|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω αυτο το ballast. Το βρηκα σε μικρο τοπικο ηλετρολογαδικο. Εχω το Multiwatt της σειρας που δινει απο 4 μεχρι 13 watt. Δεν το βλεπω στην σελιδα αλλα μπορεις να ψαξεις βαση αυτων στην περιοχη σου
Γενικα τα ballast δουλευουν σε σταθμες. Αν το ballast λεει οτι ειναι για 24 watt τοτε μια λαμπα 8 watt θα την χαλασει γιατι η λαμπα θα ζητησει 8 watt και το ballast θα της δωσει τα 24 που εχει. Αν εχεις ballast καπου κοντα στα 8 watt ( βια 14 ) τοτε και παλι την λαμπα την δουλευεις λαθος ( δεν προκειται να παιξει στην περιοχη που σχεδιαστηκε να παιζει απο αποψη φασματος και διαρκειας ζωης) αλλα οκ.. Θα αναψει και θα φωτισει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και που καταλήγουμε; |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να σου πω. Προσωπικα θα εψαχνα να βρω μπαλαστ στα 8 watt για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Βεβαια αν η λαμπα ειναι απλη λαμπα και δεν σε νοιαζει ιδιαιτερα ο χρονος ζωης η το φασμα, κανε το πειραμα σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε φυτεμένο θα μπει, εννοείται με νοιάζει το φάσμα.
Σήμερα καθώς άλλαζα λάμπα στον κρυφό φωτισμό που έχω στην κουζίνα (ξέρετε, τα σκαφάκια), ανακάλυψα ότι το ένα απ' αυτά έχει ένα μικρό ballast από πίσω και γράφει: electronic ballast for T5 8w. Κάνω δουλειά με 2 τέτοια ή είναι απλά για να φωτίζει και δεν θα έχω το φάσμα που πρέπει; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ballast | mitsos1975 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 12-11-10 13:37 |
ballast PL για Τ8 | cpapakon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 07-05-10 16:38 |
Ballast | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-06-08 10:04 |
ballast | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-05-08 16:37 |
Ballast t5 | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 21-03-08 10:06 |