|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια Δημήτρη. Χάρηκα πάρα πολύ!!!
Ελπίζω να δεις σύντομα και fries. Αν μέχρι σήμερα δεν έχουν ασπρίσει τα αυγά πάει να πει ότι είναι γονιμοποιημένα. Νίκο τελικά δεν ήταν Miss Dotty, αλλά Mr Dotty. Είδες που στα λεγα εγώ... Σώνει και καλά να τον κάνεις Miss.... |
|
||||
|
||||
![]()
αντε με το καλο.....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν έμεινε κανένα αυγό. δεν ξέρω πιο ψάρι την έκανε την δουλειά. το θέμα είναι ότι δεν έχω χρόνο. σε λίγο καιρό θα μπορώ και αν όλα πάνε καλά και ξαναέχουμε γέννες θα προσπαθήσω να τα προσέξω.
πάντος τα αυγά ήταν γονιμοποιημένα. και ο δίσκος που είχες για θυληκό ήταν ο αρσενικός.! και εγώ να σου πώ την αλήθεια , το είχα πεί και στον Παναγιώτη, απ όσα είχα διαβάσει και με αυτά που λέγανε για το σχήμα του κεφαλιού βγαίνουν αντίθετα απ ότι τα λένε. η θυληκιά έχει ένα εξόγκωμα στο κεφάλι ενώ ο αρσενικός όχι. όπως και με τα πτερύγεια που διάβασα κάπου.... |
|
|||
|
|||
![]()
Το ότι δεν έμεινε κανένα αυγό, οφείλεται στο ότι οι γονείς δεν είναι ακόμα έμπειροι. Υπάρχει περίπτωση –ακριβώς λόγω της πρώτης φοράς- να έφαγε τα αυγά κάποιος από τους γονείς, ή ακόμα κάποιο άλλο ψάρι, επειδή οι γονείς δεν ήταν «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους.
Αυτά έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές και πρέπει να δοθεί χρόνος στους γονείς να μάθουν από τα λάθη τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό γίνεται.
|
|||
|
|||
![]()
Υπομονή Δημήτρη και σίγουρα κάποια στιγμή θα δεις και μικρά.
Εγώ προτείνω να μείνουν μαζί με τους γονείς τα μικρά όταν εκκολαφθούν για μερικές μέρες τουλάχιστον, αν βρίσκονται σε ενυδρείο που δεν υπάρχει κίνδυνος απο άλλα ψάρια. Η συγκεκριμμένη θηλυκιά γέννησε αρκετές φορές όταν την είχα στο ενυδρείο μου απλά δεν είχε αρσενικό τότε να τα γονιμοποιήσει. Παρόλα αυτά καθόταν και τα πρόσεχε για 2 μέρες μέχρι που χαλούσαν όλα τα αυγά και τα έτρωγε. Ελπίζω τώρα να πάνε όλα καλά και να δεις σύντομα μικρά Δημήτρη. |
|
||||
|
||||
![]()
Μην ειστε ολοι τοσο σιγουροι για την γονιμοποιηση των αυγων..... Το ασπρισμα καποιων σε αντιθεση με τα υπολοιπα δεν ειναι αποδειξη.... Μονο η αλλαγη χρωματος μπορει να σου δωσει σιγουρα αποτελεσματα.... Και φυσικα η εκκολαψη..... Τωρα οσον αφορα το φαγωμα των αυγων στο ειχα πει οτι ετσι θα γινει στην αρχη μεχρι να μαθουν οι γονεις..... Συνηθως τα τρωνε οι ιδιοι οι γονεις απο το αγχος ή επειδη κατι τους τρομαξε και θελουν να τα προστατευσουν..... Απο την στιγμη που αρχισαν να γενναν , φτιαξε γεννηστα γυμνη και βαλε το ζευγαρι μεσα ..... Καθε 10-15 μερες θα εχεις γεννα, και συντομα θα εχεις και μικρα.....
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παιδιά πιστεύω οτι δεν θα υπάρξουν ποτέ νεογέννητα μέσα σε ενυδρείο που υπάρχουν και άλλα ψάρια εκτός των γονέων. Αργά η γρήγορα θα φαγωθούν.
Η λύση του pritani παραπάνω, ακούγεται επιτυχής.Αλήθεια pritani, το έχεις εφαρμώσει και είχε τελικά επιτυχία? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|