|
Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Η χλωρίδα σαν σημαντικό συστατικό ενός υγειούς υγροβιότοπου. Ενισχύει το έργο της φίλτρανσης και μετατρέπει το χώρο σε μια γωνιά ξεκούρασης του πνεύματος και των οφθαλμών. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Falanen καλώς ήρθες και από εμένα
![]() Για το κουτί από ΙΚΕΑ θα σου πρότεινα να μη το χρησιμοποιήσεις, σε εξωτερικό χώρο μετά από λίγο καιρό θα το κάψει ο ήλιος και θα τρέχεις με τη σφουγγαρίστρα ![]() Θα σου πρότεινα κάποια μεγάλη γλάστρα χωρίς τρύπες ή ακόμα καλύτερα πλαστικό βαρέλι κομμένο στη μέση, και αν έχεις λίγο χώρο στο μήκος το κόβεις κατά ύψος και το βάζεις ξαπλωμένο, σαν ζαρντινιέρα, θα έχεις τα ίδια λίτρα νερό αλλά με μεγαλύτερη επιφάνεια για περισσότερα φυτά αλλά και καλύτερη οξυγόνωση για τα τυχόν ψάρια. Αισθητικά μπορείς να το ντύσεις με πέτρες ή με dow και πολυουρεθάνη και μετά το περνάς με τσιμέντο και θα φαίνεται σαν φυσικές πέτρες. Δεν θα βάλεις χώμα μέσα και τα φυτά θα τα βάλεις με τις γλάστρες, ετσι δεν θα καλύψουν όλο το χώρο και αν δεις πως έχουν ξεφύγει, τα βγάζεις , κόβεις τις ρίζες και τα βάζεις πάλι. Τώρα αν το πάω και στο λίγο hi-tech , βάζεις χαμηλά μια βάνα για να αδειάζεις νερό που μπορείς να το πας για πότισμα και αν θες κάτι κάτι ακόμα προσαρμόζεις ένα φλοτεράκι μέσα και ξεχνάς αναπλήρωση απο την εξάτμιση και μπορείς να πας διακοπές όσο θες χωρίς κανένα πρόβλημα, αν τώρα υπάρχει μέσα και μια αεραντλία το αφήνεις μόνο του , το ξεχνάς. Αν το βάλεις στο πλάι μπορείς περισσότερα φυτά και όχι μόνο νούφαρα, πάπυρο , καλάμια , κάποια ακόμα (που δεν μου έρχεται στο νου το όνομά τους, Αρτεμμσία και ο Γιώργος είναι καλοί σε αυτά ![]() Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε ![]()
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY λιμνούλα στο μπαλκόνι | gouts0unin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-06-12 16:14 |
Μπλε νούφαρο | mariand7 | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 06-06-11 07:29 |
Λιμνούλα στο μπαλκόνι | υδροχόος | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 29-09-08 09:15 |
Δεξαμενή στο μπαλκόνι... | Maverick | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 16-06-05 10:35 |