|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Σούπερ η ανηψιά. Πολύ καλό. Έχει βέβαια αρκετή άλγη αλλά δεν είναι άσχημη, ιδιαίτερα οι κόκκινες και οι codium bursa που είναι όλα τα λεφτά. Μου άρεσαν και οι ποσειδωνίες (Posidonia oceanica) που πρόσθεσες. Γι'αυτές προσπάθησε να μας ενημερώνεις για την πορεία τους. Το κοράλλι τα σπάει στην κυριολεξία. Όσο για τον αστερία......μπορείς να τον κρατήσεις για αρκετό καιρό ακόμη και όταν δεις ότι αρχίζει να "λεπταίνει" μπορείς να τον επιστρέψεις στην θάλασσα. Συνήθως επιβιώνουν αλλά βρίσκονται δυστυχώς σε μια μόνιμη κατάσταση πείνας.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποσειδωνίες κρατάω από πέρυσι στο δικό μου ενυδρείο!! Δεν έχω τρελή ανάπτυξη, δεν ξέρω και στη φύση πόσο γρήγορα γίνεται, βγαίνουν παραφυάδες πάντως... Έχω 10cm άμμο υπόστρωμα... Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν βρίσκονται σε μεγάλη ροή είναι γεμάτες άλγες και σαπίζουν... Και στο εξοχικό μου που βουτάω, μιας και έχει κάτι "νησάκια" τα οποία κόβουν το κύμα και έχει περιοχές με λίγη κίνηση νερού, εκεί τα φύκια είναι καταπράσινα, σε περιοχές που πάνε πέρα δώθε από τον κυματισμό, είναι καφε γεμάτα με άλγη... Παρακολουθώ μερικά blog από Αγγλία, Ισπανία που κάνουν "πειράματα" με διάφορες άλγες/φυτά/φωτισμό/θερμοκρασίες κλπ.. και καταγράφουν ποια από αυτά επιβιώνουν σε ενυδρεία... Εκτός από πoσειδωνίες, έχω διατηρήσει Sargassum Muticum επιτυχώς, το οποίο μάλιστα καλαδεύω συνεχώς, μεγαλώνει σαν τρελό, και μερικά κόκκινα σαν μικρά δεντράκια... Κάτι ωραία πράσινα φυτά, που ξεβράζει η θάλασσα, μετά από 2 μέρες ασπρίζουν και λιώνουν ![]() ![]() ![]() Θα κάνω μια παρουσίαση και στο δικό μου να τα δείτε... Το κοιτάω και ετοιμάζω άλλη μία γυάλα για πειράματα με άλγες/φυτά.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Για κάνε παρουσίαση...το ταχύτερο δυνατόν. ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Έχω 400 λίτρα μεσογειακό 2 χρόνια τώρα!!! Και ένα 120λιτρο 1 μέτρο, που στεγάζει σμερνούλες περιστασιακά... και τώρα το μετατρέπω για να κάνω τα πειράματά μου με τα φυτάκια... Έχω σκορπισμένο υλικό, θα συγκεντρώσω και θα παρουσιάσω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶σε τα σάπια και ....σπάσε τον πάγο
![]() Κρυφά ενυδρεία, εεε......Θα δεις τι θα πάθεις. Πες μας τι μας κρύβεις, 2 χρόνια ........ ![]() ![]() Τι μας κρύβεις, που έχεις βάλει την μεσοπελαγική ξέρα από το μέσο του Αιγαίου με τα ατελείωτα στρώματα των NPS κοραλιών και τις τεράστιες γοργονίες;;;;; Στέλνω drone ΤΩΡΑ για κατασκοπεία......... Σε παρακαλώωωωωω.....πες τπτ......
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Όχι μωρέ, δεν έχω καν κοράλι στο δικό μου... Απλά με το που το είδε, το ερωτεύθηκε ![]() ![]() Τον πρώτο χρόνο είχα ελάχιστα πράγματα, ότι μου φέρνανε, καθώς λόγω μυωπίας δεν είχα μάσκα!! Φέτος αξιώθηκα να πάρω με διορθωτικούς φακούς και να μαζεύω μόνος μου... Είμαι και χειμερινός κολυμβητής από το δημοτικό, ντροπή μου... Από τον θαυμασμό μου στις σμέρνες που έπιανα για λίγη ώρα σε λεκάνες και στις παρατηρούσα, μπήκα στο φόρουμ εδώ πριν 2 χρόνια, για να φτιάξω ένα ενυδρείο που θα τις φιλοξενούσε.. Είπα να πάω από την παρακάτω μπλε λεκανίτσα, σε ενυδρείο ![]() ![]() ![]() Αλλά τα ψαράκια με κέρδισαν... Μετακόμισα μετά το καλοκαίρι και δεν είναι όπως ήταν πριν, οπότε θα κάνω 2 παρουσιάσεις, του παλιού και του νέου ![]() ![]() ![]() Θα βρω χρόνο και θα το πράξω Samian ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο μπραβο μπραβο!αυτος ειναι θειος
![]() αντε μετα να μην σου εχει αδυναμια γιαννη ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 (0 μέλη και 4 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |