονιδαζόλη για μερικές μέρες, έχει κιάλλα μέσα του. Οι παραπάνω δραστικές δεν έχουν αλληλεπιδράσεις Το Paraguard είναι για εξωτερικά μόνο και βασικά φορμαλίνη(φορμόλη δηλαδή), όχι και οτι καλύτερο.
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 18-04-16 στις 08:26 |
|
||||
|
||||
![]()
για praziquantel βρήκα αυτό BILTRICIDE, 600mg/ταμπλέτα, εγω θέλω όμως 5 Χ 280 = 1400mg, με 2 ταμπλέτες έχω 1200, φτάνουν ;
Επίσης praziquantel θα βάλω μία φορά μόνο όπως το Nematol ; Και μετά 3 ημέρες 80% αλλαγή ;
|
||||
|
||||
![]()
Θα έβαζες 3 τότε, που θα ήταν πάνω από 5 και κάτω από 7,5. Αυτό είναι ακριβό φάρμακο νομίζω. Σε κτηνιατρικό ή Sera Tremazol βγαίνει φθηνότερα.
Το Praziquantel θέλει 3-4μέρες(τουλ.) με σταθερή συγκέντρωση 7,5-10mg/l και επανάληψη ανα βδομάδα για 1-2 φορές. Το Nematol θέλει 80% αλλαγή νερού σε 2μέρες
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Oranda κολυμπάει ανάποδα | moradin | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 6 | 29-01-16 15:20 |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |
Black Moor Ερωτήσεις... | qstavrosq | Χρυσόψαρα | 5 | 31-05-06 07:26 |