|
|
||||
|
||||
![]()
διάβασα ότι είναι φυσικό χώμα αλλά θέλει λίπασμα όταν περάσει η επίδραση της.
Το jbl manado δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά στην Ελλάδα όπου πήρα τηλ μου είπαν ότι δεν είναι καλό και δεν το φέρνουν. και υπολόγισε ότι θέλω γύρο στα 50 λίτρα jbl manado οπότε δεν θα ήταν μόνο 50 ευρώ. αλλά το θέμα ήταν ότι δεν βρήκα πουθενά. αν κάνω πατάτα να το βγάλω μην παιδεύομαι πάλι τζάμπα. αλλά που θα βρω φθηνό υποστρωμα???? χαλαζιακο χάλικακι μαύρο και άσπρο έχω από 30 κιλα |
|
||||
|
||||
![]()
Το πετ σιτυ εχει 30 τα 25 λιτρα δηλαδη κανα 60
Δεν ξερω για την τυρφη ως υποστρωμα περιμενε να σου πει καποιος αλλος. Το manado βοηθαει τρελά τα φυτα ειδικά τα γρασιδια απλα ειναι πολυ δυσκολο στην μεταφυτευση ,εγω γι αυτο δεν το ξαναχρησιμοποιησα. Πριν αλλαξεις σχεδια για το υποστρωμα περιμενε κι αλλες γνωμες για την τυρφη, και βεβαια αν πας για γρασιδι πρεπει να δεις το φωτισμό ξανά
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
τι ε νοείς ότι δεν μπορείς να μετάφυτέψεις? 0,6 w στο λίτρο νομίζω διάβασα για να μην έχω αλγες. θα δω μερικές απαντήσεις ακόμα και θα πάρω τηλ στο πετ σιτυ αν δεν κάνει η τύρφη. αν ήξερα ότι υπάρχει ελλαδα δεν θα έμπαινα σε πειραματισμό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή είναι πολύ ελαφρύ οταν κλαδευα και προσπαθούσα να φυτέψω παραδίπλα
τα κλαδεματα με ταλαιπωρούσε. Επειδή ειχα και Cuba γρασίδι οταν πήγαινα να κλαδέψω ηταν έτοιμη να φυγει,η eleocharis ομως που σκέφτεσαι εσυ πηγε σφαίρα. Με 0,6watt/lt διοξείδιο και λιπανση θα παει μια χαρα η eleocharis αλλα με τις λαμπες που εχεις εισαι 0,3. ------------------------- Επισης δεν νομιζω να χρειαστείς 50 κιλα μαναντο νομίζω ειναι λάθος να υπολογίζεται ο βυθός με τα κιλα,στο 125λιτρο έβαλα 7-8 κιλα μαναντο που ειναι ελαφρύ και απο χωματεχνικη έβαλα 15+ Αλλα ειναι πολυ βαρύ χαλικακι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 22-09-15 στις 23:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
και με 7-8 κιλά Αμάνο είχες γρασιδι???
δλδ ένα 25λιτρο Αμάνο και χαλαζιακη άμμο είμαι κομπλέ? νομίζω μπερδεύτηκα λίγο θα έβαζα μόνο Αμάνο γιαυτό ήθελα 50 λίτρα πως υπολόγισες τον φωτισμό και έβγαλες 0,3w. εγώ νόμιζα ότι είχα 0,6 αλλά ο υπολογισμός μου έβγαλε 0,186666 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εδω το ενυδρειο αριστερά εχει ελεοχαρις και στο κέντρο Cuba. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68096&page=2 Πιο μετα το παράτησα λιγο και γέμισε ελεοχαρις παντου ![]() Δεν ξερω τι να σου πω για το ποσο θες παρε ενα 25 λίτρο και βλεπεις. Το φως το υπολογίζεις 2*54watt=108. 108/300=0.36 άρα εχεις 0.36 ανα λίτρο. Πριν παρεις οτιδήποτε δες πρώτα το φωτισμό γιατι και μαναντο να παρεις χωρις φως δύσκολα για γρασίδι. Εγω θα πήγαινα σε κατι low light high tech. Θα εκανα ενα ωραίο hardscape με πετρες και ξυλα και θα εβαζα λίγα ευκολα φυτα. ------------------------- Δες αυτό το βιντεο http://youtu.be/uboJnK-b00M
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 23-09-15 στις 00:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Θα παω το απογευμα να παρω ακομα 2 λαμπες να ειμαι κομπλε.
Θα δωκιμασω με την τυρφη θα το φυτεψω και βλεποντας και κανοντας. Τον κυκλοφοριτη να τον βαλω σε λειτουργεια?? Ειναι 3000l/h η θα τα κανει ολα κουβαρι?? |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε δεν ειναι κακη σκεψη η τυρφη αλλα ο περλιτης με το παραμικρο θα βγαινει στην επιφανεια και δε νομιζω οτι χρειαζοταν.Εαν βαλεις και co2 παντως το λιπασμα δε το γλιτωνεις.
|
||||
|
||||
![]()
τον περλιτη το διαβασα και τον έβαλα αλλά οπότι βλέπω ανέβηκε λίγος στην επιφάνεια.
αν είναι να βάλω και χαλαζιακη άμμο από πάνω που είναι βαριά και θα καλύψει τα κενά για να μην σηκώνεται co2 θα έχω και λίπασμα εννοείτε δεν το γλυτώνω |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκίνημα στα 120 λίτρα με "ουράνια τόξα" | gkginol | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 3 | 20-01-12 17:38 |
στησιμο φυτεμενου | ραφαηλ10 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 14-09-10 17:04 |
30 λίτρα-αποριες για νεο ξεκίνημα | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 19-07-10 17:27 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΜΕ LED | stelios_ant | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 21-04-10 14:15 |
Νέο ξεκίνημα 120 λίτρα | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 02-10-09 23:02 |