Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-01-16, 22:28
Το avatar του χρήστη paraskevas
paraskevas Ο χρήστης paraskevas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λήμνος
Προεπιλογή

καλησπερα σας εχω διαβασει το ποστ σας σχετικα με το c02 αρκετες φορες και εκανα μια μικρη ερευνα στι ebay και βρηκα το 301 αυτο
http://www.ebay.com/itm/Professional...fK7GKN9hZkll7g
και σκεφτομουν αντι να παρω αυτο αμα παρω τα εξης κομματια και τα ενωσω την ιδια δουλεια δεν θα κανει?
http://www.ebay.com/itm/DIY-CO2-Kit-...F7Wb3d7RaFcxow
http://www.ebay.com/itm/CO2-Needle-V...tShZNiuJFJp7yA
http://www.ebay.com/itm/Pressure-Gau...cAAOSw~bFWG0FR
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-16, 10:51
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Ξεχωριστά, είσαι ήδη 14 ευρώ χωρίς σωληνάκι, αερόπετρα και έτοιμη ανεπίστροφη βαλβίδα στο σωληνάκι...
Πάρε το πακέτο, δεν γλιτώνεις κάτι...
Το σωληνάκι δεν είναι αεραντλίας, είναι διαφορετικό, πολύ πιο σκληρό (λόγω υψηλών πιέσεων) και πιο ακριβό από 50-70 λεπτά το μέτρο που έχει το απλό!!!
Αν έχεις κάποια κομμάτια ήδη, τότε μπορείς φυσικά...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-16, 18:02
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Λαμια
Προεπιλογή ..

Παρασκευα κι εγω θα σου προτεινα να παρεις ολοκληρωμενο συστημα οπως αυτο που πηρα κι εγω:http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-CO2-...8AAOSw34FVBnyI
Επιπλεον εχει και μικρη βαλβιδα εκτονωσης σε περιπτωση που παει κατι στραβα και ανεβει η πιεση αποτομα..Το λεω γιατι σε μενα συνεβη κατι αναλογο
Απο εκει και περα το μονο μειον στο συστημα ειναι η μικρομετρικη που δεν κραταει σταθερη πιεση οταν βαζουμε ηλεκτρομαγνητικη να ανοιγοκλεινει κι εκει ειναι ενας μεγαλος μπελας..Εγω καθε μερα ρυθμιζα την πιεση,ποτε εβγαζε πολυ ποτε λιγο, οποτε κατεληξα στο 24ωρο ανοικτο με αρκετη αναταραξη επιφανειας και μετρησεις ph να δω που βρισκομαι ..Απλα τελειωνει το μειγμα γρηγορα..
Μπορει και το δουλευει κανεις με ηλεκτροβανα κι εχει απολυτα σταθερη πιεση με το ανοιξε-κλεισε;;
-----------------
Κατι αλλο επειδη θελω να κανω χρηση 2λιτρων μπουκαλιων , ποια ειναι η μεγιστη ποσοτητα κιτρ.οξεως και σοδας που μπορουμε να βαλουμε;Το εχει κανει κανεις;;Στα 1,5λιτρα που εφτιαξα αυτη τη βδομαδα εβαλα απο 300γρ σε καθε μπουκαλι με 800 και 150μλ νερου αντιστοιχα και λειτουργει αψογα!!
Εχει αραγε περιθωριο για 1 κιλο σε 2λιτρο μπουκαλι ή ειναι υπερβολη;;
Παλιά 19-01-16, 21:30
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρασκευα κι εγω θα σου προτεινα να παρεις ολοκληρωμενο συστημα οπως αυτο που πηρα κι εγω:http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-CO2-...8AAOSw34FVBnyI
Επιπλεον εχει και μικρη βαλβιδα εκτονωσης σε περιπτωση που παει κατι στραβα και ανεβει η πιεση αποτομα..Το λεω γιατι σε μενα συνεβη κατι αναλογο
Απο εκει και περα το μονο μειον στο συστημα ειναι η μικρομετρικη που δεν κραταει σταθερη πιεση οταν βαζουμε ηλεκτρομαγνητικη να ανοιγοκλεινει κι εκει ειναι ενας μεγαλος μπελας..Εγω καθε μερα ρυθμιζα την πιεση,ποτε εβγαζε πολυ ποτε λιγο, οποτε κατεληξα στο 24ωρο ανοικτο με αρκετη αναταραξη επιφανειας και μετρησεις ph να δω που βρισκομαι ..Απλα τελειωνει το μειγμα γρηγορα..
Μπορει και το δουλευει κανεις με ηλεκτροβανα κι εχει απολυτα σταθερη πιεση με το ανοιξε-κλεισε;;
-----------------
Κατι αλλο επειδη θελω να κανω χρηση 2λιτρων μπουκαλιων , ποια ειναι η μεγιστη ποσοτητα κιτρ.οξεως και σοδας που μπορουμε να βαλουμε;Το εχει κανει κανεις;;Στα 1,5λιτρα που εφτιαξα αυτη τη βδομαδα εβαλα απο 300γρ σε καθε μπουκαλι με 800 και 150μλ νερου αντιστοιχα και λειτουργει αψογα!!
Εχει αραγε περιθωριο για 1 κιλο σε 2λιτρο μπουκαλι ή ειναι υπερβολη;;
Εγώ με την μικρομετρική του 101 είχα θέματα, στις αρχές που είχαν βγει τα πρώτα συστήματα!! Με αυτή των 201 και 301 δεν είχα ποτέ πρόβλημα!! Μήπως είναι χαλασμένη?? Δεν υπάρχει κάτι που να αλλάζει όταν κλείνεις την παροχή και την ξανανοίγεις μετά....
Έχω βάλει σε 2λιτρη 1 κιλό + 1κιλό, απλά πρόσεξε την θέση της ανεπίστροφης στο δεύτερο μπουκάλι!! Πήγε μια χαρά...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-16, 11:37
Support Team

