|
|
|||
|
|||
![]()
Τι να σου πω βρε συ Τάκη, δεν ξέρω, είδα το χαρτί να λέει ph μεταξύ 6,5 - 7,5. Επειδή το χρώμα δίνει μια τιμή, μεταξύ 6,8 και 6,5. Είπα να το πάω στο 7. Εσείς βέβαια ξέρετε καλύτερα. Εσείς! Οπότε αν λέτε no, δεν πειράζω ph, τότε δεν πειράζω.
![]() ![]() Πως? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Χάρη διάβασε τι παράμετρες νερού θέλουν τα ψάρια που έχεις και τότε αποφασίζεις αν θα πρέπει να κάνεις κάτι ή όχι, μην αγχώνεσαι άδικα.
Και σωστά σου λέει ο Γιάννης (tsala) ,πας στο Leroy και παίρνεις 6αρια τζάμια και φτιάχνεις μόνος σου ένα αξιοπρεπές ενυδρείο πχ ένα ενυδρείο 80 Χ 40 Χ 40 χωρίς κόντρες βγάζει 128 λίτρα με εμβαδόν τζαμιού 1,28 Χ 16 Ευρώ το τετραγωνικό βγαίνει χοντρικά 21 Ευρώ + 4 η σιλικόνη + κοντρες ένα ενυδρείο 60 Χ 40 Χ 40 που δεν χρειάζεται κόντρες με το 6αρι βγαζει 96 λίτρα και εμβαδόν τζαμιού 1,04 Χ 16 = 17 Ευρω + 4 η σιλικόνη υπολόγισε εδώ τις διαστάσεις που θες και θα δεις πόσο φθηνά θα σου βγει http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
|
||||
|
||||
![]()
Ένας αχταρμάς έχει γίνει με την ένωση των θεμάτων... κι "έχασα την μπάλα".
![]() Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να καταδικάζει σε ισάξια βασανιστήρια, κατόχους ζωντανών οργανισμών που τους ταλαιπωρούν μέχρι (επιτέλους) να έρθει η ώρα του θανάτου. ![]() Τα παιδιά (αν κατάλαβα καλά... σε κάποιο μικρό αναφέρθηκες) πρέπει να δέχονται παραδείγματα προς μίμηση... ΟΧΙ προς αποφυγή. Τι θα κάνεις όταν αρχίσει να κλαίει, επειδή τα ψαράκια του... πέθαναν; Πιστεύεις ότι κινούμενος με αυτόν τον τρόπο... θα μπορέσεις αργότερα να το μάθεις να σέβεται την ζωή (του και των άλλων); Τα ψάρια ζουν κάτω από συγκεκριμένο εύρος συνθηκών νερού και θερμακρασίας... γι' αυτό και ελέγχουμε τα προφίλ τους ΠΡΙΝ προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά. ΔΕΝ βάζεις 10 μονομάχους σε ένα μικρό ενυδρείο όπως και ΔΕΝ βάζεις 2-3 ψάρια, από είδος που ανήκει στα κοπαδόψαρα... ούτε ένα ψάρι που φτάνει τελικό μέγεθος τα 2,5 μέτρα σε 100λιτρο (με την δικαιολογία... είναι μικρό ακόμα). Η βάση δεδομένων του forum είναι γεμάτη πληροφορίες, περιμένουν μόνο να ψάξεις και να... τις διαβάσεις (άλλωστε υπάρχουν και πάρα πολλές ακόμα σελίδες, στο διαδίκτυο). Έχεις και 2 επιλογές... έρχεσαι και παραλαμβάνεις (από το Χαϊδάρι) ένα ενυδρείο 60λιτρο (60Χ32 (42 κανονικό)Χ30 = 57 λιτρα) ή περιμένεις μερικές μέρες (σε καμιά εβδομάδα υπολογίζω ότι θα έχω "τον αντικαταστάτη του" ) και παραλαμβάνεις ένα 80Χ40 (46 κανονικό)Χ32 = 105 λίτρα (έχει αρκετές γρατζουνιές στα τζάμια). Και τα 2 ενυδρεία είναι παλιά και πιθανότατα θα απαιτηθεί να φτιάξεις ένα καπάκι (εγώ προτείνω από πλεξιγλάς και ΙΣΩΣ κάποιος συμφορουμίτης μπορέσει να σε βοηθήσει σε αυτό). Το ενυδρείο εννοείται πως θα σου διατεθεί δωρεάν (θα πρέπει να υπολογίσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστείς για το μέγεθός του... όπως πχ. βάση, φίλτρο, θερμαντήρα κλπ.). Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει... στείλε προσωπικό μήνυμα με το τηλέφωνο (και ώρες) να σε πάρω.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Α ρε Τσεκουράτε τέτοια κάνεις και δεν θα σε μπανάρω ποτέ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να 'σαι ΠΑΝΤΑ καλά... Κλεόβουλε.-
![]() ΥΓ. Ελπίζω να έχεις παραλάβει... τους χαιρετισμούς και τα φιλιά, που σου έστειλα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σούπερ ο Νίκος, όπως τα λέει είναι. Μπράβο για την ευγένεια και για την προσφορά του
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ειδικα η συγκεκριμενη τιμη 7 ειναι η χειροτερη κατα τη γνωμη μου γιατι μια θα ναι οξινο και μια αλκαλικο. Δεν ξερω αν αυτο ειναι κακο και μπορει να προκαλει καποιο προβλημα, αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι πως το 6.5 δεν ειναι το κατωτερο οριο σε καμια περιπτωση για το συγκεκριμενο ψαρι, αλλα αν δεν εισαι πολυ καλα εξοικειωμενος με τα οξινα το 6.5 ειναι μια χαρα και ασφαλεστατο οσον αφορα το cl το ιδανικο ειναι φυσικη αποχλωριωση με ταυτοχρονη παλαιωση του νερου σε βαρελι με κυκλοφορητη η αεραντλια η ανθρακα. Εγω προσωπικα περναω μερικες ωρες με ανθρακα, μετα με τυρφη 2 μερες και επειτα φτιαχνω τη θερμοκρασια και μετα κανω την αλλαγη η τη συμπληρωση
|
||||
|
||||
![]()
Ο ενδιαφερόμενος... εξαφανίστηκε;
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
επ, εδώ είμαι. Μόλις είδα την προσφορά σου, δυστυχώς έχω θέμα χώρου και το πρόβλημα, ότι βια με παίρνει για κανένα 35 άρι. Τα γνωστά προβλήματα γυναίκα που δεν αφήνει στον μπουφέ κλπ. Δεν βρήκα ακόμα τα άρθρα που λένε για τις συνθήκες που ζητά το κάθε ψάρι. Και ειλικρινά το προσπαθώ. Δεν λέω όχι Discus, το καθυστερώ λίγο. Αν πιστευετε ότι οι "συνθήκες" που προσπαθώ να πετύχω, όπως μια προσφορά που έχω για 30 λτ και τα ψαράκια δεν είναι καλές, τότε να το συζητήσουμε. Εχω μια προσφορά, 30 λτ ένα ενυδρείο, οπότε βελτιώνει κάπως τα πράγματα.
Τι λέτε? |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι Χάρη, ουτε το 30λιτρο είναι λύση για τα ψάρια που έχεις, σε 30λιτρο γαρίδες ή ενα μονομάχο και αυτος οριακά, αλλου θα σου πουν μονομάχο και σε 15λιτρο αλλα δεν είναι έτσι, δυστυχώς σε αυτά που έχουν σχέση με τη φύση δεν μπορούμε να κάνουμε σκοντο
|
||||
|
||||
![]()
30 λιτρο , οριακα για μονομαχο , μονο του ... οκ.
