|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα.
Έχω ακριβώς το ίδιο φίλτρο και δεν έχω αλλάξει τίποτα από αυτά που είχε. Το μόνο που έκανα ήταν να σπάσω το πάνω πλαστικό για να μπορώ να αλλάζω το ενυδρειακό βαμβάκι γιατί για να αγοράζεις άλλο μαζί με το πλαστικό δεν συμφέρει. Πιστεύω πως αν το αφήσεις και κάθε εβδομάδα αλλάζεις μόνο το βαμβάκι θα είναι μια χαρά. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,
Θα κάνω ένα update στα παραπάνω καθώς εδώ και μερικές μέρες έχω εξωτερικό φίλτρο, ένα φλούβαλ 206. Τούμπανο πράγματι και αν και του φοράω καλσόν :P λόγω γέννας πάλι ανταποκρίνεται καλά. Η θολούρα μου όμως δεν λέει να φύγει και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι παίζει. Το ενυδρείο γέμισε πριν 1 μήνα και 7 μέρες. Από την 5η ημέρα είχα αυτή τη θολόυρα. Και τώρα σκέφτομαι.. Αμμωνία δεν έχω και ποτέ δεν είχα. Να είναι αιωρούμενη άλγη; Η μόνη άλγη που έχω είναι καφέ διατομική λόγω του ότι είναι νέο το ενυδρείο. Αιωρείται και αυτή; Να έχω αυξημένα οργανικά ειδικά τώρα που ταίζω και τα μικρά; Να το δεχτώ αλλά θολούρα είχα από την 5η μέρα. Να είναι η άμμος μου η λευκή που είναι ψιλόκοκκη λίγο πουδρέξ; Και πάλι μου φαίνεται δύσκολο γιατί η θολούρα είναι καθολική και όσο ψιλόκοκη και να ναι η άμμος θα κάτσει δεν θα την γυρνάει γύρω γύρω. Πραγματικά είναι μέρες τώρα που ψάχνομαι να κάνω κρύσταλο το νερό και δεν μπορώ. Δεν θέλω να πάω σε υγρά στυλ clarity αν και στο τέλος θα καταφύγω εκεί γιατί μου την έχει λίγο βαρέσει. Αν βρω όμώς την πηγή , θα το λύσω με φυσικό τρόπο. Αν ξέρετε κάτι ή έχετε ιδέες να μου πείτε τι μπορεί να είναι και τρόπους καταπολέμησης παρακαλώ μοιραστείτε τις μαζί μου. Μπορεί να ναι και bakterial bloom για να σας προλάβω ναι. Και θέλω να διευκρινίσω πως η θολούρα είναι καραμπινάτη κοιτώντας από το πλαϊνό τζάμι. Από μπροστά τα πράγματα είναι καλύτερα. Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
μήπως θα μπορούσα να ρωτήσω κάτι για το fluval?
Που κατασκευάζεται? Και το έχεις ακούσει σαν αξιόπιστο? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα fluval ειναι σειρα της εταιριας hagen και ειναι απο τα αξιοπιστα φιλτρα της αγορας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για να αποκλείσουμε μερικές περιπτώσεις η θολούρα είναι από τη 1η στιγμή που έστησες το ενυδρείο ή εμφανίστηκε αργότερα ; Το ενυδρειακό βαμβάκι και το σφουγγάρι είναι καθαρά ή παρατήρησες σκόνη επάνω τους ;
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ πολύ άλλη μια φορά nazgul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλή σας ημέρα,
Για τον φίλο παραπάνω , εμπιστεύσου φλούβαλ με κλειστά μάτια. Για την θολούρα , είναι ουσιαστικά μερικές μέρες μετά το γέμισμα. Για 3-4 μέρες το νερό ήταν πεντακάθαρο και μετά ξεκίνησε και μάλιστα έχει μικρές αυξομειώσεις. Πάει λίγο να ισιώσει και αμέσως ξανακυλάει. Το βαμβάκι είναι ενυδρειακό και το αλλάζω συχνά. Το σφουγγάρι το είχα περάσει ξέπλυμα πριν χρησιμοποιηθεί. Είναι σαν σκόνη όπως λες, κάποιος που δεν μπορεί να ξέρει ότι παίζουν και άλλα σκόνη θα το πει. Στις 16.00 ανοίγουν τα φώτα οπότε θα προσπαθήσω να βγάλω μία φωτό και να δούμε μήπως φαίνεται στο φακό για να δώσω μία καλύτερη εικόνα. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σφουγγάρι και το βαμβακι έχουν σκόνη επάνω ;
αν τα πλύνεις σε καθαρό νερό θα βγαλουν σκόνη ; Σε ρωτάω γιατί, αν δεν βγάλουν σκόνη είναι 99,99999% bacterial bloom, και εκει δεν μπορεις να κανεις και πολλά , θα φύγει μόνο του, αν όμως έχεις σκόνη, πάλι θα φυγει αλλά μέχρι τα σφουγγάρια να τραβήξουν την σκόνη που τυχόν βγάζει η άμμο, δύσκολο αυτό αλλά όχι απίθανο
|
||||
|
||||
![]()
Καλα, παιζουν και διαφορα κουφα.
Παλιοτερα το ειχα δει και εγω αυτο για καμποσο καιρο σε μικρη κλιμακα βεβαια (απλα δεν ηταν κρυσταλλο το νερο, οπως ειχα συνηθισει), και νομιζω εγινε επειδη αλλαξα σε καποια συντηρηση σειρα στα καλαθια των υλικων και εβαλα αναποδα το siporax (μακαρονι) με το substrat (μπιλιες). Δεν θυμαμαι τωρα ποιο ηταν πρωτο πριν και μετα. Απλα στην επομενη συντηρηση τα αλλαξα παλι και ισιωσε το θεμα. Κουφο. Μπορει νομιζω να γινει και απο τα υλικα, αν καθαριστουν σκληρα στη συντηρηση. Εστω και αν εγινε με νερο ενυδρειου. Συνηθως ομως ειναι απο το βυθο. Να ειναι δλδ επιρρεπες το υλικο να βγαζει σκονη με το παραμικρο σκαψιμο. .
|
||||
|
||||
![]()
Τι βυθο εχεις? (απο μαντρα)?
Πειραζεις το βυθο? (σκαψιματα, μεταφυτευσεις κλπ) Τι ψαρια εχεις? Σκαβουν?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασπρα σωματιδια στο νερο κατα την επανεκκινηση του εξωτερικου της eheim ecco pro 300 | ilias13 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 26-08-11 12:50 |
Αιωρουμενα κερατοφυλλα | faceck | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 06-06-11 12:49 |
αιωρουμενα σωματιδια | Teo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 20-08-08 15:51 |
Αιωρουμενα σωματιδια | GFON | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 19-10-06 11:38 |