Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 27-08-15, 11:30
GIANNHS KOI Ο χρήστης GIANNHS KOI δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Attikh
Προεπιλογή κοι

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gregkn73 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιάννη το βιολογικό υλικό, οποιοδήποτε είναι αυτό,τι σχέση έχει με τις άλγες; Το βιολογικό υλικό έχει σχέση,με το ποσό γρήγορα ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου, ενω οι άλγες χρησιμοποιούν τα νιτρικά που παράγονται στο τέλος του κύκλου....για να μην έχεις άλγες προφανώς έχεις χαμηλά νιτρικά και φοσφωρικα, αλλά πως απομακρύνει αυτα τόσο αποτελεσματικά, μόνο στα φυτά που έχεις στην προλιμνη μπορεί να οφείλεται και όχι στα καλά βιολογικά υλικά που έχεις.....
Ο κύκλος του αζώτου για να γίνει θέλει 7 ημέρες .Όλες αυτές της ημέρες τα καλά βακτήρια αναπτύσσονται πάνω στη βιολογική επιφάνεια που τούς παρέχουμε όταν σε αυτές τησ ημέρες τα καλά βακτήρια υπερισχύσουν τότε γίνετε μέσα σε ένα βράδυ το σοκ του νιτριτη και επέρχεται η ισορροπία στη λίμνη .Αυτό βέβαια μεταβάλετε ανάλογα με το ζωικό πληθυσμό που έχουμε και το τάισμα που κάνουμε ακόμα και μετά από μια φαρμακευτική αγωγή .Όταν έχουμε στα φίλτρα μας μεγάλη επιφάνεια και πολλά βακτήρια είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει η ισορροπία .Αν ώμος χαλάσει τότε το νερό θολώνει και μοιραία αναπτύσσετε και άλγη και ας"έχεις όσα λουλούδια θες δεν είναι απαραίτητο .Αφού εκείνη τη στιγμή σπάει η αλυσίδα μοιραία δεν θα μπορέσει να γίνει ο κύκλος,και από μόνη της η φύση θα δράση .Αυτό είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε πάθει πολλοί όπως και εγώ .Η άλγη αναπτύσσετε γρήγορα τότε σταματάω το τάισμα προσπαθώ με απαλό τρόπο(μικρή αναμόχλευση των υλικών και μπακ γουος) να αποβάλω τα συντρίμμια και τη λάσπη από τα φίλτρα μου γιατί εκεί αναπτύσσονται τα κακά βακτήρια αναερόβια και φλεξιμπακτερ. Και με δεδομένο ότι έχω καλά βιολογικά υλικά στο σύστημα μου θα επέλθει από μόνο του η ισορροπία δηλαδή θα γίνει το σοκ του νιτριτη.
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές