|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ εδώ και ένα χρόνο έχω στο 60lt δύο αρσενικούς και 8 θηλυκές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Όποτε συναντιούνται αλλάζουν πλευρά και οι δύο. Δεν έχουν χτυπηθεί ποτέ. Δεν είναι απόλυτο αυτό ότι θα επιβιώσει ο ένας από τους δύο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω δυο ίδια 60lt με μονομάχους μέσα από δική μου γέννα.
Μόλις βρω χρόνο θα τα κάνω παρουσίαση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως δεν θα επιχειρησω πειραμα με δυο αρσενικα γιατι ειμαι ασχετος. Απο θυληκες φιλε ποσες προτεινεις εσυ οτι ειναι καλα να ξεκινησω;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μετά πρόσθεσα άλλον ένα αρσενικό και άλλες τρεις θηλυκές (ο νέος αρσενικός από την ίδια γέννα με τις πρώτες θηλυκές) όλα μαζί αδελφάκια εκτός από τον πρώτο αρσενικό και τις τρεις νέες θηλυκές του pet shop. στο δεύτερο ενυδρείο είναι όλα αδελφάκια και η μαμά. και στα δύο δεν έχω παρατηρήσει καμία επιθετική συμπεριφορά. Η γνώμη μου είναι να βάλεις ένα αρσενικό με αρκετές θηλυκές. τα λίτρα σου είναι αρκετά αλλά μην ξεχνάς πως τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν και οξυγόνο. θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να παίρνουν οξυγόνο οπότε δεν ξέρω αν θα είναι κουραστικό να ανεβαίνει τόσο μεγάλη απόσταση. τι ύψος έχει το ενυδρείο? θα συμφωνήσω με τον alex. και εγώ θα έβαζα πρώτα τα θηλυκά και μετά από λίγες μέρες τον αρσενικό. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο εχει 50 ποντους υψος και η σταθμη ειναι γυρω στους 40. Οπως ειναι η υπερχειλιση αυτη τι στιγμη ειναι στανταρ, δεν μπορω να παιξω ουτε πανω ουτε κατω.
Σκεφτομαι να παρω τα ψαρακια οχι απο ενυδρειακο καταστημα που τα εχουν σε υποφερτα λιτρα αλλα απο εκει που ειναι σε ποτηρια και σακουλακια τουλαχιστον να σωσω οτι μπορω. Τι λες; Τι πρεπει να προσεξω;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω πετύχει ούτε ένα ψάρι που να μην είχε κάποια αρρώστια. Αν επιλέξεις από μαγαζί να είσαι προετοιμασμένος για καραντίνα για ένα διάστημα. Όταν είναι μέσα στα κυπελάκια είναι καθαρή τύχη τι θα σου πέσει γιατί δεν μπορείς να δεις ούτε πως κολυμπάει ούτε πως αναπνέει ούτε γενικά πως συμπεριφέρεται το καημένο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
προσωπική μου άποψη είναι όλο αυτό κ στο μεταφέρω εντελώς φιλικά κ χωρίς παρεξήγηση ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι προέρχονται από την ίδια γέννα παίζει μεγάλο ρόλο. Συνήθως τα αδερφάκια είναι λιγότερο επιθετικά μεταξύ τους (ειδικά τα θηλυκά αλλά και τα αρσενικά δεν "σκοτώνονται" στο ξύλο όπως δυο άγνωστα ψάρια). Εγώ αν δοκίμαζα κάτι τέτοιο (και με μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά τον πρώτο καιρό) θα δοκίμαζα με ψάρια από ίδια γέννα που να μην έχουν χωριστεί τα αρσενικά και όχι από πετσοπ. Επίσης θα τα έβαζα όλα μαζί στο νέο ενυδρείο προσπαθώντας να διατηρήσω την "ιεραρχία" που υπάρχει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως θεωρώ πολλά τα συγκεκριμενα 10 ψάρια, για το 60λιτρο Οχι από θέμα συγκατοικησης (το οποιο συζητάμε στο θεμα) αλλά από θέμα ιχθιοφόρτωσης |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα που εχω αφησει λιγα ψαρακια στο ενυδρειο μεχρι να παρω τους μονομαχους σκεφτηκα να κανω το εξης. Θελω να το κανω λιγο πιο bettas friendly το στησιμο με πιο πολλες κρυψωνες δηλαδη αλλα και να βαλω μια ταξη στα φυτα γιατι οι δρομεις εχουν παει οπου να' ναι απο καποια φυτα και γινεται χαμος. Ερωτησεις λοιπον...
