|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μα υποτιθεται οτι αυτα τα φυτα δεν απαιτουν CO2, γι' αυτο το λογο τα πηρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλά δεν θα δεις pearling, δεν είναι απαραίτητο να βλέπεις pearling
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη ευχαριστώ θερμά για όλες τις συμβουλές. Πήρε και εγώ σήμερα από τη χωματοτεχνικη τύρφη και ζεόλιθο, αυτή τη στιγμή έχω βρέξει την τύρφη και τη ψηνω πάνω κάτω στους 200.
Αύριο θα τη βάλω στο βαρέλι 50λ, αλλά δεν έχω ιδέα ακόμα πως, γιατί έχω μόνο μια αντλία 500λ/ωρα και δεν ξέρω πως να κάνω τη σύνδεση. Ίσως απλά πιασω τη κάλτσα με την τύρφη δίπλα στην έξοδο της αντλίας με ένα μανταλάκι. |
|
||||
|
||||
![]()
δες εδώ μερικές εύκολες ιδέες
https://www.google.gr/search?q=diy+a...FUSyFAodhrMGZA
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω Τακη, πολυ χρησιμα ολα.
Αυτη τη στιγμη εχω 2 καλτσες, μια με ζεολιθο και μια με περιπου 1000ml τυρφης σε ενα παλιο εσωτερικο φιλτρο απο aquatlantis, βυθισμενο σε βαρελι αλλαγης 30ml (το ενυδρειο μου ειναι 120ml). Η ταχυτητα του φιλτρου ειναι 600ml/hr. Τρεχει εδω και 1 ωρα. Σε ποση ωρα θα ειχε νοημα να μετρησω pH? Δυστυχως δεν ειχα να βαλω βαμβακι και σφουγγαρι, οποτε ειναι μονο αυτες οι 2 καλτσες, με ζεολιθο και τυρφη. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά απο 12 ώρες τουλάχιστον.
Το ενυδρειακό βαμβάκι και το σφουγγάρι θα κρατήσουν ότι σκουπιδάκι βγει απο τη τύρφη. 1000 ml τύρφης μάλλον είναι πολύ, κάνε μέτρηση μήπως το PH πέσει πολύ χαμηλά, θα υπάρξει πρόβλημα τότε. ΠΟΤΕ μη κάνεις απότομη μείωση του PH, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τα ψάρια, απότομη αύξηση μπορεί να γίνει , όχι όμως μείωση.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω, ειναι σαφες το θεμα της αλλαγης pH, σε αυτη τη φαση προσπαθω να συγκεκριμενοποιησω δυο μεταβλητες, (α) την ποσοτητα της τυρφης για τη μειωση του pH απο 8,0 σε 6,0, και (β) το χρονο που χρειαζεται για αυτη τη μεταβολη.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Neon tetras vs cardinal tetras | gkontos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-12-14 14:40 |
Τιγρακια και neon tetras | Ορφας | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 02-06-14 13:53 |
Τάισμα για Neon Tetras | Stefanos91 | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 11 | 13-06-12 09:37 |
ανήσυχα neon tetras | Shardon | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 11-11-08 12:41 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |