|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και είπες και κάτι που δεν το ακούω τακτικά και το εφαρμόζω και εγώ Οι πλούσιες αλλαγές κάνουν καλο και σε ψάρια αλλά και σε φυτά και είναι και ο μεγάλος εχθρός της άλγης
|
||||
|
||||
![]()
Η μονη αλγη που δεν βγηκε ειναι greenspot πανω στα φυλλα απο τις ανουμπιες.Φαινετε στην δευτερη φωτο.Βρηκα δυο εττικετες που γραφουν echinodorus palaefolius και nasaea crassicaulis.Διαφασα προφιλ και ειναι μετριας αναπτυξης και η nasaea δυσκολο φυτο.Τα πηρα απο χαμοστερνας αλλα δεν ξερω τι ειναι το ''emersed''.Μηπως η χλωρινη ειναι καλυτερη απο το οξιζενε? για μεσα γιατι δεν τα ξαναβγαζω εξω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Εμενα το φυτό το κοκκινο δεν μου μοιαζει καθόλου για nasaea αλλα για ludwigia γι αυτο είπα μηπως ειναι emersed δηλαδή καλλιεργημένα εξω απο το νερό οποτε και εχουν άλλη μορφή απο την ενυδρειακή,σιγα σιγα θα το δούμε ,με το φωτισμο που εχεις δύσκολο να κρατήσεις κοκκινο φυτό αυτο βεβαια δεν ειναι προβλημα δεν θα χαλάσει το φυτο απλα θα ειναι πρασινο. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν η greenspot εμφανίζεται και σε χαμηλού φωτισμού με μεγάλη φωτοπεριοδο,επειδή γράφεις οτι είχες φως 10 ωρες,δεν ειναι πολυ ενοχλητική αλγη οποτε άστην θα φυγει σιγα σιγα, παρε ενα excel να κανεις θεραπεια και συντήρηση μεχρι να παρεις αν τελικα παρεις μπουκάλα. Και γενικά είπαμε υπομονή,δεν φεύγουν οι αλγες σε μια μερα απλα έκανες μια πολυ καλη αρχή. Ο εχινοδωρος όντως ειναι ο paleofolius
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 10-01-16 στις 19:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε μένα σε 60 άρι με 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο η μπουκάλα των 2lt κρατάει 6 μήνες. Επίσης κι εγώ ηλεκτρομαγνητική δεν έχω, το διοξείδιο το δουλεύω σταθερά 24/7. Επειδή όμως τώρα ξεκινάς, όταν το πάρεις και το εγκαταστήσεις θέλει λίγο προσοχή στην αρχή το 24/7. Θέλει το μάτι καρφωμένο στο χρωματομετρητή, θέλει αρχικά συχνές μετρήσεις στο ph ώστε να δεις τι διακυμάνσεις φτάνει μέρα και νύχτα. Ούτε μεγάλο γκάπ να έχεις αλλά ούτε να τουμπανιάσεις στο διοξείδιο τα ζωντανά του την νύχτα.
![]() Πάντως δεν το συζητάμε, στο είπανε και τα άλλα παιδία, η φιάλη co2 είναι όλα τα λεφτά στα φυτεμένα! "Emersed" λέγονται οι καλλιέργειες υδρόβιων φυτών που γίνονται εκτός νερού. Βέβαια από όσο ξέρω πλέον όλες οι εταιρείες emersed καλλιεργούν τα φυτά τους οπότε δεν μου κάνει εντύπωση το ότι δείχνουν έτσι όπως δείχνουν. Πολλών άλλωστε φυτών η εικόνα σε emersed δεν έχει καμία σχέση με αυτή που θα αποκτήσουν μετά από λίγο καιρό μόλις μπουν στο νερό... Κι επειδή όπως λες θες να μπεις στο κλάμπ των μποστανάδων, να σου πω το εξής για να γλυτώσεις κόπο και χρήματα: Μην παίρνεις ότι φυτά βρίσκεις κι ότι φυτά σου πασάρουν στα μαγαζιά. Μπες στο ιντερνετ, δες ποια σου αρέσουν, δες ποια είναι στις προδιαγραφές του εξοπλισμού σου και περίμενε λίγο μέχρι να τα βρεις ή βάλε αγγελία. Αυτό το λέω γιατί τις περισσότερες φορές επειδή βιαζόμαστε παίρνουμε ότι νάναι, συχνά τα φυτεύουμε όπου νάναι και μετά από κάποιο καιρό που θα βρούμε αυτά που θέλουμε κάνουμε το ενυδρείο μπάχαλο για να τα χωρέσουμε, άσε που καταλλήγουμε να πετάμε τα μισά γιατί τελικά δεν μας έκατσαν όπως πιστεύαμε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβαινω ακομα το 24/7 και τον χρωματομετρητη,πιστευω μολις το αγορασω θα μαθω.Αυτο ειναι που λενε drop checker?
Για τα φυτα που θελω εφτιαξα λιστα.Δεν την ξαναπαταω και δεν ξαναρωταω πετσοπαδες |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσθήκη λάμπας | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 25-11-08 22:46 |
προσθήκη και 3ης λαμπας... | aaaooll | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 30-10-08 17:45 |
Προσθήκη t8 σε Cayman 80! | paco | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 24-10-08 20:57 |
προσθήκη λάμπας | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 12-01-06 17:42 |
προσθήκη άλατος | gkagad | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 06-09-04 12:29 |