|
|
||||
|
||||
![]()
Το εχω παθει κι εγω οταν χαλασε ο αισθητηρας..
Αλλα δεν πηγε 29+ , γιατι βαζω μικροτερο σε watt θερμαντηρα απ οτι χρειαζομαι.. Max να το παει 28.. Σε μενα βεβαια , οταν χαλασε , εδειχνε 28-29 ο stc και ειχαν αναψει τα ανεμιστηρακια και το ειχε παει 18 (χειμωνα) , αρα κι απο αυτο εχεις προβλημα ,οχι μονο απο τον θερμαντηρα. Με 1-2 βαθμους κατα την γνωμη μου παλι μπορει να συμβει κατι αντιστοιχο σε ολους τους υπολλοιπους θερμαντηρες που δεν καλυμπραρονται... Κι οταν λεω τερμα , εννοω 28-30 ,αναλογα και το ενυδρειο. Αν θελεις 23-24 , δεν χρειαζεται να παει τοσο, αλλα αν θελεις 27 και τον βαλεις 28 , παλι μπορει να σβηνει (αν δεν καλυμπραρεται) Επισης ,αν αλλαζεται σωστα ο ασθητηρας (καθε 2 χρονια max) , οι πιθανοτητες να παει κατι στραβα ειναι ελαχιστες. |
|
||||
|
||||
![]()
καλα ναι το βασικοτερο ειναι να εχουμε παντα καβατζα 1-2 αισθητηρες για τον stc..του αδερφου μου του εκανε κατι τρελα η οθονη ξαφνικα και ευτυχως ειχα αισθητηρα και του εδωσα και ολα οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως πρέπει να ανεβάσω λιγο τη ρύθμιση στο θερμοστάτη ακόμα συν ενα βαθμο να δω τι γίνεται.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποτε τερμα ο θερμαντηρας. Και κανε διασταυρωση μετρησης θερμοκρασιας και με αλλα θερμομετρα. Μπορει να θελει καλιμπραρισμα ο sct και να δειχνει λαθος θερμοκρασια γιαυτο κλεινει ο θερμαντηρας. Ή το αντιθετο να δειχνει λαθος ο θερμαντηρας. Πρωτα εξακριβωνουμε πραγματικη θερμοκρασια, μετα καλιμπραρουμε τον stc και μετα γυριζουμε τη ροδελα του θερμαντηρα λιγο περισσοτερο απο εκει που αναβει το λαμπακι. (οτι θερμοκρασια και να δειχνει η ροδελα του θερμαντηρα)
|
||||
|
||||
![]()
Να πω και το εξής.Σαν απλος θερμοστάτης στην πριζα αναβει -σβηνει μεχρι να φτασει τη θερμοκρασια που ειναι ρυθμισμενος δηλ 26 βαθμους.(μηπως κ ετσι δεν επρεπε να αναβοσβηνει αλλα να καιει συνεχεια μεχρι να φτασει τους 26 κ να σβησει?
Συνεχιζω κ λεω να τον βαλω σε κοντρολερ στους 25 ρυθμιση κοντρολερ.Δεδομενου οτι στην πριζα σβηνει τελειος στου 26 αφηνω τη ρυθμιση ως εχει....ακομα κ ετσι στο κοντρολερ αναβοσβηνει μεχρι να πιασει τη θερμοκρασια 25 και δεν αναβει συνεχομενα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μια χαρά δουλεύει ο θερμαντήρας, έτσι πρέπει να δουλεύει και κάτι άλλο, γιατί να δουλεύει διαφορετικά ο θερμαντήρας όταν είναι πάνω στον STC ; που το ξέρει ; ο STC απλά του δίνει ρεύμα, και ο θερμαντήρας αναβοσβήνει μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί ο ίδιος και όχι ο STC , όταν η θερμοκρασία φτάσει στο σημείο που έχει ορισθεί στον STC , τότε ο STC σταματάει να δίνει ρεύμα στον θερμαντήρα. Και ποτέ ο θερμαντήρας ρυθμισμένος ψηλά, προσωπικά, στο τροπικό τον έχω στους 26-27 , και στα ενυδρεία κρύου νερού στους 23-24
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να επανελθω με μια παρατηρηση -ερωτηση οσον αφορα το ανοιγμα-κλεισιμο για προστασια. Δεν αποπροσανατιλιζει αυτο το σβησιμο στην περιπτωση καλιμπραρισματος? Αν θελω να καλιμπραρω κ με σβηνει με λαθος ενδειξη τοτε τι????
|
|