για τα αλλα θελεις αρκετα μεγαλυτερο. Αν δεν υπαρχει ελπιδα , δωστα ... μην τα ταλαιπωρεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβώς.!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Τα ενυδρεία μπαίνουν πάνω σε βάσεις που είναι φτιαγμένες ειδικά γι' αυτή την χρήση. Αποφεύγουμε την τοποθέτηση σε έπιπλα που ΔΕΝ είναι σίγουρη η ευστάθεια και η αντοχή στο βάρος του ενυδρείου. 2. Τα προφίλ των ψαριών που έχεις στα παρακάτω link, για να διαβάσεις μερικές πληροφορίες... http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php http://diszhal.info/english/characins/en_Paracheirodon_innesi.php ...όπως μπορείς να δεις... απέχουν πολύ οι απαιτήσεις τους από τα λίτρα που διαθέτεις (αλλά και από αυτά που θέλεις να αποκτήσεις)... οπότε... ΟΧΙ το 30λιτρο ΔΕΝ σε καλύπτει. Πέραν των λίτρων υπάρχουν οι συνθήκες νερού και θερμοκαρασίας (ΔΕΝ ζουν όλα τα είδη στο νερό που βγάζει η βρύση) καθώς και η διάρκεια ζωής του κάθε είδους (η οποία είναι δεσμευτική). ΑΝ ΔΕΝ μπορείς να προσφέρεις αυτά που απαιτούν... σταμάτα να σκέφτεσαι το ενυδρείο... και βάλε μια αγγελία να δώσεις σε κάποιον τα ζωντανά, για να σωθούν οι ζωές τους. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να ασχοληθείς... μέχρι κάποια στιγμή αργότερα, να μπορέσεις να καλύψεις τις απαιτήσεις τους.- |
|
|||
|
|||
![]()
μετά ... από σύντομη έρευνα, κατέληξα οτι παω για 40, 50λτ. Προσωρινά, ώσπου να βρω κάτι μεγαλύτερο. Αγγελία έχω βάλει όμως 40χ30 (1200εκ2) 33 ύψος βάσης γυαλιού, δεν έχει βρεθεί. Οπότε για diy το Σκ, που θα έχω περισσότερο χρόνο.
|
|
|||
|
|||
![]()
ΣΩΣΤΕ!
Παράθεση:
Αν βάλω νερό σε μεγάλη λεκάνη με φίλτρο και άνθρακα, (μόνο άνθρακα?). Θα πετύχω χαμηλότερη τιμή cl2????????? Μέτρησα 3 η συνεχόμενη μέρα cl2 = 3+++!!!!! Απαιτείται ΑΜΕΣΑ να κατεβάσω cl2 !!!!! ΠΩΣ????? ΑΝ βάλω εμφιαλωμένο ή απιονισμένο νερό, πετυχαίνω τίποτα????? SOS, Λύσηηηηηηηη GH μέτρησα >9d ΝΟ3 =0 ΝΟ2=0 ΚΗ=10d PH = 6,8 σήμερα το νερό της βρύσης, αφού το άφησα σε δοχείο μέσα 15 λεπτά να κατακάτσει. Και τις άλλες μετρήσεις μέσα στο νερό του ίδιου δοχείου τις έχω κάνει. Μάλιστα μέτρησα σε δύο δοχεία διαφορετικά, το δεύτερο με χρόνο αναμονής 30 ' μετά το γέμισμα να κατακάτσουν. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη - κατά εμένα - για μείωση του cl2 σημαντικότατη!!!! PLEASE !!! HELP!!! (ΥΓ. Εχω δει αυτά που λέτε, για πιο μεγάλα ενυδρεία, δεν έχω χρόνο τις καθημερινές, παρακαλώ βοήθεια να κατεβάσω τις τιμές cl2 το συντομότερο ...) |
|
||||
|
||||
![]()
Αν βάλεις τη σωστή αναλογία αντιχλώριου δεν έχεις πρόβλημα, μη κοιτάς τι λένε τα χαρτάκια, δείχνουν ότι ναναι. Αν θες να βλέπεις σωστά αν έχεις χλώριο πάρε υγρά τεστ, όχι με χαρτάκια. Οταν ξεκίνησα και εγω με χαρτάκια μου έδειχναν πως έχω χλώριο και πριν την αλλαγή, που αυτό θεωρητικά είναι αδύνατον, σε 2-3 ημέρες το πολύ το χλώριο έχει εξατμιστεί, άρα μετά από 1 εβδομάδα δεν υπάρχει ούτε ίχνος. Στο είπα και πριν , μην ασχολείσαι με το CL2 και με τα τεστ χαρτάκια, έχεις πιο σοβαρά θέματα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pangasius - ένας καρχαρίας στο ενυδρείο σας & άλλα ψάρια ακατάλληλα για ενυδρείο | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 13-05-18 20:20 |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
Γκάπυ σε 15λτ??? | candus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 30-09-07 22:37 |