|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα.
Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο; Με τον φωτισμό που έχει δεν έχεις θέμα αν το τρέξεις fo. Παρε ένα θερμοστάτη, ενα κυκλοφορητή, 3 κιλά βράχο, 3 κιλά αραγωνιτη και μπορείς να το ξεκινήσεις. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1. Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 60x30x25 ΜxΥxΠ (Κανονικά το πλάτος του είναι 30 στην μέγιστη διάστασή του γιατί είναι κοίλο εμπρός και 20 ατην ελάχιστη, γι'αυτό το μέτρησα 25). 2. Θερμοστάτη έχω βρει στα 50W και 75W, επειδή η διαφορά τους στην τιμή είναι πολύ μικρή σκεφτόμουν για 75W Κυκλοφορητής είναι το wave maker ή καμιά σχέση? 3. Φίλτρο θα χρειαστώ? έχω ένα μικρό εσωτερικό μόνο με ένα σφουγγαράκι μέσα. Μηχανικό φιλτράρισμα μόνο δλδ. 4. Βράχος και αραγωνίτης νεκρός έτσι? Αυτό είναι το ενυδρειάκι ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Με το καλο φιλος καλη αρχη!
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Σάκη.
Ακόμη στο διάβασμα είμαι γιατί δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη και πάνω από όλα να μην ταλαιπωρήσω τα ζωντανά. Αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα. Το δεύτερο είναι να αξοιοποιήσω ότι έχω με τον καλύτερο τρόπο. Αν 45L είναι μικρό για FO τότε προς τα που να κατεθυνθω? Σε γλυκού καλύτερα? ![]() Σχετικά με το σχόλιό σου: 1. Το σπίτι έχει σταθερή θερμοκρασία 15C τον χειμώνα χωρίς θέρμανση. Συνήθως καίω κάτι ελαφρύ και το πάω στους 18-20. Το καλοκαίρι περίπου 28-30C 2. Για τον κυκλοφορητή εγώ θα χρειαστώ την επιλογή για τον κυματισμό? Και γενικά τι μέγεθος ροής να κοιτάξω? Εκεί κοντά στα 1800l/h που έχει ο tunze 6015? 3. Για τα βακτήρια που λες, αν ο βράχος ζωντανέψει τι διαφορά θα κάνει στο ενυδρείο? θα βοηθάει να κρατηθούν οι συνθήκες πιο σταθερές? Θα αρχίσουν να φυτρώνουν "διάφορα"? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα, είμαι στην φάση που ψάχνω τον εξοπλισμό για να υπολογίσω το κόστος. Θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για το ρεφρακτόμετρο. Αυτά από κίνα λένε τίποτα; βρήκα αυτά τα 2
Από ebay : Salinity Refractometer Από Amazon : Automatic Temperature Compesnation Sea water salinity refractometer Θα μου κάνει κάποιο από αυτά τα 2; Επίσης κοιτούσα για τα test της Api συγκεκριμένα αυτά από amazon : Api saltwater Master Kit Αυτό είναι που χρειάζομαι για αρχή έτσι; Για κυκλοφορητή είδα αυτόν : Sicce Nano Voyager 2.000L Διάβασα καλούτσικα σχόλια για αυτόν στο ίντερνετ. Θα κάνει δουλειά; Ευχαριστώ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γενικές απορίες αρχάριου | Dracula | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-11 14:17 |
Κάποιος γενικές ερωτήσεις | magman | Χρυσόψαρα | 16 | 31-07-10 10:52 |
Ερωτήσεις αρχάριου για diy CO2 | Vaggos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 20-03-10 20:10 |
Γενικές ερωτήσεις | Lenore | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 17-03-09 01:16 |
hand-made vs ready aquarium και γενικές ερωτήσεις | Celda | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 01-08-05 19:58 |