|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τι ψάρια μιλάς; Όχι ότι έχει σημασία βέβαια.
Το να τα βάλεις κάπου αλλού, να τα αφήσεις στο σκοτάδι για 3 μέρες και μετά να ρίξεις σε άλλο ενυδρείο, είναι πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Κάνε την κανονική προσαρμογή και βάλτα στο ενυδρείο σου. Όταν πάρεις την μπουκάλα, ξεκινάς το CO2 σταδιακά. σσ, το ότι είναι κοντά στο σπίτι σου ο "δικός" σου μπορεί να είναι εξυπηρετικό από πλευράς απόστασης αλλά το ότι στην δίνει πίσω την επόμενη δεν είναι ![]() Να την πηγαίνεις Παρασκευή και να την παίρνεις Δευτέρα, δεν λέει!!! Εγώ του δικού μου του την πάω όποτε θέλω και μέχρι να κάνω ένα τσιγάρο, την έχει έτοιμη... |
|
||||
|
||||
![]()
Goby peacock ειναι τα ψαρια...
δε λεω να τα βαλω σε αλλο ενυδρειο.Στο ενυδρειο μου κανονικα αλλα λογω οτι δε θα εχω διοξειδιο και για να προσαρμοστουν ρωταω αν ειναι καλο να κανω μια συσκοτηση :P για 3 μερες να μην εχω και αλγες η εστω 2 την κυριακη να κανω κανονικα την αλλαγη νερου την προγραμματισμενη και απο δευτερα να μπει το co2 σταδιακα. το ξερω οτι δε λεει αλλα ο παλιος δικος μου μεταφερθηκε μοσχατο και οι περισσοτεροι κλεινουν 4-5 που δουλευω η δε δουλευουν τα σαββατα που ειναι μεγαλο μειονεκτημα για το ωραριο μου. επισης ειναι στα αμεσα προτζεκτ η αγορα δευτερης μπουκαλας. οσους βρηκα γυρω μου(αμπελοκηπους) μεχρι και 50 ευρω μου ζητησαν και τα περισσοτερα συνοικιακα τα δινουν την επομενη μερα το ενυδρειο ειναι αυτο ( ποστ 25 ) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76857 θα βαλω και νεες φωτο γιατι εβαλα σπηλιες το αλλαξα λιγακι
|
||||
|
||||
![]()
Την έχω δει την παρουσίαση, πάρα πολύ ωραίο ενυδρείο!
Μην κάνεις συσκότιση και βάλε τα ψάρια κανονικά. Το να μείνει το ενυδρείο 2-3 μέρες χωρίς διοξείδιο δεν είναι το καλύτερο-φρόντισε να το αποφεύγεις- αλλά δεν θα χαθεί και ο κόσμος. Ούτε άλγες λογικά θα πιάσεις. Το πολύ-πολύ μείωσε προσωρινά την φωτοπερίοδο ή μην ανάψεις όλες τι λάμπες. Εγώ για εφεδρική μπουκάλα έχω μια μικρή, του μισού λίτρου. Επειδή εδώ στην Γλυφάδα μου την γεμίζουν αμέσως οπότε το ενυδρείο το πολύ να μείνει 1-2 ώρες χωρίς CO2, την έχω μόνο για ώρα (μεγάλης) ανάγκης. Ουσιαστικά την έχω χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά, όταν μου έτυχε μια διαρροή στην μεγάλη και είχα ξεμείνει μέσα στο Δεκαπενταύγουστο... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω
![]() 1 μερα σιγουρα δεν κανει κακο τωρα για 3 αγχώνομαι λιγο. επισης μια μερα συσκοτηση για τα ψαρια το σκεφτομουν ετσι και αλλιως για να εξοικειωθούν χωρις στρεςς. αν το σαββατο δεν αναψω φωτα(παρασκευη βραδυ ερχονται τα ψαρια) και κυριακη κανω την αλλαγη μου και δευτερα co2 σταδιακα.... ? θελω να βρω και εγω μια μικρη για τετοιες περιπτωσεις αν και πιστευω εκατσε καλα γιατι προσαρμογη με co2 σε κουβα δυσκολο να ειναι σωστη με νερο του ενυδρειου. αλλα 3μερο βαρυ. επισης ευχαριστω και για τις απαντησεις ειμαι λιγο σε πανικο μεσα μου :P.
|
||||
|
||||
![]()
Κι αυτό που λες γίνεται. Όσο για 3ημερο, οκ, λίγο βαρύ αλλά θα.....επιζήσεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα το ξεπερασω δεν αντιλεγω... χ0αχ0αχ0α0!!
μην σαλταρω και το γεμισω πετρες και παω σε μια λεντοσειρα μονο 3watt 0xa0x0ax!! 1)το σκεφτομαι ειμαι αναμεσα σε 1 μερα το σαββατο τελειως κλειστα ολα η 2)απο το σαββατο μεχρι την δευτερα που θα εχω το co2!! λιπασματα με την πιπετα 2 σταγονες δε το συζητω...! τελευταια λυση να κανω τον μλκ στην δουλεια και να παω μοσχατο ![]() την μικρη την 0,5κ που την πηρες?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα πάθουν τιποτα τα φυτα 2-3 μερες χωρις φώτα,τα ψαρια σίγουρα θα το εκτιμήσουν δεόντως (τα δικά μου παρακαλάνε να καεί καμμια λαμπα
![]() μπορείς να ανάβεις μια λαμπα λίγες ωρες αν θες για να χαζεύεις και τα καινουρια ψαρια,λιπασματα εγω δεν θα εβαζα καθόλου,κι οταν ερχόταν το co2 θα ξεκιναγα συντηριτικα,για τα ψαρια αυτο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προσθεση νεων ειδων σε 110L-ερωτηση | redman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-03-14 01:20 |
echinodorus-κλαδεμα νεων φυτων.τι και πως? | Μικρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 01-08-08 20:56 |
Διοξειδιο | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 03-01-06 23:22 |
Αναγνωριση Νεων Ενοικων... | filoxenos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 21-12-05 12:08 |
Προσαρμογή | Cristos | Δίσκοι | 4 | 09-02-05 11:25 |