|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάτι δεν μου στέκει καλά, στην Αθήνα δεν έχω ακουσει για τέτοιες τιμές GH & KH. Μήπως τα τεστ σου δεν μετράνε σωστα ; Και επίσης το ΚΗ ποιο ψηλό από το GH πάλι δεν μου ακούγεται καλά. Προσπάθησε να το μετρήσεις πάλι με άλλα τεστ. Να ρωτήσουμε και τον Γιώργο (kgf12345) που είναι γειτονάς σου να μας πει αν έχει μετρήσει το νερο
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, πρεπει να αγορασω αλλα τεστ, κριμα τα λευτα που εδωσα.
Δεδομενων των περιορισμων στην ευαισθησια του strip μετρησα παλι πριν λιγο το νερο απο τη βρυση στο μπαλκονι. pH 7.5 - 8.0 KH 200 ppm GH 100-120 ppm Δε νομιζω οτι θα πρεπει να υπαρχουν διαφορες μεταξυ του νερου στην κουζινα και του μπαλκονιου, οποτε ή μετρησα λαθος στην αρχη, ή τα strips ειναι πατατες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μετρήσεων συνέχεια:
Το ενυδρείο 110 L έχει 4 φυτά (2 ανουμπιες και 2 αλλα που δεν θυμάμαι, όλα μη απαιτητικά), συν δύο χρυσόψαρα, τα οποία ούτως ή άλλως ζούσαν χειρότερα στη γυαλα. Επίσης φίλτρο με καινούριο siporax και μπολι (αναλογία 4:1). Το ενυδρείο τρέχει με αυτή τη μορφή 4 ημέρες. Μετρήσεις σημερα: (υγρά τεστ Sera) pH 8 NH4 μηδέν NO2 μηδέν ΝΟ3 μηδέν Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτές τις μετρήσεις? Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει ξεκινήσει καν ο κύκλος του αζώτου. Αν επιστρέψω τα χρυσόψαρα στη γυαλα, θα προσθέσω αμμωνία για να επισπεύσω τη διαδικασία. Τα φώτα σας!! |
|
||||
|
||||
![]()
Και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει ο κύκλος αζώτου σύμφωνα με τις μετρήσεις.
Και μην έχεις τα χρυσόψαρα εκει, αλλά ούτε και στη γυάλα, αν θες να κάνεις το στρώσιμο έτσι αλλά με ασφάλεια έλα να σου δώσω μπόλι ή αν μπορείς να βρεις κοντα στη περιοχή σου. Ειναι κριμα για τα χρυσόψαρα και λάθος το σκεπτικό να στρώνουμε με χρυσόψαρα ή άλλα ψάρια
|
|||
|
|||
![]()
Μπολι εχω , ευχαριστώ. Ποτέ θα αρχίσει να δουλεύει το σύστημα?
Ο λόγος που είναι τα χρυσόψαρα εκεί είναι λόγω του ότι θεωρησα ότι θα είναι καλύτερα στο ενυδρείο παρα στη γυαλα. Αν μη τι άλλο θα επιταχυνθεί ο κύκλος του αζώτου. Κακώς αγοράστηκαν χρυσόψαρα σε γυαλα εξ αρχής, συμφωνώ. Κρίμα το μπολι πάντως... Τουλάχιστον χωρίς τα χρυσόψαρα θα μπορούσα να προσθέσω αμμωνία. |
|
||||
|
||||
![]()
Για να υπάρξει βιολογία θα πρέπει να υπάρχει αμμωνία, επομένως μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου τα χρυσόψαρα θα καιγόντουσαν από την αμμωνία. Αρα το ίδιο είναι. Για αυτό βρες να δώσεις κάπου τα χρυσόψαρα και τότε βάλε αμμωνία, αλλά μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις μπόλι και να κρατήσεις τα χρυσόψαρα μέχρι να βρεις να τα δώσεις ή να τους δώσεις ένα κατάλληλο περιβάλλον
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Neon tetras vs cardinal tetras | gkontos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-12-14 14:40 |
Τιγρακια και neon tetras | Ορφας | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 02-06-14 13:53 |
Τάισμα για Neon Tetras | Stefanos91 | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 11 | 13-06-12 09:37 |
ανήσυχα neon tetras | Shardon | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 11-11-08 12:41 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |