|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αφού έχεις 10 νιτρικά μη κάνεις αλλαγή, βάζεις αμμωνία από 2 έως 4 ppm και μετράς σε 24 ώρες πάλι. Αν έχουν μηδενίσει αμμωνία και νιτρώδη είσαι εντάξει. Το πόσα ppm αμμωνία θα βάλεις εξαρτάται με πόσα ψάρια θες να ξεκινήσεις το ενυδρείο σου. πχ μπορεί να βάλεις 2ppm αμμωνία και σε 24 ώρες να έχει μηδενίσει , και να βάλεις 4ppm και να μην έχει μηδενίσει, και είναι λογικό, η βιολογία σου μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 2ppm σε 24 ώρες, αυτή η ποσότητα δεν είναι άσχημη, αν όμως έχεις σκοπό να γεμίσεις το ενυδρείο σου με ψάρια και να ταΐζεις από τη 1η στιγμή με χούφτες τότε είναι καλύτερα να βάλεις πιο πολύ αμμωνία και να περιμένεις 24 ώρες. Αλλά να ξέρεις πως και τα 4ppm είναι μεγάλο έως υπερβολικό μέγεθος, να σκεφτείς μόνο , πόσα ψάρια θα πρέπει να έχεις που να παράγουν 4ppm σε 24 ώρες ; Είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί, απλά αν το κάνουμε είμαστε κατά κάποιο τρόπο ποιο σίγουροι για τη δυνατότητα της βιολογίας μας.
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον τρεχει με μονο λιγα νιτρικα μαλλον εχει στρωσει.
Απλα κανε αυτο που λεει ο Τακης για να δουμε ποση βιολογια εχει αποκτησει ωστε να ξερεις αν ειναι ετοιμο να δεχτει ψαρια.
|
|||
|
|||
![]()
Οι τιμες μου ειναι πολυ περιεργες και δε ξερω τι γινεται... Εριξα χθες αμμωνια μεχρι να παει περιπου στο 4 mg/l .. Τώρα είναι 1 mg/l η αμμωνία..τα νιτρώδη περιπου 4 mg/l και τα νιτρικά περίπου 40 mg/l... Τι μπορει να φταιει κι εχω τετοιες τιμες?Τι πρεπει να κανω?αντιχλωριο δεν εχω ριξει στο νερο ακομη..
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι οι τιμές σου, απόλυτα φυσιολογικές.
Τα Nitrosomonas προφανώς είναι σε ικανοποιητικό αριθμό και μετατρέπουν γρήγορα την αμμωνία σε νιτρώδη , ενώ τα Nitrobacter δεν είναι ακόμα σε τόσο μεγάλο πληθυσμό που να μετατρέπουν το ίδιο γρήγορα τα νιτρώδη σε νιτρικά. Το αντιχλώριο το βάζουμε στο φρέσκο νερό για να δεσμεύει το χλώριο, δεν χρειάζεται για κάποιο άλλο λόγο, τώρα δεν θα σου προσφέρει κάτι
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Περίμενε λίγο ακόμα,
κάνεις μια μικρή αλλαγή, αν θες , θεωρώ πως θα βοηθήσει, προσθέτεις αμμωνία και περιμένεις
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο 2ου ενυδρειου-απορία!! | leonidas87 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 13-03-14 20:08 |
Στήσιμο ενυδρειου ..τα φωτα σας | gergioz | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 82 | 07-07-13 17:44 |
Στήσιμο απ'την αρχή | geo | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 05-07-12 18:41 |
Στήσιμο βράχου | arkoujohn | Θαλάσσια Βιολογία | 9 | 05-06-09 17:06 |
στήσιμο κοινωνικού ενυδρειου με μονομάχο | frits | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-12-06 12:19 |