|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια της λίμνης malawi που έχεις στο ενυδρείο είναι από τα πλεον ανθεκτικά.
Ενδιαφέρον είναι να έχουμε μια εκτίμηση των νιτρικών πριν την αλλαγή που κάνεις. Δεν μπαίνω σε θέματα ψαροσύνθεσης/διακόσμησης κλπ αλλά σίγουρα το εσωτερικό φιλτράκι του RIO240 θα μπορούσε να έχει και βιολογικό υλικό. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τον βράχο και τον αραγωνίτη τον είχα από το θαλασσινό, πιστεύω ότι μπορεί να δουλέψει και με άλλα είδη λεπτόκοκκης άμμου αλλά και πορώδη βράχου, όποιος θέλει μπορεί να το τολμήσει και να μας πει. 3 φίλτρα με τα υλικά τους νομίζω πάνε το κόστος πολύ πιο ψηλά. Το θαλασσινό συμφωνώ ότι έχει τα δικά του κόλπα αλλά η βιολογία του βασίζεται σε βράχο-άμμο-κυκλοφορία. Το skimmer βοηθάει αλλά είναι πολύ σημαντικό για άλλα πράγματα όπως διαύγεια νερού(την θέλουμε κυρίως για το μέγιστο efficiency των φώτων), μη ανιχνεύσιμα νιτρικά-φωσφορικά(οι αλλαγές νερού δεν αποτελούν την οικονομικότερη και λιγότερη χρονοβόρα λύση), οξυγόνωση νερού - υψηλό ORP(χαμηλά levels=>πτώση ph=> δεν την θέλουμε καθόλου στα θαλασσινά) ------------------------- Παράθεση:
Θεωρώ ότι ούτε ο θαλασσινός βράχος αλλά ούτε ο αραγωνίτης είναι απαραίτητοι απλά εγώ τα είχα. Κυκλοφορητές θα έβαζα ούτως ή άλλως, στάσιμο νερό έχει στους ορυζώνες και στους βάλτους όχι στις λίμνες(ειδικά στις μεγάλες), στα ποτάμια και στην θάλασσα. Ροή από ένα φίλτρο 1600 λ/ω στα 240 λίτρα νερού με διακόσμηση=> κοντά στις συνθήκες ορυζώνα-βάλτου. Τα canister τα έφαγα στην μάπα για 5-6 χρόνια, δεν πρόκειται να τα ξαναχρησιμοποιήσω. Αλήθεια έχει δοκιμάσει κάποιος να τρέξει ενυδρείο χωρίς φίλτρο? Αν ναι ποια τα αποτελέσματα? Αν όχι γιατί αυτή η σιγουριά? Έχω και άλλο άσσο στον μανίκι που μπορεί να ανοίξει και άλλο την κουβέντα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη symbil : 07-04-16 στις 19:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δε νομιζω κανεις να εχει αφρικανικο χωρις φιλτρο..κανενα φουλ φυτεμενο ισως να υπαρχει.κι εγω το ειχα σκεφτει οταν ειχα ενα φουλ φυτεμενο οτι θα μπορουσε να τρεξει χωρις φιλτρο και με χαμηλη ιχθυοφορτιση.
σε αφρικη μαλλον εισαι ο μονος που το δοκιμασες. επισης μην λετε τα malawi ανθεκτικα.ειναι λαθος ο 'ορος'...ειναι σαν ολα τα αλλα ψαρια.. εντυπωση μου κανει το γεγονος οτι ταιζεις πολυ και κρατας χαμηλα τα νιτρικα χωρις πολλες αλλαγες..που νομιζεις οτι οφείλεται αυτο?γινεται καπου απονιτροποιηση? οσο για τη δυνατη ροη που ειπε ο φιλος απο πανω δεν υπαρχει κανενα προβλημα.τους αρεσει.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο χωρίς φίλτρο | lifefx | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 37 | 22-02-15 12:26 |
γίνεται sump χωρίς διαμερίσματα? | aquaristas | Φίλτρανση | 5 | 24-09-12 01:29 |
Υπόστρωμα - Γίνεται χωρίς? | OlgaM | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-02-12 16:34 |
χωρίς ΝΟ3 δεν γίνεται φυτεμένο | mitsos1975 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-10 22:39 |
Tι γίνεται αν παραμείνει το φίλτρο εκτός νερού? | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-12-09 22:24 |