Προεπιλογή ..

Φιλε pagokofti ευχαριστω για την απαντηση!!Εννοεις η ανεπιστροφη να ειναι ψηλα στο μπουκαλι για να μην την καλυψει το μειγμα με την ανοδο της σταθμης σωστα;Παντως εδω διαβαζω για περιπτωσεις παιδιων που εχουν μπουκαλα με διπλα μανομετρα κτλ με σαφως καλυτερης ποιοτητας μικρομετρικες που παρ αυτα αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα με την ανισορροπια στην παροχη οταν ανοιγοκλεινει η ηλεκτκροβανα οποτε το δουλευουν 24/7 και για αυτο το λογο..Σιγουρα η δικη μου εχει καποιο θεμα οποτε εχω δει αυτη(http://www.ebay.com/itm/CO2-Needle-V...tShZNiuJFJp7yA) πως την βλεπεις;Δειχνει πανομοιοτυπη με αυτη που φοραει το d301..
Παλιά 21-01-16, 23:05
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε pagokofti ευχαριστω για την απαντηση!!Εννοεις η ανεπιστροφη να ειναι ψηλα στο μπουκαλι για να μην την καλυψει το μειγμα με την ανοδο της σταθμης σωστα;Παντως εδω διαβαζω για περιπτωσεις παιδιων που εχουν μπουκαλα με διπλα μανομετρα κτλ με σαφως καλυτερης ποιοτητας μικρομετρικες που παρ αυτα αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα με την ανισορροπια στην παροχη οταν ανοιγοκλεινει η ηλεκτκροβανα οποτε το δουλευουν 24/7 και για αυτο το λογο..Σιγουρα η δικη μου εχει καποιο θεμα οποτε εχω δει αυτη(http://www.ebay.com/itm/CO2-Needle-V...tShZNiuJFJp7yA) πως την βλεπεις;Δειχνει πανομοιοτυπη με αυτη που φοραει το d301..
Ναι αυτό εννοώ!!
Ναι πάρε αυτή, την έχω αγοράσει κι εγώ για 2 D101 συστήματα και παίζει μια χαρά!!!
Δεν είχα ποτέ μπουκάλα και μου κάνει πολύ περίεργο... Απλά επειδή δεν μπορώ να φανταστώ κάτι να αλλάζει στο άνοιξε κλείσε... Δηλαδή αν έχεις μισόκλειστη μια βρύση και κάνει διακοπή νερού η ΕΥΔΑΠ, όταν επαναφέρει το νερό, το ίδιο θα τρέξει η βρύση όπως και πριν... Και το CO2 δεν είναι νερό, να πω οτι θα πιάσει άλατα ή ξέρω 'γω κάτι να γίνει... Είναι αέριο... και έστω οτι με την όποια υγρασία από το μπουκάλι παράγεται H2CO3 και οξειδώνει την μικρομετρική... θα έπαιρνε αρκετό καιρό να γίνει... Τέλος πάντων...
Δεν είναι σε καμία περίπτωση οτι δεν πιστεύω εσένα, ή τους ανθρώπους που αναφέρεις, απλά μου κάνει περίεργο προσπαθώντας να το εξηγήσω...
Το μικρόβιο του Φυσικού

Πάντως με την μικρομετρική του D101, το πάθαινα κι εγώ αυτό!! Αν και όταν άφηνα το αέριο για 1-2 λεπτά επανερχόταν στη ροή που είχε 16 ώρες πριν... Αλλά σε βάθος χρόνου, κάθε βδομάδα τουλάχιστον, έπρεπε να σφίγγω και λιγάκι, καθώς πέρναγε περισσότερο αέριο, μέχρι που δεν έσφιγγε άλλο και συνέχιζε να περνάει ανεμπόδιστο το CO2 Και την έστειλα για ανακύκλωση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 13:44
Support Team

Προεπιλογή ..

Τα πες ολα τελος ειμαι μαζι σουΘα παραγγειλω αυτη τη μικρομετρικη και μεχρι να ερθει 24/7 ανοικτο..Στο τελος ξερεις θα ανοιξουμε θεμα "diy co2 κιτρικο vs μπουκαλα "να γινει χαμος...

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές