|
|
||||
|
||||
![]()
Να αντικαταστησω το siporax με ανθρακα για λιγες ημερε μπαςκαι με το χημικο φιλτραρισμα δω καμια διαφορα;
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Έχεις καταλάβει ποιά είναι η δουλειά που κάνει το siporax και γενικότερα έχεις κατανοήσει τον κύκλο του αζώτου; Φιλικά πάντα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
θεωρω πως το εχω αντιληφθει σωστα μιας και παρακολουθα εξαρχης τον κυκλο του αζωτου.ωστοσο εδω υπαρχει μια μολυνση,εγινε θεραπεια και για αυτο ρωτησα εαν μπορω να αντικαταστησω για λιγες μερες το siporax με ανθρακα.
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος |
|
||||
|
||||
![]()
Μολυνση δεν νομιζω να εχεις,εκτος και αν εκανες ή εβαλες κατι νεο
τις τελευταιες μερες πχ ενα ψαρι,φυτο...Πρωτα πρεπει να σιγουρευτεις αν εχεις αμμωνια ή οχι μετρωντας με υγρα τεστ ειτε να αγορασεις ή να πας νερο σε ενα πετ να στο μετρησουν(με υγρα τεστ να το δεις μπροστα σου). Απο οτι διαβαζω το ενυδρειο σου ειναι καπου αναμεσα σε 70 με 90 λιτρα βαση διαστασεων που μετρας.Το δε φιλτρο σου διαβαζω οτι ειναι για εως 60 λιτρα με μεγιστη κυκλοφορια 200l/h.Μηπως ειναι το φιλτρο σου τελικα μικρο για το ενυδρειο σου?
|
||||
|
||||
![]()
Το βιολογικό δεν το βγάζουμε ποτε (μονο σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε φάρμακα που σκοτώνουν την βιολογία, εγω δεν θα τα χρησιμοποιούσα ποτε,και παλι βάζουμε το φιλτρο να δουλεύει σε καθαρό νερο μην χάσουμε την βιολογία μας) αν χρειαζόμαστε άνθρακα για οποιονδήποτε λόγο τον προσθέτουμε στο φιλτρο μας χωρις να αφαιρέσουμε βιολογικό υλικό αλλα ιςως καποιο μηχανικό ,η ακομα καλυτερα με ενα μικρο εσωτερικό φιλτρο που το εχουμε γι αυτη την περιπτωση.
Δεν βλεπω το λόγο που χρειάζεσαι άνθρακα αυτη τη στιγμη. Επισης καλο ειναι πριν κανουμε θεραπεια να γνωρίζουμε τι ασθένεια εχουν τα ψαρια για να αποφασίσουμε κ την θεραπεία που απαιτείται. Τι ασθένεια ειχαν τα ψαρια;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
[B]Το αγαπημένο μου χόμπυ είναι να πειράζω ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους πολύ στα σοβαρά και δεν έχουν το θάρρος να λένε καμιά φορά «δεν ξέρω». [/B] Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos_89 : 09-12-15 στις 21:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
H αποψη μου ειναι οτι δεν πηγαν απο ασθενεια τα ψαρια.
Το φιλτρο ειναι μικρο, και τα υλικα (σιποραξ) ηταν και λιγα και ψιλοαστρωτα, αν καταλαβα καλα. Με την ανοδο της θερμοκρασιας (για θεραπεια) ανεβηκε και η τοξικοτητα της αμμωνιας που ηδη υπαρχει και τα εστειλε μια ωρα νωριτερα. Δεν βγαζουμε βιολογικα υλικα (ιδιως αν ειναι ελαχιστα και μαλλον δεν φτανουν για την ιχθυοφορτωση) γιατι ετσι .... σταματαμε τον κυκλο του αζωτου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα συμφωνησω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΓΚαπυ με cpd | aNe | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 30-09-10 08:28 |
γκαπυ SOS | αλεξανδρα | Ζωοτόκα | 5 | 18-06-10 10:41 |
γκαπυ | αλεξανδρα | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-08-09 08:34 |
γκαπυ | asteris_veroia | Ζωοτόκα | 15 | 14-03-08 01:45 |
γκαπυ | jimfytakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 15-04-07 23:09 |