|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα koi αυτά είναι jampo tosai (κανίβαλοι) . Eιναι μόλις 5 μηνών ,και τα μεγέθη τους αγγίζουν τα 10 cm.Δηλαδή με καλό τάϊσμα θα πιάσουν πιο γρήγορα το τελικό τους μέγεθος . Τώρα που θα τα Βάλης στη λίμνη ο ήλιος θα τους τονίσει πάρα πολύ τα χρώματα. Σου εύχομαι να τα δεις όλα στο τελικό τους μέγεθος .Καλορίζικα…..
|
|
||||
|
||||
![]()
5 μηνών μόνο και είναι 10 cm ; Φοβερό
Καλορίζικα Παναγιώτη, να τα χαίρεσαι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαίρεσαι Παναγιώτη
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Amarini mo utsukushīdesu !
(με 'σας θα μάθουμε και γιαπωνέζικα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Από το στόμα σου και στου .... ψαριού το αυτί. Ευχαριστώ !!!
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα doitsu sanke και kikusui κρύβονται μαζί, πίσω από τις γλάστρες. Είναι τα ποιο μικρά και φοβούνται να κολυμπήσουν μαζί με τα υπόλοιπα στο κέντρο της λίμνης. Τα υπόλοιπα έχουν γίνει ένα μπουλούκι από το πρώτο και όλα διάστημα. Μόνο το kohaku έχει ξεκινήσει να τρώει από την τροφή που ρίχνω. Τα άλλα ακόμα φοβούνται να με πλησιάσουν.
Έκανα 2 αναβαθμίσεις. Το 1ο είναι το skimmer. Είχα κάνει μια πατέντα με ένα καφάσι αλλά δεν δούλεψε έτσι όπως το ήθελα. Βρήκα ένα δοχείο νερού. Το έκοψα από πάνω. Έκοψα και από μπροστά μια είσοδο για να μπαίνει το νερό. Το κάλυψα με κεραμίδια για να μην φαίνεται τουλάχιστον από πάνω. Μόνο από πλάι το βλέπεις. Η αντλία που έχει είναι 3000λτ/ώρα και το νερό πάει στα φίλτρα. Αρχίζει και πιάνει πρασινάδα τα σημεία που είναι μέσα στο νερό. Μέχρι τώρα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Δεν πιάνει μόνο τα φύλλα. Μαζεύει μέχρι και τα μικρά σωματίδια (π.χ. κόκκους από χώμα) που μπορεί να κάτσουν πάνω στην λίμνη. Το αισθητικό κομμάτι ίσως θέλει ακόμα βελτίωση. ![]() ![]() 2η αλλαγή η ταΐστρα. Η αλλαγή της τροφής από καλοκαιρινή σε φθινοπωρινή έχει γίνει. Όταν κρυώσει και άλλο ο καιρός θα πάνε σε χειμωνιάτικη που έχει ακόμα λιγότερη πρωτεΐνη. Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος η ταΐστρα δυστυχώς θα κάνει το βασικό τάισμα, τις ώρες που θα είμαι δουλειά, και εγώ κάποιο επικουρικό όταν ευκαιρώ. Μόνο όταν τα ταΐζουμε οι ίδιοι μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες των ψαριών και να διαγνώσουμε έγκαιρο τυχόν προβλήματα. Αν δουλέψει έτσι όπως το θέλω, θα το ντύσω με τούβλα για να δέσει καλύτερα στον χώρο. Με τα ίδια τούβλα έχω ντύσει την αεραντλία και τα ρεύματα. Ίσως μελλοντικά πρέπει να τα βάλω όλα σε ένα σημείο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παναγιώτη τι ωραία !!! Εύχομαι τα μικρά να μην χωράνε στα στόματα των μεγάλων . Ταϊζε καλά εεεε
![]() ![]() Αααααα μισές δουλειές ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα 2 μικρά πιστεύω ότι δεν χωράνε στο στόμα του μεγάλου. Το μεγάλο δεν τους δίνει καν σημασία. Αυτά είναι ακόμα αγχωμένα και κρύβονται. Όσο για το φαγητό δεν ξέρω κατά πόσο τους δίνω αρκετή τροφή. Τώρα που χειμωνιάζει τους δίνω μικρότερες ποσότητες. Το μόνο σίγουρο με την ταΐστρα είναι ότι θα έχουν αρκετά περισσότερα γεύματα μέσα στην ημέρα. Έχει επιλογές μέχρι 6 γεύματα ημερησίως με αρκετές επιλογές για την ποσότητα.
Με το skimmer έπρεπε να έπαιρνα και άλλες φώτο !!! Το νερό πάει στα φίλτρα που έχω. Το βάθος είναι όσο το 1ο σκαλοπάτι (25-30 εκατοστά). Έκανα μια τρύπα στο δοχείο του νερού. Πέρασα τον σωλήνα και μετά βίδωσα από μέσα την αντλία. Έτσι το νερό περνάει μόνο από το άνοιγμα που έχω κάνει. Το παλιό skimmer (καφάσι) το είχα ντύσει με σακούλα. Τρύπαγε με τον καιρό και δεν ρούφαγε μόνο από την επιφάνεια. Επίσης το παλιό ήταν ρηχό και κόλλαγαν πολύ εύκολα τα φύλλα πάνω στην αντλία με αποτέλεσμα να θέλει συχνό καθάρισμα. Όταν φυσά και πέφτουν μπόλικα φύλλα ίσως χρειαστεί και καθημερινό καθάρισμα. Η λίμνη είναι υπερυψωμένη περιμετρικά οπότε δεν έχω πρόβλημα με τα φύλλα που έχουν είδη πέσει. Δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ταΐστρα γιατί θα τραβάει την τροφή, πριν προλάβουν να την φάνε τα ψάρια. Το άνοιγμα μπροστά είναι 1 με 2 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το στόμιο που τραβάει νερό (είτε λόγου εξάτμισης, είτε επειδή τα φύλλα φράξανε την είσοδο), τότε το δοχείο αδειάζει και λόγο άνωσης έρχεται στην επιφάνεια ![]() Αν είχε μεγαλύτερη διάμετρο και ήταν ακόμα ποιο βαθύ τόσο λιγότερη συντήρηση θα χρειαζόταν. Πάντως είναι ένας απλώς και οικονομικός τρόπος για DYI skimmer. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |