|
|
||||
|
||||
![]()
Στα χρυσόψαρα τα 200 λίτρα θα έλεγα πως είναι το χαμηλότερο, ειδικά αν μπουν χρυσόψαρα COMMON/COMET, και φυσικά το μήκος να είναι από 1,20 και πάνω, αν μπουν Funcy το μήκος να ξεκινάει από 80 εκατοστά και επάνω.
Εδώ θα βρεις αρκετές πληροφορίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Μετρήσεις τις βασικές , αμμωνία & νιτρώδη στην αρχή και νιτρικά , τίποτα άλλο. Αν το ενυδρείο είναι μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται θερμαντήρας, εκτός και αν η θερμοκρασία το Χειμώνα πέφτει κάτω από τους 14 και αυτό αν έχεις Funcy, τα κλασσικά χρυσόψαρα δεν έχουν πρόβλημα, το αντίθετο, καλό είναι να φάνε και λίγο κρύο, αρκεί κάτω από τους 10 βαθμούς να μη τα ταΐζεις. Το καλοκαίρι όμως θες ψύξη, η ιδανική θερμοκρασία είναι μέχρι τους 24-25 βαθμούς. Φυτά εξαρτάται από το είδος των φυτών αλλά και από τον χαρακτήρα των ψαριών, είναι ικανά να τα φάνε ή να τα ξεριζώνουν ή και να μη τα αγγίζουν. Οι αλλαγές όμως στα χρυσόψαρα γίνονται με θρησκευτική ευλάβεια και πάντα πάνω από το κανονικό γιατί είναι ρυπογόνα ψάρια, και αν φορτώσεις το ενυδρείο είναι πιθανό να κάνεις και 2 και 3 φορές την εβδομάδα, για αυτό προσοχή στην ιχθυοφόρτιση. Το ενυδρείο μου δεν θα έλεγα πως είναι πρότυπο γιατί τα ψάρια είναι πολλά και μεγάλα, σώζει τη κατάσταση το πλήθος των αλλαγών, είναι 280 λίτρα και είχε φτάσει να γίνονται αλλαγές ακόμα και 450 λίτρα την εβδομάδα, τις έχω κάνει αυτόματες όμως και έτσι δεν με κουράζουν, τώρα με κάποιες βελτιώσεις αλλά και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών οι αλλαγές γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 120-150 λίτρα την φορά, με στόχο τα νιτρικά να είναι πάντα κάτω από 20, και συνήθως πριν την αλλαγή είναι λίγο πάνω από το 10. Στα 200 λίτρα που λες πως έχεις, αν το μήκος είναι από 1,20 και πάνω βάζεις μόνο 2 κλασσικά χρυσόψαρα, αλλιώς 4-5 Funcy, από εκεί και πάνω μεγαλώνεις το πλήθος και τον όγκο των αλλαγών, και αυτό θα σε κουράσει, αλλά να ξέρεις πως τα χρυσόψαρα είναι αεικίνητα
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω κ πάλι. κ πραγματι οι πληροφoρiες/αρθρα ειναι σουπερ! Το μηκος ειναι 1μ και σκεφτομοιυν για funcy. Το φιλτρο μου ειναι ενα api filstar xp m (up to 75 us gal)
![]() Στο step 2 εχω μακαρονια και στο 3 υαλοβαμβακα. Τι πρεπει να κανω? Τωρα οσον αναφορα τις αλλαγες , λογω σημειου, ειναι λιγο δύσκολες οι πολυ συχνες. |
|
||||
|
||||
![]()
δυσκολες αλλαγες δεν υπαρχουν.ορεξη θελει.εγω θελω μιση ωρα την εβδομαδα.δεν διαθετεις τοσο χρονο?αν οχι καλυτερα να μην το συνεχισεις το χομπι.φιλικα στο λεω,δεν θελω να παρεξηγηθω.απλα ολα τα ζωντανα εχουν τις απαιτησεις τους.νομιζεις μου αρεσει εμενα να πηγαινω το σκυλο βολτα 3 φορες τη μερα?ειναι ομως τροπος ζωης.εχω βαλει ενα προγραμμα.καντο κι εσυ!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
εχεις δικιο δεν λεω τα ζωντανα θελουν αγαπη
|
|
||||
|
||||
![]()
αγαπη οχι οπως την εννοούμε εμεις ομως..τα ζωα λαμβανουν την αγαπη απο τις πραξεις μας.στα σκυλια αγαπη ειναι η βολτα και το παιχνιδι,στα ψαρια ειναι η σωστη διαβιωση στις καταλληλες συνθηκες,με τους καταλληλους συγκατοικους
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο δεν το βλέπω για άσχημο, εγώ βέβαια θα άλλαζα λίγο τη ταξινόμηση των υλικών. Στο 1ο που έχει 4 σφουγγάρια, θα κράταγα το 1, από πάνω υαλοβάμβακα, και ότι περισσεύει θα το γέμιζα με το μακαρόνι αφού υπάρχει, αλλιώς ελαφρόπετρα. Το κακό σε αυτό είναι πως για να καθαρίσεις τα σφουγγάρια θα πρέπει να βγάλεις το μακαρόνι, αλλά έτσι και αλλιώς για να καθαριστεί αυτό το φίλτρο θα πρέπει να βγουν όλα. Το 2ο θα το γέμισα ελαφρόπετρα, και στο 3 το μακαρόνι που περισσεύει ή ελαφρόπετρα, δηλαδή θα αφαιρούσα σφουγγάρια και θα πρόσθετα βιολογικό υλικό. Στα χρυσόψαρα χρειάζεται να έχουμε πολύ βιολογία.
