|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Από την άλλη δεν μπορείς να βάλεις χαρέμι γιατί σε κανα μήνα το ενυδρείο θα γεμίσει με μωρά, για αυτό δυστυχώς ούτε ζωοτόκα μπορούν να μπουν σε τόσο μικρό ενυδρείο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δε το γνώριζα αυτό. Έχω ακούσει για πολλούς που έχουν απηυδησει με τις γέννες και διατηρούν μόνο αρσενικά. Στο δικό μου διατηρω χαρεμακια, οποτε δεν έχω εικόνα απο το "μοναστήρι"
![]() Οπότε ευχαριστώ για τη διόρθωση, μην παρασυρουμε το φίλο. |
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις σας. Το εκτιμώ ιδιαιτέρως.
Φίλε RedPointGuard, θα το σκεφτώ αυτό που λες αλλά βάσει των όσων ο φίλτατος Τάκης αναφέρει μάλλον θα έχουμε θεματάκι (?). Θα ήταν ίσως λύση (λέω εγώ τώρα...) αν έμπαιναν 2-3 ψαράκια διαφορετικά μεταξύ τους (άλλα είδη), όλα στο μέγεθος των guppy και όλα του ιδίου φύλου; Πχ. 2 διαφορετικών ειδών θηλυκά, ιδίου μεγέθους θα μπορούσαν να συνυπάρξουν; Θα γεννούσαν παρά την απουσία αρσενικών στο ενυδρείο; Φίλε delta66 σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και επιμέρους τοποθέτηση. Θα ήθελα να ενημερώσω μετά τις χθεσινές ενέργειες, ο νεότερος κάτοικος του ενυδρείου, που ήταν και λίγο πιο δραστήριος από τον αρρωστούλη που μετέφερα σε καραντίνα, αναζωογονήθηκε αισθητά. Συμπεριφέρεται κανονικά (έτσι μου φαίνεται δηλαδή), έφαγε το μπιζέλι του, κολυμπάει και πλέον δεν κάθεται καθόλου στον πυθμένα. Οι αλλαγές που έκανα είναι: - Πρόσθεση του "σωληνακίου" για να τραβά από έξω οξυγόνο το φίλτρο (αρχικώς και μέχρι χθες βράδυ δεν το είχα βάλει) - Αλλαγή νερού 45% - Προσθήκη sera bio nitrivec σε ποσότητα ανάλογη με το συνολικό όγκο του ενυδρείου - Τάισμα με μπιζέλι (μπας και έχουν νυκτική κύστη) Μόλις έκανα και δεύτερη αλλαγή νερού 50% πριν λίγα λεπτά, 24 ώρες περίπου μετά την πρώτη. Δεν πρόσθεσα όμως sera bio nitrivec. Θα έπρεπε λες; Αν και ο Τάκης μου είπε ότι μάλλον περιττεύει και δεν βοηθά. Έχω ακόμη τις εξής απορίες: α) Ακόμη και αν μετρήσω και δω ότι σταθεροποιείται η κατάσταση στο νερό, το ενυδρείο θεωρείται "στρωμένο"; Ή απέχω πολύ από αυτήν την επιθυμητή κατάσταση; β) Θεωρείτε ότι θα έπρεπε, μετά το καθάρισμα με οινόπνευμα στο φίλτρο (αυτό έγινε πριν μία εβδομάδα όταν έσπασε το πρώτο ενυδρείο) αυτό να αλλαχθεί; Εννοώ υπάρχει περίπτωση το οινόπνευμα να "δηλητηριάζει" (ακόμη) τα ψαράκια μου; Σημειώνω ξανά ότι το φίλτρο μετά το "σκούπισμα" του με βαμβάκι με οινόπνευμα αφέθηκε για αρκετές ώρες στο μπαλκόνι για να στεγνώσει και να ξεμυρίσει. γ) Το φίλτρο αυτό καθ'αυτό που έχω (http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-Bt200.htm) είναι καλό, ή της πλάκας και θα έπρεπε να το αλλάξω ακόμη και αν προχωρήσω αύριο κιόλας στην παραχώρηση των χρυσόψαρων και στην αλλαγή των ενοίκων του ενυδρείου (πχ. μονομάχος) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! |
|
||||
|
||||
![]()
Στα ειπαν τα παιδια, τα κυριοτερα , αρα δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