Τα ψαρια πρεπει να βγουν; Επειδη θα ανατεψω λιγο το βυθο. Αν βγουν να τα βαλω μολις τελειωσω ή μετα απο καποιες μερες; Οταν τελειωσω το στησιμο ποσο νερο να αλλαξω;
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις στημενο βοηθητικό ενυδρειο ή κουτι ικεα, είναι καλυτερα να μετακινηθουν
Νερο από το ενυδρειο, φιλτρακι μικρο και θερμαντηρα Μην ταισεις, δεν θα παθουν κατι μια μερα Στο ενυδρειο επεστρεψε τα μολις τελειωσεις τις εργασίες κι εχει ηρεμησει το νερο Κάνε μια αλλαγή 30% - 50%. Προσωπικα θα εκανα και μια μετρηση αμμωνιας πριν τα βαλω στο ενυδρειο |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω! Θα τα μετακινησω σε ενα 60 λιτρο τοτε.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε η αλλαγή που ήθελα στο ενυδρείο, βγήκαν όλα, ψαρια, φυτά, πέτρες, ρίζες, έκανα σκούπα, ένα πολύ καλό κλάδεμα και μπήκαν σε μια ταξη τα φυτά. Να πω την αλήθεια δε μου αρεσει αισθητικά το αποτέλεσμα, μέχρι να φουντώσουν ξανα τα φυτά και ειδικά η moss με χαλάει πολύ που το βλέπω ετσι. Το "επιμελώς ατημέλητο" look των φυτών τελικά μου αρεσει πολύ, συνεπώς θα τα αφησω πάλι, χωρις κλάδεμα να πάνε μόνα τους όπου θέλουν.
Έχετε να μου προτείνετε κανένα φυτό που να φουντώνει αρκετά (και να πιάνει και λίγο χώρο ![]() Το Πάσχα θα λείψω γύρω στις 2 βδομαδες και σκέφτομαι να ξεκινήσω τώρα να βάλω τα θηλυκά bettas ή να το αφήσω όταν γυρίσω για να μπορώ να τα παρακολουθώ; Μου φτάνουν γυρω στις 10 μέρες (που απομένουν) για να δω αν θα πάνε καλά τα πράγματα και να τα αφήσω μόνα τους; ή θα έχουμε... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
2 βδομαδες ποιος θα τα ταιζει?
Ποιος θα κανει αλαγες?? Θα το εχεις στρωσει το ενυδρειο?
|
||||
|
||||
![]()
Ένας αγχωμένος μονομάχος έχουμε διαβάσει ότι χάνει το χρώμα του και εμφανίζει στο σώμα του οριζόντιες μαύρες γραμμές. Γίνεται δηλαδή από έτσι ... έτσι !
Και η ερώτηση είναι η εξής: Ξέρετε πόσο διαρκεί αυτή η διαδικασία; Ένα σκούρο μπλε ψαράκι όταν νιώσει ότι στρεσάρεται σε πόση ώρα εμφανίζονται οι ρίγες και γίνεται άχρωμο; (και το ανάποδο)
|
||||
|
||||
![]()
Το ίδιο ψάρι είναι Αντωνη?
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομάχος σε 10 λίτρα φυτεμένο δοχειο | Νικολέτα | Bettas | 11 | 12-04-16 14:53 |
180 lt φυτεμένο | maskaras | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 20-11-13 21:49 |
Το 1ο φυτεμένο μου | GiWrGoS198 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 28 | 20-03-12 21:57 |
Rio 125 φυτεμένο | Prokroustis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 34 | 13-04-11 11:31 |
νέο φυτεμένο με μονομάχο | skyros | Bettas | 2 | 23-01-07 21:13 |