|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και καλος ηρθες ξανα...
το ενυδρειο που θελεις να φτιαξεις ειναι πολυ ομορφο και αν το κανεις με ορεξη και ηρεμα, θα μπορεσεις να φτιαξεις κατι ομορφο και σωστο. Να ξεκινησουμε με το ενυδρειο που κατα την γνωμη μου ειναι να παρει ενα γυρο στα 25 λιτρα, για να εχεις την δυνατοτητα να βαλεις και κατι αλλο λιγο πιο πισω που ΣΙΓΟΥΡΑ θα θελησεις... αν παρεις ενα γυρο στα 10 λιτρα δεν θα μπορεις να κανεις σχεδον τιποτα πιο μετα... Οι κυβοι που λες απο εταιριες πολλες φορες μεσα στην τιμη ειναι και ο εξοπλισμος, σε βγαζει απο τη διαδικασια να ψαχνεις φιλτρα, φωτισμο, θερμοστατες... οποτε κοιταξε το αυτο. αν παρεις ενα κυβο που τα εχει ολα μεσα το μονο που μενει να παρεις εσυ για αρχη ειναι υποστρωμα καλο για τα φυτα, ψιλο χαλικακι, και ξυλα για την διακοσμιση... αν παρεις εναν κυβο που δεν εχει τιποτα απο εξοπλισμο, θα χρειαστεις αυτα που ειπα + φιλτρο, θερμοστατη, φωτισμο... οταν θα παρεις αυτα και θα εισαι ετοιμη θα μιλησουμε και για τα υπολοιπα... χεχεχεχε.... καλη αρχη και οτι θελεις εδω ειμαστε.... επισης αν εχεις δει ενυδρειακια που σου αρεσουν μπορεις να μας τα βαλεις να τα δουμε να σου πουμε την γνωμη μας....
|
||||
|
||||
![]()
Λογικό αυτό που λες για τα λίτρα, γιατί η αλήθεια είναι ότι στην αρχή το έψηνα για γαρίδες αλλά μετά είδα ότι θέλουν αρκετά σταθερές συνθήκες, και σε μικρό ενυδρείο δεν θα μπορώ να τις ελέγχω καλά και το άφησα στην άκρη για την ώρα.
Έχω βρει αυτό: SunSun HR320 ενυδρείο 25L που έχει και φίλτρο και θερμοστάτη και λάμπα και το βρήκα στα 30 ευρώ που είναι καλή τιμή. Αλλά ύστερα δεν έχω καμία ιδέα για τις ποιότητες στα φίλτρα και τα λοιπά συστήματα του ενυδρείου. Δεύτερον ανήκω κι εγώ στην κατηγορία ''δε θέλουμε να χρειάζεται να τροποποιούμε ιδιαίτερα το νερό της βρύσης'' πέρα απ το αντιχλώριο δλδ (αν και έχω πρόσβαση σε απεσταγμένο νερό οπότε μπορώ να το εκμεταλλευτώ αν χρειαστεί). Και ύστερα έχω δει και της aquel τους κύβους που μου άρεσαν αλλά είναι κάπως στα όρια μου όσο αναφορά την τιμή και για πολύ λιγότερα λίτρα φυσικά. Τέλος εαν βάλω ένα εξτρά πόδι στο γραφείο πάνω στο οποίο θα στήσω το ενυδρείο ίσως να μπορεί να υποστηρίξει και το 60λιτρο ενυδρείο που ήδη έχω, άλλα το θέμα είναι ότι είχα στο νου μου να πάω σε κάτι πιο low profil γενικά, μικρό συμμαζεμένο, να μπορώ να το κουμαντάρω.
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς μας ξανάρθες, τώρα που μεγάλωσες!
![]() Η γνώμη μου είναι να στήσεις το 60άρι που έχεις (είναι λάθος ότι ένα μικρό ενυδρείο κουμαντάρεται πιο εύκολα. Το αντίθετο ισχύει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο θα σου πω κι εγω. υπαρχουν λυσεις για να υποστηριξεις το βαρος ενός ενυδρείου 60 λιτρων.
|
||||
|
||||
![]()
οπως σου ειπα και τα παιδια οσο πιο μεγαλο ειναι το ενυδρειο το κουμανταρεις πιο ευκολα και εχεις και την επιλογη να βαλεις το κατι παραπανω που θα σου αρεσει μετα...
οποτε το αποφασισαμε... θα στησεις το 60αρι... ![]() ![]() ![]() στο γραφειο που λες οτι εχεις αν θελεις βαλε μας καποια φωτο να το δουμε να σου πουμε που χρειαζεται ενυσχιση... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χμμ .. για να επιμένετε τόσα άτομα για το 60ρι μήπως έχετε δίκιο..? (συμφωνεί και η μαμά που δεν θέλει να αγοράσω άλλο αφού έχω ήδη ένα που χρυσοπληρώσαμε πριν χρόνια). Επίσης εκείνο βολεύει και από την άποψη ότι έχει καπάκι γιατί έχω και ένα γατούλη που αρέσκεται να χώνει τα πατούσια του όπου βρει.
Λοιπόν μάλλον με πείσατε.. Θα βάλω φωτό από το γραφείο και θα κοιτάξω και το παλιό ενυδρείο να σας πω ποιο ακριβώς είναι να αρχίσουμε σιγά σιγά. Να δώ μόνο πόσα λεφτά θα φύγουν για να το βάλω τα φυτά που θέλω εκείνο.. Μ' αρέσει ένα φυτό που μοιάζει με γρασιδάκι που το βάζεις διάσπαρτα και σιγά σιγά καλύπτει την επιφάνεια του βυθού με πράσινο.
|
||||
|
||||
![]()
Ξανακαλώς ήρθες και απο εμένα
60αρι και με κλειστα ματια ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιστροφή?!? | Pritanis | Δίσκοι | 17 | 14-12-15 10:12 |
Επιστροφή | George81 | Malawi | 37 | 14-12-15 09:05 |
Η μεγάλη επιστροφή!!! | billos95 | Tanganyika | 179 | 03-03-14 11:05 |
Επιστροφή!!!! | madfdg | Reef | 68 | 15-11-09 01:08 |
Επιστροφή και αλλαγή. | Fonamstel | Greek Aquarist's Boards | 9 | 27-07-05 15:53 |