τα χρυσοψαρα δεν κανουν γι αυτα τα λιτρα και θα πρεπει να μετακομισουν αμεσα. τωρα.. α. με μηδαμινη ποσοτητα βιολογικου υλικου (ειχα 4 τετοια φιλτρακια, τωρα εχω 2) που παιρνει το φιλτρο και με φυσιολογικα ταισματα, δεν νομιζω πως θα παψεις να μετρας αμμωνια ή νιτρωδη στο ενυδρειο(με τα χρυσοψαρα) β. εφοσων εγινε το λαθος και ηδη βρισκεται 1 βδομαδα μεσα στο νερο , δεν βρισκω τον λογο να αλλαχθει και δεν νομιζω να δημιουργησει προβλημα τωρα (μετα την μια εδομαδα.. αν ηταν να δημιουργησει , θα το ειχε κανει ηδη) γ. της πλακας ειναι (το εχω οπως σου εγραψα πιο πανω) , δεν κανει ουτε για λεπι απο χρυσοψαρο , για μονομαχο ειναι μια χαρα. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ tsala.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχασα κατι πολυ βασικο για την επιβιωση υπο παρουσιας αμμωνιας και νιτρωδων.
Seachem prime Εκτος απο αντιχλωριο, μπορει να αποτοξικοποιει την αμμωνια και τα νιτρωδη. (χωρις να εμποδιζει το στρωσιμο) Βαζεις απευθειας στο ενυδρειο μια δοση (1ml ανα 40 λιτρα) για ολα τα λιτρα νερου του ενυδρειου για καθε 1 ppm αμμωνιας στο τεστ. Μαξιμουμ δοσολογια η 5πλη (5ml ανα 40 λιτρα). Αν δεν ξερεις ποση αμμωνια και νιτρωδη υπαρχουν, βαζεις προληπτικα την ανωτατη και κανεις και μερικη αλλαγη νερου. Επαναληψη καθε 24 ωρες (τοσο διαρκει η δραση του) Απαραιτητη παντα η καλη οξυγονωση μεσω καλης αναταραξης της επιφανειας του νερου.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ delta66.
Θα μπορούσες να δεις λίγο παραπάνω και το προηγούμενο post; Έχεις κάποιο σχόλιο επί των αποριών μου; Τέλος, θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρησιμοποίησης του φίλτρου που έχω καθώς μου δίνει 3 δυνατότητες: 1. Απευθείας από το στόμιο χωρίς εξωτερικό σωληνάκι 2. Απευθείας από το στόμιο με εξωτερικό σωληνάκι 3. Με χρήση spray bar που προσαρμόζει στο στόμιο και πετάει νεράκι πάνω από την επιφάνεια του νερού προς αυτή Η διαφορά της 1ης με τη 2η είναι (εκτός από το σωληνάκι) ότι στην 1η περίπτωση μπορείς να στρέψεις το ακροφύσιο προς τα άνω, με αποτέλεσμα την ανατάραξη της επιφάνειας. Στη 2η περίπτωση αυτό δεν είναι εφικτό καθώς το νεράκι βγαίνει παράλληλα προς την επιφάνεια. Δημιουργείται και πάλι ένας ήπιος κυματισμός ο οποίος εξασθενεί όσο πιο βαθιά τοποθετηθεί το φίλτρο. Ουσιαστικά η απορία (μάλλον) έγκειται στο αν η ανατάραξη ή το σωληνάκι προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση του νερού. Εδώ και 2 ημέρες χρησιμοποιώ το σωληνάκι ενώ παλαιότερα ήμουν στην 1η λύση με στραμμένο ακροφύσιο προς τα άνω. Ευχαριστώ. ΥΓ. Ο άρρωστος μικρός φίλος δεν τα κατάφερε. Τον βρήκα χθες τα μεσάνυχτα μέσα στο άλλο ενυδρείο (καραντίνα) νεκρό. Τουλάχιστον δεν συνέβη στο βασικό... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πλεκο σε κίνδυνο | matthaios007 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 14-03-07 01:08 |
'Εχω 2 χρυσόψαρα | Dimitris78 | Χρυσόψαρα | 2 | 15-03-05 13:56 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |