|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όντως πολύ κατατοπιστικό όσον αφορά την τύρφη...ωστόσο δεν απαντά στα παραπάνω....ούτε κάνει τη σύγκριση και το τι συμφερει τελικά όσμωση ή τύρφη.... Καθώς επίσης και στο ερώτημα, κατά πόσο και εαν μπορεί να επιτεφχθεί μείωση της σκληρότητας μεσω της μείωσης ph με την αύξηση co2...
|
||||
|
||||
![]()
η Α/Ο συμφέρει ή ειναι πιο ευκολη, αν εξαιρεσεις το αρχικο κόστος.
Για να ξεκαθαρισουμε όμως μερικά θέματα. Η Α/Ο ρίχνεις τη σκληρότητες και κάνει το PH ουδέτερο, το PH θα πέσει μόνο του στο ενυδρείο. Η τυρφη κατεβάζει τη σκληρότητα αλλά και το PH λόγω των χουμικών οξέων. Το CO2 κατεβάζει μόνο το CO2 και αυτο προσωρινά, μόλις φύγει το CO2 το PH ανεβαίνει πάλι, δεν επηρεάζει όμως τη σκληρότητα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συνεπώς εφόσον θέλουμε μείωση της σκληρότητας οδηγούμαστε σε Α.Ο. ή τύρφη.....η δυσκολία της τύρφης εάν καταλαβαίνω καλά από τα όσα έχουν γραφτεί σε άλλα θέματα έγκυται στο που θα εφορμοστεί (στο βασικό φίλτρο ή σε εξωτερική δεξαμενή)....εφόσον εγώ έχω μόνιμα ένα φιλτρο με τύρφη σε ένα 10λιτρο, και κάνω με αυτό τις αλλαγές νερού (αφού πρώτα παίρνω μετρήσεις) νομίζω θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα...έτσι δεν είναι.... Και όσον αφορά το κόστος νομίζω είναι οικονομικότερη της Α.Ο.....
|
||||
|
||||
![]()
Και η τυρφη εχει εξοδα (εκτος απο τη μανουρα και την ασαφεια στη ρυθμιση των παραμετρων)
Αν θες να δοκιμασεις για λιγο χρονο να μαλάκωσεις το νερο σου ειναι ΟΚ η τυρφη. Μακροχρονα δεν συμφερει. Αν και το καλυτερο αποτελεσμα στο ενυδρειο βαση παρατηρησεων, το ειχα με συνδυασμο νερο ΑΟ + νερο βρυσης (προφιλτραρισμενο) + τυρφη, να προετοιμαζεται στο βαρελι για μια εβδομαδα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μάλιστα....για αρχη δοκιμάσω οι αλλαγές να γίνονται με τύρφη προετοιμασμένη σε ξεχωριστό μικρό ενυδρείο...και βλέπουμε.... ευχαριστώ!
|
||||
|
||||
![]()
Για ποσες μοναδες μειωσης gh μιλαμε? Ποσο εχει το ενυδρειο και ποσο θελεις να τη φτασεις?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μετά απο λίγες μέρες επανάληψη μέτρησης.... 14°d Gh και 3°d Kh... Και χτες ξαναμέτρησα και είχε ξανανέβει στην αρχική μέτρηση....μεσολάβησε αλλαγή νερού την ενδιάμεση ημέρα.... Εγώ θέλω να κυμαίνεται 8-10 °d η Gh... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οικονομικός τρόπος μείωσης Ph | Da Gypsy Fish | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 21-06-11 22:57 |
Ερωτήσεις Γενικής Φύσεως | torren | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-11-10 08:26 |
Τρόπος μείωσης PH σε δισκοενυδρείο. | chrisx | Δίσκοι | 11 | 03-01-07 16:53 |