|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Βασικα αυτο λυνει το προβλημα..;
Μετα απο την επεμβαση/καθαρισμο με το οξυζενε δεν θα ξαναβγει η αλγη; Γιατι την εχουν πανω τους μονο η ανουμπιες και η κρυπτοκορινες; πεζει ρολο το ποσο γρηγορα αναπτυσετε ενα φυτο; γιατι αυτα τα φυτα ειναι αργης αναπτυξης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη scalare : 18-11-05 στις 22:24 |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και λύνει το πρόβλημα
Ομως οι άλγες πάντα καραδοκούν και οταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ξαναβγαίνουν. Αν πρόσεξες ποιο πάνω σου πρότεινα να αυξήσεις το co2 Μάνο το βρήκες....οσο ποιο σύντομα αναπτύσεται ενα φυτό τόσο λιγότερο κινδυνεύει απο ορισμένα είδη αλγης. ΥΓ. Η BBA Black Beard Algae ευδοκιμεί οταν υπάρχουν αρκετά φωσφορικά, υπολλείματα των ψαριών, υπερβολική τροφή. Μερικά ψάρια όπως SAE (Siamese Algae Eater) τρώνε την BBA. Προσοχή γιατι μερικοί μπερδευουν την ΒΒΑ με την BGA όπου δεν την τρώνε τα sae Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 18-11-05 στις 22:50 |
|
||||
|
||||
![]()
O θεωρητικά "οικολογικός" τρόπος για να κοντρολάρεις την άλγη - σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει - είναι:
1. Προσθήκη ενός φυτού γρήγορης ανάπτυξης ώστε να "απορροφάει" την τροφή της άλγης. Θα πρότεινα ceratuphyllum demersum ή elodea από αυτά που μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα. 2. Προσθήκη για ορισμένες ημέρες άνθρακα στο φίλτρο ώστε να "απορροφήσει" τις χημικές ουσίες που ευνοούν την άλγη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι υπεροξείδιο του υδρογόνου Μη οικολογικός θα ήταν η χρησιμοποίηση φαρμάκων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 19-11-05 στις 00:44 |
|
||||
|
||||
![]()
Δε διαφωνώ με το "οικολογικό" της λύσης - απλά μάλλον εγώ έκανα κακή χρήση του όρου. Διορθώνω και το ονομάζω "φυσικό" τρόπο λύσης.
Με το φυσικό τρόπο λύσης αυξάνονται οι πιθανότητες να μη ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα (Ecology of the planted aquarium) και σε καμμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η πορεία του ενυδρείου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νούφαρο και άνθρακας (τις πρώτες 10 ημέρες να μείνει αυτός) και νομίζω ότι θα καθαρίσεις ...
|
|||
|
|||
![]()
Τώρα τι να σου πω Μάνο, σου τα είπαν όλα οι φίλοι παραπάνω. Δεν κάνεις και κανένα ευχέλαιο για παν ενδεχόμενο? Τι έχεις να χάσεις? :d
Θα πω το αυτονόητο, που αν είδα καλά δεν αναφέρθηκε, και συχνά το παραβλέπουμε: μήπως είναι φωτεινό πολύ το δωμάτιο που έχεις το ενυδρείο? Το αντιμετώπισα πρόσφατα για αυτό το λέω. Έψαχνε σε τροφές, σε νιτρικά, φωσφορικά και δεν ξέρω γω σε τι άλλο και τελικά έφταιγε αυτό. Λέω μήπως.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προφανώς δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου αυτά που σου λέω. Έχοντας διαβάσει πολύ προσεκτικά το Ecology of the planted aquarium σου μεταφέρω κάποιες πληροφορίες από το κεφάλαιο 10 (Chapter 10: Algea control). Πρέπει να ανατρέψεις την ισορροπία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο σου που προκαλεί εμφάνιση άλγης. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνεις δύο κινήσεις: - Βάζεις ένα επιπλέον φυτό γρήγορης ανάπτυξης ώστε να "τρώει" την τροφή της άλγης και σιγά σιγά να την περιορίσει - Δίνεις χρόνο σε αυτό το φυτό να προσαρμοστεί στο ενυδρείο σου ώστε να αποδώσει καρπούς ... τοποθετόντας τον άνθρακα που "απορροφά" πολλές χημικές ουσίες (καλές και κακές) και μειώνει τη χημική επιρροή της άλγης στην ανάπτυξη των φυτών. Το νούφαρο που κολάει; Έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά ότι αλληλεπιδρά με τον αέρα οπότε φωτοσυνθέτει πολύ καλύτερα και άρα υπερισχύει κατά της άλγης. Νομίζω ότι κάλυψα μερικά από τα ερωτήματά σου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη για πουλημα!!!! | Pritanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-05 11:42 |
Phosphates (PO4)- Αλγη | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-03 22:37 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Algae eaters | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:59 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |