|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλή σας ημέρα,
Για τον φίλο παραπάνω , εμπιστεύσου φλούβαλ με κλειστά μάτια. Για την θολούρα , είναι ουσιαστικά μερικές μέρες μετά το γέμισμα. Για 3-4 μέρες το νερό ήταν πεντακάθαρο και μετά ξεκίνησε και μάλιστα έχει μικρές αυξομειώσεις. Πάει λίγο να ισιώσει και αμέσως ξανακυλάει. Το βαμβάκι είναι ενυδρειακό και το αλλάζω συχνά. Το σφουγγάρι το είχα περάσει ξέπλυμα πριν χρησιμοποιηθεί. Είναι σαν σκόνη όπως λες, κάποιος που δεν μπορεί να ξέρει ότι παίζουν και άλλα σκόνη θα το πει. Στις 16.00 ανοίγουν τα φώτα οπότε θα προσπαθήσω να βγάλω μία φωτό και να δούμε μήπως φαίνεται στο φακό για να δώσω μία καλύτερη εικόνα. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σφουγγάρι και το βαμβακι έχουν σκόνη επάνω ;
αν τα πλύνεις σε καθαρό νερό θα βγαλουν σκόνη ; Σε ρωτάω γιατί, αν δεν βγάλουν σκόνη είναι 99,99999% bacterial bloom, και εκει δεν μπορεις να κανεις και πολλά , θα φύγει μόνο του, αν όμως έχεις σκόνη, πάλι θα φυγει αλλά μέχρι τα σφουγγάρια να τραβήξουν την σκόνη που τυχόν βγάζει η άμμο, δύσκολο αυτό αλλά όχι απίθανο
|
||||
|
||||
![]()
Καλα, παιζουν και διαφορα κουφα.
Παλιοτερα το ειχα δει και εγω αυτο για καμποσο καιρο σε μικρη κλιμακα βεβαια (απλα δεν ηταν κρυσταλλο το νερο, οπως ειχα συνηθισει), και νομιζω εγινε επειδη αλλαξα σε καποια συντηρηση σειρα στα καλαθια των υλικων και εβαλα αναποδα το siporax (μακαρονι) με το substrat (μπιλιες). Δεν θυμαμαι τωρα ποιο ηταν πρωτο πριν και μετα. Απλα στην επομενη συντηρηση τα αλλαξα παλι και ισιωσε το θεμα. Κουφο. Μπορει νομιζω να γινει και απο τα υλικα, αν καθαριστουν σκληρα στη συντηρηση. Εστω και αν εγινε με νερο ενυδρειου. Συνηθως ομως ειναι απο το βυθο. Να ειναι δλδ επιρρεπες το υλικο να βγαζει σκονη με το παραμικρο σκαψιμο. .
|
|||
|
|||
![]()
Kαλησπέρα και πάλι,
Περιμένω να ανοίξουν και οι 3 λάμπες που τρέχω , να βγάλω μία φωτό και να δούμε αν φαίνεται. Έχω κριμπένσις, σκάβουνε άλλα όχι ασταμάτητα. Βασικά φτιάχνουν αυτό που θέλουν και μετά σταματάνε. Καμμία μπουκιά το πολύ πολύ να πάρουν. Η άμμος δυστυχώς είναι ψιλόκοκκη λεπτή και το έχω μετανιώσει ομολογώ για διάφορους λόγους. Τώρα αν μπορούσα να αλλάξω θα άλλαζα με μπεζ και με μεγαλύτερα κοκκομετρία. Παρ'όλα αυτά φίλε Delta τόσα και τόσα ενυδρεία με την συγκεκριμένη άμμο και φαίνονται κρύσταλλα. Ο βυθός είναι ενυδρειακός αγορασμένος από ενυδρειάδικο. Τα υλικά μέσα τρέχουν από την αρχή. Και σκόνη να ήταν δεν θα την είχαν αποβάλει; Ένα μακαρόνι και ένα καλάθι διογκωμένος άργιλος (aquaclay) τον οποίο πιθανότατα να αντικαταστήσω με καμμία ελαφρόπετρα , απλά περιμένω να δυναμώσει η βιολογία μου γιατί το ενυδρείο είναι καινούργιο. Επειδή το βλέπω λίγο χειρότερα εδώ και κάποιες μέρες που ταϊζω τα νεογνά έχω την αίσθηση πως πρόκειται για bacterial bloom χωρίς να έιμαι σίγουρος. Βλέπω κάτι bacteria bloom σε βιντεάκια πάρα πολύ έντονα που έχουν ένα νέφος μέσα στο ενυδρείο. Εγώ δεν έχω τέτοιο πράγμα , σε τέτοια κλίμακα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Τράβηξα 2 φωτογραφίες με την 1 λάμπα ανοιχτή γιατί νομίζω στο πιο σκοτεινό φαίνεται καλύτερα.
Δυστυχώς ο φακός βελτιώνει λίγο τα χρώματα και δεν μπορείτε να το δείτε ακριβώς όπως το βλέπω. Για να καταλάβετε όμως λίγο περισσότερο , κοιτάξτε στο βάθος 2 παρατημένες εγέριες οι οποίες δεν φαίνονται. Με απευθείας θέαση χωρίς να μεσολαβεί φακός είναι όλο θολό.. Να πω κιόλας πως λόγο των μικρών αυτών ουρών που βλέπετε έχω καλσόν στο φίλτρο αυτές τις μέρες! Το θόλωμα όμως ήταν από πάντα εκεί! Να είναι καφέ άλγη που αιωρείται; Σχηματίστηκε στο μήνα πάνω και σιγά σιγά την αποχωρίζομαι. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ετσι ηταν και εμενα.
Δεν ειναι bloom αυτο. Κανε ετσι για πλακα μια αλλαγη στη σειρα του μακαρονιου με το aquaclay. Περιμενε φυσικα λιγες μερες πριν βγαλεις συμπερασμα. Για την αλγη βαλε ramshorn snails.
|
|||
|
|||
![]()
Τα είχα δει τα ramshorn Delta. Έχω όμως την εντύπωση ότι θα τα κάνουν μαζεδάκια...
Θα τα αλλάξω τα υλικά σήμερα που θα κάνω μία πολύ μικρή αλλαγή νερού λόγω των μικρών. Να δούμε... Βλέπω εν τω μεταξύ στο ίντερνετ αυτά τα υγρά σαν της seachem το clarity που μέσα σε 2 ώρες λύσανε το πρόβλημα τους. Λένε στο site τους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Εμένα όμως για κάποιο λόγο τόσο καιρό δεν με πείθουνε... Αν το έχει δοκιμάσει κανείς ας πει τις εντυπώσεις του! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασπρα σωματιδια στο νερο κατα την επανεκκινηση του εξωτερικου της eheim ecco pro 300 | ilias13 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 26-08-11 12:50 |
Αιωρουμενα κερατοφυλλα | faceck | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 06-06-11 12:49 |
αιωρουμενα σωματιδια | Teo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 20-08-08 15:51 |
Αιωρουμενα σωματιδια | GFON | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 19-10-06 11:38 |