|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα βασικα για χρυσοψαρα ειναι ενυδρειο, εξ. φιλτρο και θερμομετρο. Μετα ειναι η diy ψυξη με ανεμιστηρακια και κοντρολερ (καθοσον ψαρια κρυου νερου) Απο εκει και μετα οτι παρεις παραπανω απο τα υπολοιπα που γραφει, τοσο το καλυτερο. Κοιτα κι αυτα απο ετοιμα ενυδρεια (μαζι με το επιπλο ειναι). 121 χ 41 χ 55 (υψος) http://www.petsupermarket.gr/8444/%C...%83%CE%B7.html 121 χ 51 χ 62 (υψος) http://www.petsupermarket.gr/8447/%C...%83%CE%B7.html 150 x 50 x 65 (υψος) http://www.petcity.gr/eshop/index.ph...ro-373l-detail Κοιτα και σε αλλα μαγαζια μηπως βρεις καλυτερες τιμες για αυτα. Οχι δεν ειναι μονοδρομος το πετσοπ για επιστροφη. Μπορει να βρεθει καποιο καλο ενυδρειο ή λιμνη συνχομπιστα να τα παρει (στις αγγελιες). Προσοχη μονο γιατι ζητανε ψαρια και κατι τυποι που τα θελουν για ζωντανη τροφη σε ψαρια θηρευτες. Τσεκαρεις που θα πανε.
|
||||
|
||||
![]()
Θερμαντηρας δεν χρειαζονται.
Ουτε δυο φιλτρα.. Εκτος αν θελεις να δωσεις αλλα 200 ευρω για φιλτρα. Ενα σαμπ εξωτερικο η εσωτερικο και καθαρισες. Και φυσικα ανεμιστηρακια,οπως ειπε ο Σπυρος. |
|
||||
|
||||
![]()
Οτι σου είπαν τα παιδιά πριν.
Δες πόσο δίνει αυτό το ενυδρείο ο τζαμάς και σε τι κατάσταση είναι, αν είναι πολύ καιρό χωρίς νερό , αν έχει διαρροές κλπ. Θερμαντήρας δεν είναι απαραίτητος, θα πρέπει όμως να έχει καπάκι γιατί τα χρυσόψαρα μετατρέπονται και σε δελφίνια , πηδάνε έξω ![]() Για νερό βάλε λάστιχο και τράβα από το πατάρι όπως και αν δεν έχεις αποχέτευση κοντά σου με λάστιχο το στέλνεις εκεί. Αν το στήσεις σωστά μια φορά την εβδομάδα θα τα χρησιμοποιείς. Φίλτρα , μπορείς και σαμπ, εσωτερικό ή εξωτερικό, μπορείς και ένα εξωτερικό καλό ή 2 μικρότερα, εξαρτάται κατά πόσο πιάνουν τα χέρια σου ή πόσα χρήματα διαθέτεις για φωτισμό δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβό, απλό φως για να τα βλέπεις, ο φωτισμός είναι πιο πολύ για αν θες να βάλεις και φυτά και πάλι αν αυτά αντέξουν με τα χρυσόψαρα, και επίσης μπορείς να ξεκινήσεις με 1-2 απλές λάμπες και αργότερα κάνεις αναβάθμιση. Είναι καλύτερα να δεις τις δυνατότητες που έχεις , να σκεφτείς και να υπολογίσεις που θα βάλεις τι και πως θα στήσεις όλο τον εξοπλισμό και μετά αρχίζεις τις αγορές, μην αγοράσεις τίποτα αν δεν τα σκεφτείς όλα
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχει ωρα αναγκης για μονοουρα χρυσοψαρα σε εσωτερικο χωρο..
Κοβεις χωρο ναι, αλλα γλυτωνεις πολλα λεφτα.. Εγω αυτο κανω στα ενυδρεια μου, κι ας χανω 20-30 λιτρα. |
|
|||
|
|||
![]()
+1 επαυξάνω στο μεγαλύτερο ενυδρείο. Και τον φωτισμό όμως! Είναι πολύ όμορφο με φως και φυτά. Μπορώ να πω οτι το πέτυχα και κατάφερα κάποια φυτάκια να αντέξουν με τα χρυσόψαρα.
Σε ενυδρείο θα έλεγα κάτι με καπάκι - παρόλο που υπάρχουν ωραίες λύσεις κρεμαστών φωτιστικών. Και ωραία τα φυτά να φαίνονται από πάνω ![]() Ομως λέω ακόμα καπάκι, γιατί με την ανούμπια που θα μπει σιγά σιγά θα αρχίσουν οι άλγες και κατά συνέπεια τα ραμ σορν σαλιγκάρια. Τάκη επί τη ευκαιρία, υπάρχει άλλο σαλιγκάρι να κάθεται με χρυσόψαρα και Ramshorn? Και Συνφορουμίστες ? ![]() Το καπάκι το έλεγα, γιατί λένε πως τα Ramshorn ξεμυτίζουν, παρόλο 4 μέρες που τα έχω κανένα δεν μου πέρασε την ειφάνεια νερού. Περνάνε? Και οπως θα κατάλαβες και εγώ νέος. ![]() ![]() ![]() να πω ακόμα για τον θερμοστάτη κράτα τον, γιατί δεν ξέρεις τι θερμοκρασίες θα χτυπήσεις κανένα χειμώνα. Πέρυσι έπιασα 19 και χρειάστηκε, εντωματαξύ φέτος δεν πήγε κάτω από 22. Και τώρα που έκλεισα το καπάκι να μην φεύγουν τα σαλιγκάρια, έχω φτάσει 24!! Τέλος για την μπλε πέτρα με τις μπουρμπουλήθρες, θάψε την και μπορείς να την διακοσμήσεις, με κάτι πιο φυσικό, μια πέτρα με σπηλιά, συστάδα πέτρων, ξύλα, έτσι. Και πρόσεξε στο νέο σου να τους βάλεις ψιλή άμμο γιατί τους αρέσει να μασουλάνε και το πιο μεγάλο χαλικάκι, μπορεί να το καταπιούν, (μπορούν? να μαθαίνω και εγώ τίποτα,,.) |
|
||||
|
||||
![]()
Ουφ....
Τα common, comet και shubunkin ειναι για λιμνες, Χειμωνα- καλοκαιρι. ΔΕΝ χρειαζονται θερμανση, ΔΕΝ ειναι fancy. Καπακι οπωσδηποτε, οχι για τα σαλιγκαρια , αλλα για τα χρυσοψαρα , τα μονοουρα πηδανε σαν τρελα αν θελουν. Σαλιγκαρια μπαινουν nerite,apple (αν το δεχτουν ευκολα), m.tuberculata. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|