|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλημέρα έχω κάποιες αποριές σχετικά με τις μετρήσεις του νερού . Έκανα υγρά τέστ φτηνής εταιρίας σε PH , KH και GH .
Αρχικά έχω τις μετρήσεις μου απο το νερό βρύσης εδώ στην Θεσσαλονίκη , είναι οι εξής : α. Ph : 7,8-8,0 β. Kh : 11 dh γ. Gh : 12 dh Έπειτα έκανα μετρήσεις στο λιγοστό στάστιμο νεράκι που υπάρχει σε μία γωνιά όπου το υπόστρωμα έχει μικρότερο ύψος , είναι το νερό που μαζευέται εδώ και ενα μήνα + από τους διαρκείς ψεκασμούς , περισασιακά βέβαια το μαζεύω δεν το αφήνω να συκγεντρωθεί σε μεγάλη ποσότητα . Οι μετρήσεις λοιπόν έχουν ως εξής : α. Ph : 7,3-7,5 β. Kh : 6 dh γ. Gh : 10 dh Επίσης μέτρησά και το νερό που ψεκάζω με το ποτιστίρι αυτές τις μέρες και παρουσίασε τις εξής μετρήσεις : α. Ph : 7,6-7,8 β. Kh : 4 dh γ. Gh : 5 dh Οι φόβοι μου είναι οι εξής : βασικά υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις νερού βρύσης με το νερό που ψεκάζω τόσο καιρό ( water for injection 75% νερο βρύσης 25% ) αναλογικά περίπου ειδικά στο kh που παίζει βασικό ρόλο για την προσαρμογή και ανάπτυξη των φυτών . Το ph ξέρω ότι θα ρυθμιστεί στο βαρέλι αλλά και στο φίλτρο του ενυδρείου αφού θα βάλω κάλτσες με τύρφη μέσα και στα δύο και στο βαρέλι λέω να το κάνω 4-5 μέρες πριν γεμίσει το ενυδρειο για να έχω φτάσει στο επιθυμυτό ph. Το Kh ξέρω ότι θα μαλακώσει-πέσει με τα driftwoods ως ένα βαθμό αλλά έως οτου να γίνει αυτό θα πάρει κάποιες μέρες ίσως και βδομάδες !!! Όπου φοβάμαι την ξαφνική αλλαγή του KH απο 4 ( νερό ψεκασμού) τώρα στο 11 ( νερού βρύσης ) !!! Δεν ξέρω εάν με η τύρφη θα επηρεάσει προς τα κάτω μόνο το ph ή και το kh ? Μακάρι δηλαδή να πέσει και το kh παράλληλα με το ph τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα λογικά ??? Τέλος το GH πάει μαζί με το KH ? αν πέσει το ένα πέφτει και το άλλο ? Το Gh επηρεάζει καθόλου τα φυτά ? Ευχαριστώ εκ των προταίρων για όσους ξέρουν να μου απαντήσουν !!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μεταφέρω ψάρια για 25 με 27 ώρες | kornek | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 28-02-11 23:24 |
Τι γίνεται σε άλλες χώρες. | Τσιόνογλου Σταύρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 19-02-10 12:02 |
Βοηθεια χήρες και καρδιναλιοι! | Oakenfold | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-01-09 12:16 |
Μετακόμιση 12 ώρες απόσταση | k. konstantinos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 26-03-08 12:46 |
¶λλα προιόντα σε άλλες χώρες | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 25-06-07 13:36 |