|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως (δεν) φαίνεται στο βίντεο είχα κόψει και ενώσει τα καλώδια του αισθητήρα θερμοκρασίας και συνέδεσα τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό. Δούλευε στα 12V με μια συγκεκριμένη ταχύτητα.
Καθώς δούλευε, έκοψα με ψαλίδι παρακάτω τα καλώδια του αισθητήρα θερμοκρασίας ώστε να μην κάνουν επαφή. Ο ανεμιστήρας συνέχισε να δουλεύει το ίδιο. Έβγαλα το τροφοδοτικό από τη πρίζα. Αργότερα, ξαναέβαλα το τροφοδοτικό στη πρίζα με τα καλώδια του αισθητήρα κομμένα και χωρισμένα για να μην κάνουν επαφή. Δεν είδα διαφορά στην ταχύτητα. Να σημειώσω οτι στη συνδεσμολογία έχω ενωμένα κόκκινο με κόκκινο και μαύρο με μαύρο, το κίτρινο (3ο καλώδιο από το ανεμιστηράκι) στον αέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε και μία τα καλώδια του αισθητήρα ενωμένα μεταξύ τους, βραχυκύκλωσε τα δηλαδή
|
|||
|
|||
![]()
Μα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έχω κάνει στο βίντεο... Τώρα πάλι τα γύμνωσα και τα έστριψα να κάνουν επαφή, δεν κάνει διαφορά.
Δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν έχω καμία ιδιαίτερη αγωνία να δω γιατί δε δουλεύουν, μην το ψάχνεται άδικα. Θα βάλω άλλα και τέλος. |
|
|||
|
|||
![]()
Ήρθαν τα konig, συνέδεσα ένα για δοκιμή, καμία σχέση με τα arctic. Κάνει ένα κάποιο θόρυβο βέβαια... Ελπίζω να με καλύψουν τα 4 που πήρα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Βρήκα χρόνο και προχώρησα με την ψύξη. Αρχικά τρύπησα λαμαρίνα αλουμινίου 1,5mm για να κάνω ένα αντίγραφο του flap και ένα καπάκι που θα μπει από πάνω για να κρύψει τους ανεμιστήρες και τα καλώδια. Στη συνέχεια στράντζαρα το καπάκι στο σχήμα που ήθελα και έβαψα τα αλουμίνια σε χρώμα παρόμοιο με τα πλαστικά του ενυδρείου.
Συνέδεσα τα καλώδια στο τροφοδοτικό και τον stc και το αποτέλεσμα που έχω είναι το παρακάτω: https://www.youtube.com/watch?v=FaJqeeLf20k Τα ανεμιστηράκια δουλεύουν, είναι αρκετά αθόρυβα (περισσότερο ακούγεται το νερό από το φίλτρο) και σε 1 ώρα κατέβασαν 0,8 βαθμούς δουλεύοντας στα 12V. Έχω την εντύπωση οτι δεν θα είναι αρκετό το καλοκαίρι... Σημείωση: δεν έχω μπει στις ρυθμίσεις του stc και από ότι είδα με θερμόμετρο δεν δείχνει τη σωστή θερμοκρασία. Έχω μια διαφορά 3,5 βαθμών περίπου... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
Απ ότι είδα το καπακι δεν εχει πουθενα κενο Πρέπει το ένα ανεμιστηράκι να βγάζει τον αέρα προς τα έξω - Το έχεις φτιάξει έτσι? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Update: σε 1 ώρα 45' έχει κατεβάσει 1,4 βαθμούς, δουλεύοντας στα 12V. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lit. χρυσόψαρα | manos3 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 243 | 20-08-17 16:00 |
DIY Fan Flap Σύστημα ψύξης | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 01-03-13 14:07 |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Σύστημα ψύξης σε (μελλοντικό) χρυσοψαροενυδρέιο! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 75 | 22-08-10 19:04 |
Εξωτερικό σύστημα ψύξης | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-09 19:32 |