Οι αλλαγές είναι απαραίτητες, και αν τις οργανώσεις σωστά θα δεις ότι είναι από εύκολες έως γελοίες. Πάρε μερικές ιδέες με βαρέλι http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EA%EF%EB%E5%F2 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90185 και σε συνδυασμό με το φίλτρο χωρίς άλλες αντλίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893&page=3 ------------------------------------------------------- Με τους τρόπους που σου δείχνω μπορείς να συνδυάσεις τις αλλαγές πίνοντας καφέ, στη κυριολεξία ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λιγες ερωτησεις ακομα, συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος, ποια παραμετρος πρεπει να μετριεται για να καθοριστει η συχνοτητα των αλλαγων? Οταν γινεται η αλλαγη νερου γιατι ποσοστο νερου μιλαμε? σε καθε αλλαγη θα πρεπει να αλλαζω υαλοβαμβακα? καθαρισμα σφουγγαριου? τι άλλο? Ευχαριστω κ παλι
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό θα το δεις στη πορεία και εξαρτάται από το πλήθος των ψαριών, το μέγεθος, το είδος , το τρόπο που ταίζεις , το είδος της τροφής και από το φίλτρο.
Ακόμα και το ενυδρειακό βαμβάκι είναι σχετικό πότε θα χρειάζεται αλλαγή, έχω ενυδρείο που το πλένω κάθε 2 μήνες και το αλλάζω κάθε 4, και έχω ενυδρείο που θέλει αλλαγή κάθε 15 ημέρες, έχω ενυδρείο που τα πρώτα σφουγγάρια θέλουν πλύσιμο 2 φορές την εβδομάδα και άλλο κάθε 2 μήνες
|
|||
|
|||
![]()
Τελειωνοντας το σεμιναριο , δηλαδη δεν υπαρχει κατι μετρησιμο ωστε να εχω μια ενδειξη αλλαγης του νερου? Επισης μπορω ειδα να βαλω γαριδα? σαλιγγαρι?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γαρίδες και σαλιγκάρια με χρυσόψαρα εννοείς? Γαρίδες μόνο αμανο Σαλιγκάρια, εφόσον ειναι σχετικά μεγάλα, μπορείς να βάλεις |
|
||||
|
||||
![]()
τιποτα δεν ειναι σταθερο.υπαρχουν τροποι να δεις ποσο καθαρο ειναι το νερο αλλα θα μπλεξεις χειροτερα.θα ξεκινησεις με την εβδομαδιαια αλλαγη νερου 30% που ειναι ο μεσος ορος σε ενα νορμαλ ενυδρειο και μετα βλεπεις αν θα χρειαστει παραπανω.παρακατω παντως δεν υπαρχει περιπτωση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεκρα σκαλαρια | n4speed | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 27-06-13 10:37 |
νεκρα ψαρια μετα απο αλλαγη νερου | elefterios | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 45 | 29-11-12 08:02 |
Νεκρα ραμιρεζι | HLIASKR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 06-01-12 13:22 |
ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ. | Stoukos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 23-01-11 10:11 |
Ροδοστομα νεκρα | Pritanis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 29-09-05 20:38 |