|
|
||||
|
||||
![]()
Πόσες ώρες ανάβουν οι λάμπες; Εννοώ, 10,5 ώρες δουλεύουν όλες μαζί ή κάποιες έχουν άλλο ωράριο;
Γενικά, για ενυδρείο με εύκολα φυτά έχεις αρκετό φως, αρκετές ώρες φωτισμού και ταίζεις αρκετά... Το γεγονός ότι - όπως γράφεις- όλον αυτόν τον καιρό η άλγη υπάρχει εκεί μέσα και δεν έχει φύγει (άσχετα αν είναι υπό έλεγχο) σημαίνει ότι κάτι περισσεύει, γεγονός που οφείλεται και στο μόνο 25% αλλαγή νερού η οποία για πυκνοφυτεμένο που πέφτουν λιπάσματα, είναι πολύ οριακή. Δεν έχω εικόνα ούτε της φυτόμαζάς σου σήμερα ούτε του είδους των φυτών ούτε σε τι κατάσταση είναι οι άλγη. Μιλάμε για πράσινη σαν χνούδι στα φυτά, μιλάμε για τούφες, μιλάμε για τι; Δεν ανεβάζεις καμία φωτό να δούμε; Αλλιώς την αντιμετωπίζεις στο αρχικό της στάδιο κι αλλιώς αργότερα... Γενικά, θα σου πρότεινα να μειώσεις ότι ρίχνεις στο μισό (σε πρώτη φάση) και να φέρεις την φωτοπερίοδό σου στις 8 ώρες. Για εύκολα φυτά και οι 8 ώρες είναι υπερ αρκετές. Αφαίρεσε μηχανικά όση άλγη μπορείς (με κλειστό φίλτρο) κι αν υπάρχουν σημεία φυτών που έχει μαζευτεί πολλή και δεν βγαίνει, κλάδεψέ τα. Για τις επόμενες 3 βδομάδες κάνε εβδομαδιαία αλλαγή νερού 50% ή μικρότερες (30%) αλλά πιο συχνά. Από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας... Αυτό άλλο που γράφεις περί po4 είναι περίεργο γιατί το ένα αντικρούει το άλλο ![]() Είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις σου; |
|
||||
|
||||
![]()
Για την φυτομαζα μπορείτε να δείτε το ακολουθω λινκ.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88893 Τα φωτα ανάβουν όλα μαζί για 10,5ωρες 8050λουμεν όπως ειπα. Δε θέλω να μειώσω για την alt.rozenving και μόνο. Η άλγη είναι όπως στην φωτογραφία του υπομνήματος για την αναγνώριση της.στα φύλλα είναι σαν τη"" τσόχα από μπιλιάρδο""ή χνούδι όπως λέτε. Οπως την φωτογραφία του υπομνήματος υπάρχει σε ξυλα ανάμεσα στο μικρανθεμο,καποια στη σιλικονη από τις ενώσεις των τζαμιών,ακομα κ τα σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες κυκλοφορούν με φουντεςςς.
|
||||
|
||||
![]()
Το έχω δει το θέμα με το ενυδρείο σου, απλά δεν ήξερα αν έχει την ίδια εικόνα σήμερα.
Το συγκεκριμένο φυτό που αναφέρεις και για το οποίο ανάβεις τόσες λάμπες, τα βολεύει μια χαρά και με λιγότερο. Για την άλγη που έχει πιάσει σε εξοπλισμό ή διακόσμηση μπορείς να δοκιμάσεις τοπικά να ρίξεις οξυζενέ αν και στην συγκεκριμένη δεν είναι δεδομένο ότι θα πιάσει. Τα χαλάκια με οξυζενέ μάλλον θα την ακούσουν... Δεν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να την ξεφορτωθείς. Τα "by the book" που λίγο πολύ έχουμε όλοι κάνει σου γράφω. Αν δεν μειώσεις φως, δεν μειώσεις λίπανση, δεν αδειάσει το σύστημά σου από την υπερφόρτωση, γενικά αν δεν αλλάξεις ρουτίνες ώστε να βρεις καινούργιες ισορροπίες, δεν θα φύγει. Η δε green beard δεν είναι από αυτές τις άλγες που τις καταπολεμάς με αύξηση των παραμέτρων, είναι αυτές που την διώχνεις με μείωση... |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν όπως ειπα εβγαλα μια λάμπα και πηγα από τα 10400στα 8050λουμεν σε 200λιτρα καθαρά.Επίσης θα βάζω αντί 4μλ flourish μόνο ενα τρεις φορες την εβδομάδα και βλέπουμε.
Τώρα για την αντιμετώπιση της υπάρχει λύση με οξυζενε είτε τοπικά,λιγο δύσκολο,ειτε σε όλο το ενυδρείο?ή μήπως το ξήλωμα είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Eχεις πολυ φως εαν βλεπεις αλγες. Δε βγαζεις αλγη απλα επειδη επεσε παραπανω λιπασμα. Το φιλτρο το εχεις καθαρισει?
|
||||
|
||||
![]()
Στην ένταση εντοπίζεις το πρόβλημα ή στη διάρκεια; Πιστεύω ότι 150watt στα 200 λίτρα δηλαδή αναλογία 0,75 watt/lt και χωρίς να ξέρω το ύψος δεν το λες και υψηλό φωτισμό, μέτριο προς υψηλό θα έλεγα, εγώ πιστεύω πως φταίει η φωτοπερίοδος των 10 και μισής ώρας πως θα πρεπε να πέσει στις 8 και χρειάζεται να αλλάζει το 50% του νερού του κάθε βδομάδα γιατί έχουν συσσωρευθεί λιπάσματα. Αν μπορεί ο φίλος να μας δώσει και το ύψος της λάμπας απ το βυθό για να έχουμε μία άποψη αν φταίει και η ένταση. Αν δεις και στο δικό μου θέμα με την ίδια άλγη, έφταιγε που έριχνα παραπάνω flourish απ αυτό που προτείνει η εταιρία και χωρίς να έχω υψηλό φωτισμό, δηλαδή παίζει κι αυτό το ρόλο του αν βάζεις κάτι παραπάνω που δεν καταναλώνεται.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Green Beard Algae τη κάνω;;; | Κωστας86 | Malawi | 7 | 30-05-15 20:30 |
Staghorn και green hair algae | Κουραμπιές | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 12-03-14 03:59 |
grean beard algae | boutas ski | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 13-06-13 00:06 |
Blue Green Algae | ixtlilton | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-03-11 00:31 |
ΑΛΓΗ BGA (Blue Green Algae) | Z_X | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 66 | 22-03-07 18:00 |