|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ακριβώς , θα μείνει μόνο όση βιολογία μπορεί να διατηρηθεί από τους υπάρχοντες ρύπους, δηλαδή από όση αμμωνία βγάζει η υπάρχουσα ιχθυοφόρτιση
|
||||
|
||||
![]()
¶ρα:
1) Βρίσκω πόση ποσότητα αμμωνίας μου κάνουν 3-4ppm στα λίτρα μου. 2) Ρίχνω την ποσότητα αυτή και μετά από 1 εβδομάδα μετράω ( ενδιάμεσα δεν μετράω γιατί δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσω αμμωνία αν κατάλαβα σωστά; ) 3) Μετά την πρώτη εβδομάδα μετράω μέρα παρά μέρα και αν χρειαστεί συμπληρώνω αμμωνία μέχρι να ξαναπάει στα 3-4 ppm; 4) Όταν αρχίσω να μετράω νιτρώδη και νιτρικά, συνεχίζω να συμπληρώνω αμμωνία ανάλογα ή μειώνω την ποσότητα; |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά
1) Πριν λίγες ημέρες που έβαλα αμμωνία σε ένα ενυδρείο στα λίτρα τα δικά σου , με 1ml αμμωνία 25% , αν θυμάμαι καλά, είχα 6ppm αμμωνία 2) Μετράς τη 1η εβδομάδα, αποκλείεται μέσα στη 1η εβδομάδα να δεις μείωση γιατί τότε θα υπάρχει βιολογία από κάπου, πχ από κάποιο φυτό κλπ 3) Μετράς 2 φορές τη 2η εβδομάδα, και τη 2η φορά της 2ης εβδομάδας θα δεις που βρίσκεσαι, αυτό θα σου ορίσει αν τη 3η εβδομάδα μετράς μέρα παρά μέρα ή 2 φορές πάλι την εβδομάδα 4) Όταν αρχίζεις να μετράς νιτρώδη και νιτρικά , μετράς και αμμωνία να δεις πόσο πρέπει να συμπληρώσεις. Εδώ το σημαντικό είναι να μην αφήσεις να μηδενιστεί η αμμωνία ενώ υπάρχουν νιτρώδη, και αν δεις πολλά νιτρικά ( >30) κάνεις και καμιά αλλαγή νερού και φυσικά συμπληρώσεις αμμωνία μετά την αλλαγή
|
||||
|
||||
![]()
Σ' ωραίος
![]() Την αλλαγή γιατί να την κάνω αν δω πολλά νιτρικά; Επίσης μήπως λόγω φυτών θα έπρεπε την πρώτη 'βδομάδα να κάνω μέτρηση αμμωνίας; Είναι 50% φυτεμένο. *Τα φαρμακεία εδώ όταν τους λέω για καθαρή αμμωνία, με κοιτάνε όπως με κοιτούσαν όταν τους έλεγα για epsom salt. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις φυτά κάνε τεστ τότε, σίγουρα στις ρίζες θα υπάρχουν βακτήρια, σε σημείο που μπορεί σε 15 με 20 ημέρες να στρώσει. Την αλλαγή αν δεις πολλά νιτρικά, τα πολλά νιτρικά αναστέλλουν λίγο την ανάπτυξη βιολογίας, και επιπλέον το φρέσκο νερό είναι πιο πλούσιο σε οξυγόνο και ιχνοστοιχεία και μειώνεται και το redox. Τώρα αν έχεις όρεξη για να πειραματιστείς, άφησε τα νιτρικά για 2-3 ημέρες ανεβασμένα, και να μετράς ΝΟ2, μετά τις 2-3 ημέρες κάνε γενναία αλλαγή και πρόσθεσε πάλι αμμωνία , και σε 24 ώρες μέτρησε πάλι ΝΟ2 να δεις που βρίσκεσαι, τότε θα φανεί πόσο καλό έκανε η αλλαγή
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά τα έβαλα σε διάλυμα χλωρίνης-νερού 1/19 για 1 λεπτό γιατί τα περισσότερα ήταν κλαδέματα από φίλο και δικά μου με μερικές αρρώστιες στο προηγούμενο ενυδρείο και έτσι δεν το ρίσκαρα. ¶ρα δεν νομίζω να υπάρχει πλέον βιολογία σε αυτά τα φυτά.
Απλά το είπα επειδή θα τραβήξουν την αμμωνία μιας και την προτιμούν σε σχέση με τα νιτρικά. Σχετικά με τις αλλαγές νερού τώρα, εδώ μπερδεύομαι.Έχω ξεκινήσει ήδη λίπανση στο ενυδρείο EI και αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω αλλαγές 50% για να μην έχω κίνδυνο για άλγες. Διάβασα ότι η βιολογία δεν θα πάει πολύ πίσω με τις αλλαγές κατά την διάρκεια του στρωσίματος, αν η αλλαγή περιλαμβάνει μόνο αλλαγή νερού και τίποτα άλλο (όπως καθαρισμό φίλτρων, σφουγγάρια κλπ.) |
|
||||
|
||||
![]()
Αποκλείεται να έβαλες χλωρίνη στις ρίζες, εκεί υπάρχει η βιολογία.
Και βέβαια δεν πάει πίσω η βιολογία με τις αλλαγές, αν χαθούν μερικά βακτήρια που υπάρχουν στη στήλη του νερού δεν μας απασχολούν, αυτά που είναι αγκιστρωμένα στο βιολογικό υλικό μας ενδιαφέρουν. Και αφού θα κάνεις αλλαγές είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά και γρήγορα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |
Στρώσιμο του ενυδρείου μου χωρίς ψάρια. | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 18-12-02 19:36 |